Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

jazzy 17:42, 01 mar 2016

Ewa, pięknie komponujesz rośliny!
Masz dar, tak jak do fotografowania
Macham w zachwycie
Anda 17:56, 01 mar 2016

jazzy napisał(a)
Ewa, pięknie komponujesz rośliny!
Masz dar, tak jak do fotografowania
Macham w zachwycie

Dziękuję i bardzo się cieszę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
MirellaB 18:03, 01 mar 2016

Anda napisał(a)

Dziękuję

Ta róża ma ok. metra. To był jej pierwszy rok poza donicą, wiec nie wiem, jak mocno urośnie w tym roku. Łubin był trochę większy. Poniżej to niska szałwia, dobrze rozpoznałaś. Z trzeciej strony panoszy się kocimiętka

Czyli róża otoczona fioletami

Pozwolisz skopiować?
Anda 18:11, 01 mar 2016

Mirelko, czy pozwolę? Ja się bardzo cieszę i jestem zaszczycona

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
18:12, 01 mar 2016
lubię te twoje klimaty ...pogoda u nas koszmarna mam biały trawnik ...znowu
Iwk4 18:31, 01 mar 2016

Cudowny przegląd róż. Bardzo to lubię.

A co do luksusów... Ja mieszkałam z rodzicami w starym powojennym domu, gdzie wc było na półpiętrze dla kilku rodzin, a mycie odbywało się w misce w zimnej kuchni, gdzie z kranu leciała lodowata woda.
Jak przeprowadziłam się na wieś w poszukiwaniu pracy, było jeszcze ciekawiej. Zapomniana wieś na skraju województwa, woda tylko w studni, wychodki, brak gazu...
Dopiero w latach 90 ludzie założyli stowarzyszenie i wybudowali sobie hydrofornię i wodociąg. Każdy do dziś to docenia. Możnaby wiele wspominać. To były wcale nie tak odległe czasy. Ale ludzie bardziej życzliwi dla siebie byli. Było więcej obowiązków. Ciekawie to wspominam.
Basilikum 19:37, 01 mar 2016

Anda napisał(a)

W tym bedziemy tez czesciej bywac, bo jest swietny i jeszcze wszystkiego nie zobaczylismy. Tam tez organizowane sa warsztaty dla doroslych i dla dzieci. Na ziolowe warsztaty sie tez wybieram Maz musi w tym dniu wziac wolne, bo warsztat odbywa sie w tygodniu, a corka zbyt krotko w szkole

Tu w NRW tez jest Fachwerk i to duzo, ale w Hesjii rzeczywiscie jeszcze wiecej. Jesli byc kiedys sie tu wybrala, to pojedziemy do Eifel do Monschau. Mysle, ze by Ci sie tam spodobalo

w Nidersachsen tez jest Fachwerk ale inny od tego heskiego, sama nie wiem ktory mi sie bardziej podoba. Kocham kazdy
W moim rodzinnym miescie w Pl mamy bardzo slynny kosciol Fachwerkowy. Duzo wycieczek go odwiedza.

Moze kiedys mi sie uda w Twoje strony wybrac
anna_t 19:38, 01 mar 2016

super przegląd Ewuś z Twojej kolekcji ja będę mieć tylko louis odier, więc czasem podpytam o co nieco
planujesz kolejne róże czy wchodzisz w inne rośliny?
Anda 20:17, 01 mar 2016

eee_taam napisał(a)
lubię te twoje klimaty ...pogoda u nas koszmarna mam biały trawnik ...znowu

Dzięki
U nas tez coraz gorzej z pogodą
Anda 20:20, 01 mar 2016

Iwk4 napisał(a)
Cudowny przegląd róż. Bardzo to lubię.

A co do luksusów... Ja mieszkałam z rodzicami w starym powojennym domu, gdzie wc było na półpiętrze dla kilku rodzin, a mycie odbywało się w misce w zimnej kuchni, gdzie z kranu leciała lodowata woda.
Jak przeprowadziłam się na wieś w poszukiwaniu pracy, było jeszcze ciekawiej. Zapomniana wieś na skraju województwa, woda tylko w studni, wychodki, brak gazu...
Dopiero w latach 90 ludzie założyli stowarzyszenie i wybudowali sobie hydrofornię i wodociąg. Każdy do dziś to docenia. Możnaby wiele wspominać. To były wcale nie tak odległe czasy. Ale ludzie bardziej życzliwi dla siebie byli. Było więcej obowiązków. Ciekawie to wspominam.

Cieszę się, ze lubisz takie przeglądy

Właśnie, to wcale nie tak dawno było. Rownież ciekawie to wspominam. Dlatego myśle, ze trzeba doceniać to co się ma i cieszyć się z tego
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies