Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Margarete 15:15, 17 lut 2016

Witam
chciałam sie przywitac i szczerze sie przyznac że twojego ogrodu nie znam, ale na pewno nadrobie. Przebiegłam tak po łebkach kilkanascie pierwszych stron i juz mi sie podoba...
Trafiłam do ciebie za sprawa tłumaczenia - ściagi która zrobiłaś z Katalogu Kordesa u Kasi, pozwoliłam sobie przekleic część tych informacji do siebie
Bardzo dziekuje

Na pewno będę tu zaglądać bo ogród masz ładny, bogaty w odmiany, nie taki wielki a więc podobny do mojego obszarowo i lubisz podobne rosliny.
Póki co pozdrawiam
Małgosia

anna_t 15:43, 17 lut 2016

zajrzałam do Ewy a tu Małgosia, lecę więc do Małgosi a tam to co mi aktualnie potrzebne, towarzystwo dla róż
idealne dopasowanie dziewczyny

Margarete 16:08, 17 lut 2016

I jeszcze raz wpadam bo poprzedni nie zaznaczyłam sobie wątku
Buźka!
Anda 16:34, 17 lut 2016

katel napisał(a)
Przepiękna jest ta Summer Song , oj nie można sobie na spokojnie po ogrodach pospacerować żeby się nowym chciejstwem nie zarazić .

Zarażaj się, na zdrowie

Kawa napisał(a)
bry
a się zastanawiam nad moją rozplenicą wygląda jak kupa siana
zobaczymy
ale na trawy to jeszcze chyba wcześnie chociaż u Ciebie już ładnie wyglądają

Hej
U mnie dzisiaj rano było -8, więc na pewno jeszcze nic nie tnę.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:40, 17 lut 2016

Margarete napisał(a)
Witam
chciałam sie przywitac i szczerze sie przyznac że twojego ogrodu nie znam, ale na pewno nadrobie. Przebiegłam tak po łebkach kilkanascie pierwszych stron i juz mi sie podoba...
Trafiłam do ciebie za sprawa tłumaczenia - ściagi która zrobiłaś z Katalogu Kordesa u Kasi, pozwoliłam sobie przekleic część tych informacji do siebie
Bardzo dziekuje

Na pewno będę tu zaglądać bo ogród masz ładny, bogaty w odmiany, nie taki wielki a więc podobny do mojego obszarowo i lubisz podobne rosliny.
Póki co pozdrawiam
Małgosia

Małgosiu, bardzo cieszą mnie Twoje odwiedziny i to co piszesz, to bardzo miłe Dziękuję. U Ciebie byłam już kilka razy, ale nic jeszcze u Ciebie nie napisałam, bo czułam się jakoś zbyt "zielona".

Zapraszam kiedy tylko masz ochotę

Tłumaczenia katalogu są dla wszystkich. Cieszę się, że tak wiele osób może z nich korzystać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:41, 17 lut 2016

anna_t napisał(a)
zajrzałam do Ewy a tu Małgosia, lecę więc do Małgosi a tam to co mi aktualnie potrzebne, towarzystwo dla róż
idealne dopasowanie dziewczyny

Aniu, jak nie my to kto

Jana 17:32, 17 lut 2016

Ja nawet nie pomyślałam o połączeniu róż z hortensją ale pomysł dobry z ściągi też skorzystam
anna_t 17:42, 17 lut 2016

u mnie na wątku są fotki takiego połączenia, zapraszam
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6273-ogrod-z-pergola?page=172
wietrzyk 18:41, 17 lut 2016

Ewa,
czy będziesz stosowała na wiosnę jakieś profilaktyczne opryski na choroby grzybowe i owady? Może jeszcze na coś innego? Wiem, że nie używasz miedzianu. Czy dajesz coś innego w zamian?

Anda 18:50, 17 lut 2016

Joasiu, będę wzmacniać róże opryskami z wyciągu ze skrzypu i Vitanalem (vitanal.net). Na owady to nie pomaga, ale na grzyby tak. Uszkodzenia spowodowane przez owady będę ciąć. Dostaną tez nawóz magnezowo-potasowy na wzmocnienie. No i normalnie jeszcze je nawiozę wiórkami rogowymi w marcu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies