Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Milka 13:45, 02 mar 2016

Anda napisał(a)

Summer Song jest u mnie bezproblemowa. Rosnie pod sciana domu na kompletnej patelni i chyba jej sie to podoba. Lubi konski obornik. W zeszlym sezonie po oborniku chyba wlasnie bardzo dobrze kwitla i powtarzala.

U koleżanki Ewy, o o też Ewa, jak Ty, podziwiałam w realu, jak dla mnie, to cudna róża, kolor i płatki wyjątkowe
Anda 13:49, 02 mar 2016

Milka napisał(a)

U koleżanki Ewy, o o też Ewa, jak Ty, podziwiałam w realu, jak dla mnie, to cudna róża, kolor i płatki wyjątkowe

O prosze, kolejna pozytywna opinie na jej temat
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
wilana 13:54, 02 mar 2016

Anda napisał(a)

Poczekaj, az w przyszlym tygodniu pokaze moja nowo obsadzona donice

Tutaj sklepy strasznie wodza na pokuszenie

O no! Zapewne dobijesz mnie i zdjęciem i kompozycją To czekam niecierpliwie!!!
iwka 13:57, 02 mar 2016

aż mnie brzuch rozbolał od tych starych kotletów

Idę jeszcze raz popatrzeć
Anda 14:01, 02 mar 2016

wilana napisał(a)

O no! Zapewne dobijesz mnie i zdjęciem i kompozycją To czekam niecierpliwie!!!

Heh, nie jestem taka pewna, w kompozycjach donicowych to ja raczkuje

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 14:02, 02 mar 2016

iwka napisał(a)
aż mnie brzuch rozbolał od tych starych kotletów

Idę jeszcze raz popatrzeć

Mam nadzieje, ze Ci jednak te kotlety nie zaszkodza Oby Ci w gardle nie stanely
MirellaB 14:42, 02 mar 2016

Anda napisał(a)

Summer Song jest u mnie bezproblemowa. Rosnie pod sciana domu na kompletnej patelni i chyba jej sie to podoba. Lubi konski obornik. W zeszlym sezonie po oborniku chyba wlasnie bardzo dobrze kwitla i powtarzala.

A czy jej kolor w rzeczywistości jest tak ładny jak na zdjęciu?

Edit. Widzę, że masz ją podpartą, pokłada się bardzo?
Anda 14:48, 02 mar 2016

MirellaB napisał(a)

A czy jej kolor w rzeczywistości jest tak ładny jak na zdjęciu?

Edit. Widzę, że masz ją podpartą, pokłada się bardzo?

W rzeczywistosci kolor jest jeszcze ladniejszy. U Reni RRR sa bardzo ladne zdjecia i one lepiej kolor oddaja. Wrzuc do wyszukiwarki forum Summer Song to na pewno znajdziesz

Troche sie klaniaja pedy, jesli zakonczone sa duzym kwiatem albo kiscia. My tamtedy przechodzimy, jak z auta wysiadamy i ona wtedy troche przeszkadza. Dlatego wole ja podeprzec.
Napia 15:59, 02 mar 2016

Anda napisał(a)
Pogoda kiepska, humor jak pogoda - ogłaszam przegląd kotletów

Piękności prawdziwe. Właśnie pomyślałam, że świetny pomysł z opisywaniem róż na zdjęciach, ja potem szukam i zastanawiam się, co to za kwiotek

Wycieczka śliczna, też lubię takie klimaty i zwiedzanie. Na Lednicy znajduje się skansen, w którym z przeniesionych domów stworzono całą wioskę, jest też karczma i chyba kościółek, w pobliżu majątek. Przy każdym domku ogródek z roślinami - pamiętam len i zioła, i rzecz jasna kwiaty charakterystyczne dla wiejskich ogródków.

A styl, u mas zwany też szachulcowym lub pruskim murem, jest też obecny w mojej okolicy na szlaku kościółków drewnianych. Ale to przecież Wielkopolska.
MirellaB 16:23, 02 mar 2016

Anda napisał(a)

W rzeczywistosci kolor jest jeszcze ladniejszy. U Reni RRR sa bardzo ladne zdjecia i one lepiej kolor oddaja. Wrzuc do wyszukiwarki forum Summer Song to na pewno znajdziesz

Troche sie klaniaja pedy, jesli zakonczone sa duzym kwiatem albo kiscia. My tamtedy przechodzimy, jak z auta wysiadamy i ona wtedy troche przeszkadza. Dlatego wole ja podeprzec.

Znalazłam piękne okazy. Dzięki za podpowiedź. Ta róża trafia na moją listę