Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

frezja 18:51, 17 lut 2016

U mnie u boku hortensji będzie Alden Biesen
frezja 18:55, 17 lut 2016

Anda napisał(a)
Joasiu, będę wzmacniać róże opryskami z wyciągu ze skrzypu i Vitanalem (vitanal.net). Na owady to nie pomaga, ale na grzyby tak. Uszkodzenia spowodowane przez owady będę ciąć. Dostaną tez nawóz magnezowo-potasowy na wzmocnienie. No i normalnie jeszcze je nawiozę wiórkami rogowymi w marcu.

Cenne informacje...i ważne, że chemii brak.
Anda 18:56, 17 lut 2016

Ewuś, śliczna róża. Pięknie będa razem wyglądać, tak myśle Hortka bukietowa?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
frezja 19:00, 17 lut 2016

Anda napisał(a)
Ewuś, śliczna róża. Pięknie będa razem wyglądać, tak myśle Hortka bukietowa?

Tak tylko te posiadam.
wietrzyk 19:30, 17 lut 2016

frezja napisał(a)

Cenne informacje...i ważne, że chemii brak.

O tak..., w kwestii braku chemii można liczyć na Ewy podpowiedzi szkoda, że u nas nie ma, aż tak dużego wyboru produktów. Wystarczy spojrzeć na Neudorff, w Polsce w ofercie są aż... trzy produkty tej firmy
Jest co prawda z roku na rok coraz lepiej, ale kupić mączkę rogową lub wyciąg z wodorostów, czy skrzypu nie jest łatwo.
Wszystko zapisane, zobaczę co uda się kupić, a może do A10 będę musiała się wybrać
Ja jeszcze Promanalem będę pryskać na przędziorki i inne takie co na roślinkach przezimowały.

ślicznie dziękuję
frezja 21:03, 17 lut 2016

wietrzyk napisał(a)

O tak..., w kwestii braku chemii można liczyć na Ewy podpowiedzi szkoda, że u nas nie ma, aż tak dużego wyboru produktów. Wystarczy spojrzeć na Neudorff, w Polsce w ofercie są aż... trzy produkty tej firmy
Jest co prawda z roku na rok coraz lepiej, ale kupić mączkę rogową lub wyciąg z wodorostów, czy skrzypu nie jest łatwo.
Wszystko zapisane, zobaczę co uda się kupić, a może do A10 będę musiała się wybrać
Ja jeszcze Promanalem będę pryskać na przędziorki i inne takie co na roślinkach przezimowały.

ślicznie dziękuję

Asiu,to prawda, że wielu produktów brak.Promanal chcę zastosować po raz pierwszy i zastanawiam się, kiedy dobry czas na niego; myślę,że już niedługo.Do zasilania roślin mam zakupiony Biohumus...działa wiosną,jak obornik.
Dużo czytałam o mączce i zacznę chyba poszukiwania.
Znalazłam jeszcze opis działania specyfiku o nazwie "Grys rogowy":
jest jednym z najstarszych środków nawozowych. Działa łagodnie i długotrwale,zapobiega erozji gleby,poprawia jej strukturę,zwiększa żyzność,pomaga w tworzeniu humusu. Grys rogowy jako naturalny nawóz jest zalecany do wszystkich upraw; kwiatów, drzew, krzewów.
Kasiek 21:39, 17 lut 2016

Mysle o kulkowaniu roz...tak za pare dni. A Ty co myslisz?
Basilikum 06:31, 18 lut 2016

Macham lapka milego dnia
Anda 09:56, 18 lut 2016

Wietrzyku, proszę bardzo

Ewo-Frezjo, grys i wiórki to pewnie to samo albo bardzo podobne. Rozkładają się nieco dłużej w glebie niż mączka rogowa.

Kasiek, wiesz, nie wiem Jeszcze poczekam trochę, do marca przynajmniej. Zobaczę, jak się temperatury będą rozwijać. Nie chcę pobudzać nowych wzrostów przyginaniem, bo jak mi te zmarzną, to będę musiała je ciąć, a tego nie chcę.

Izunia, ty ranny ptaszku, odmachuję
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kawa 10:30, 18 lut 2016

macham