Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

19:00, 19 lut 2016
Anda napisał(a)
Nie, to jest miejsce wiecznego spoczynku nie związane z wyznaniem. To taki dość duży las. Mozna sobie wybrać drzewo dla siebie tylko, lub dla całej rodziny, pod którym bedą chowane urny. Na drzewie tylko tabliczka z nazwiskiem i data urodzenia i śmierci. Pięknie to sobie wyobrażam, tak naturalnie.

zainteresowałam się tematem
ale to w twojej głowie? czy w rzeczywistości? ...bo ostatnio o Niemcach mój M mówił że u nich 10 lat groby a potem na to miejsce nowych chowają ...jakby nie przywiazują takiej wagi do zmarłych jak u nas.

w Australii prochy wsypują do oceanu w Chorwacji chyba tez wolno..co całkiem jest ciekawym rozwiazaniem

Anda 19:04, 19 lut 2016

ewa004 napisał(a)
O nie wiedziałam że stipę można przyciąć
Będę zagladac kiedy zaczniesz cięcie to i ja swoje obetnę
Pozdrawiam

Ewuś, ok, będę krzyczeć
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 19:07, 19 lut 2016

eee_taam napisał(a)

zainteresowałam się tematem
ale to w twojej głowie? czy w rzeczywistości? ...bo ostatnio o Niemcach mój M mówił że u nich 10 lat groby a potem na to miejsce nowych chowają ...jakby nie przywiazują takiej wagi do zmarłych jak u nas.

w Australii prochy wsypują do oceanu w Chorwacji chyba tez wolno..co całkiem jest ciekawym rozwiazaniem

To w rzeczywistości. Nazywa się Friedwald.

Groby tu są tak długo, jak długo za nie płacisz. Jeśli ktoś po 10 latach nie płaci, to jasne, ze miejsce jest na nowo wynajmowane Takiego kultu jak w PL rzeczywiście tu nie ma, ale jednak się troszczą, wynajmują ogrodników do grobów itp.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Warmia 19:19, 19 lut 2016

Cóż za grobowe tematy.
Anda 19:41, 19 lut 2016

Jakos tak wyszło
19:43, 19 lut 2016
Anda napisał(a)

To w rzeczywistości. Nazywa się Friedwald.

Groby tu są tak długo, jak długo za nie płacisz. Jeśli ktoś po 10 latach nie płaci, to jasne, ze miejsce jest na nowo wynajmowane Takiego kultu jak w PL rzeczywiście tu nie ma, ale jednak się troszczą, wynajmują ogrodników do grobów itp.

to przynajmniej nie przytłacza widokiem

nasza tradycja grobowa mnie niepokoi i przytłacza
ryska 19:53, 19 lut 2016

Justyna- mnie też przytłacza. Ostatnio powiedziałam mojej rodzinie, że moja klepsydra ma być kolorowa i w kwiatki, najlepiej polne
Anda 19:56, 19 lut 2016

Tutaj jest mniej pompy i więcej luzu.
20:02, 19 lut 2016
nie będę się już wywnętrzniać o tym po tym ...listę róz na front wstawiłam wczoraj ...zerknij ..może cos mądrego napiszesz..bo jeszcze nie zamówiłam
anna_t 20:07, 19 lut 2016

niesamowita historia z tymi grobami, mnie też przeraża ta ilość pomników, zimnego kamienia na naszych polskich cmentarzach a takie cmentarzysko w lesie..bajka. chętniej bym poszła posiedzieć na ławce pogadać z rodzicami w takim miejscu..
Ewa częściej nam opowiadaj takie historie niemieckiej tradycji, jestem pod wrażeniem