Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

katel 23:35, 07 kwi 2016

Anda napisał(a)

Mówisz? Kurczę, bo może rzeczywiscie się skuszę... Wstaw proszę fotki. Ile Twój ma lat?

Edit: Obejrzałam i pięknie go kolumnowo prowadzisz. Bardzo ładnie to wyglada.

SS się super z fioletem komponuje. Zarówno z ciemnym jak i jasnym. Gdzieś na początku wątku mam fotki SS z lawendą.

Sadziłam go jesienią 2012, bardzo szybko rośnie. Fotkę jedną u siebie wstawiłam, jutro jak pogoda pozwoli to przytnę i wstawię jak wygląda po cięciu.
Bardzo jestem ciekawa tego koloru SS ale już niedługo .
Kawa 08:03, 08 kwi 2016

Anda napisał(a)

Kupiłam ożankę, swierzbnicę macedońską, zawilca Praecox, lnicę purpurową białą, tojeść ciemnopurpurową, mak wschodni purpurowy, szałwię Amethyst, molinie Moorhexe, stipę capillata i teucrium hircanicum

nie mam pojęcia o czym mówisz
Anda 10:02, 08 kwi 2016

babka napisał(a)

Obiecujesz ?
wysiane z nasion już nadają się do wysadzenia do doniczek

Moje w gruncie też już wychodzą, żeby jeszcze tylko trochę cieplej było

Nie obiecuję, ale trzymam kciuki żeby zakwitły
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 10:04, 08 kwi 2016

katel napisał(a)

Sadziłam go jesienią 2012, bardzo szybko rośnie. Fotkę jedną u siebie wstawiłam, jutro jak pogoda pozwoli to przytnę i wstawię jak wygląda po cięciu.
Bardzo jestem ciekawa tego koloru SS ale już niedługo .

Juz idę oglądać

Ciekawa jestem, czy będziesz zadowolona z koloru i ogólnie. Gdzie ja posadzilaś? Słońce czy półcień?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 10:04, 08 kwi 2016

Kawa napisał(a)

nie mam pojęcia o czym mówisz

Hehehe Pokażę co to jak wszystko zakwitnie
margaretka3 11:42, 08 kwi 2016

Anda napisał(a)

teucrium hircanicum - nie znalazłam polskiej nazwy.

Ewuś, to ożanka kaukaska
Piękne byliny kupiłaś. Będzie czym się u Ciebie zachwycać, zwłaszcza tak mistrzowsko uchwycone przez Ciebie na fotografii
AgataBC 13:43, 08 kwi 2016

Anda napisał(a)

Masz swierzbnicę? Jak Ci rośnie i z czym
Ostnica u Ciebie w piasku, a u mnie glina. Zobaczymy, czy da radę.
Lnicy tez jestem ciekawa. Mam nadzieję, ze mnie nie rozczaruje.

Wyszukałam, że w lutym u Ciebie pisałyśmy sobie już na ten temat. Mam, a dokładnie świerzbnicę macedońską "Melton Pastels", rośnie bezproblemowo u mnie w tym byle jakim podłożu. Jej polne odmiany rosną przy drogach, na poboczach więc chyba nie jest jakaś wymagająca. A z czym? rosła w tle niższych bylin, liście ma na dole a niewielkie kwiaty na długich cienkich łodygach wystają na półtora metra. Malowniczo wygląda. Przy rewolcie na jesień była przesadzona, mam nadzieje, że odbije. Wstawiłam u siebie zdjęcia. Str.313.
Anda 14:34, 08 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)

Ewuś, to ożanka kaukaska
Piękne byliny kupiłaś. Będzie czym się u Ciebie zachwycać, zwłaszcza tak mistrzowsko uchwycone przez Ciebie na fotografii

Zobaczymy, co mi z tego wyjdzie. Pewnie skończy się na przesadzaniu. Plan kompozycji to... busz

Dzięki za podanie nazwy. Nie mogłam znaleźć. Jak dobrze że są nazwy łacińskie
Anda 14:36, 08 kwi 2016

Agcia napisał(a)

Wyszukałam, że w lutym u Ciebie pisałyśmy sobie już na ten temat. Mam, a dokładnie świerzbnicę macedońską "Melton Pastels", rośnie bezproblemowo u mnie w tym byle jakim podłożu. Jej polne odmiany rosną przy drogach, na poboczach więc chyba nie jest jakaś wymagająca. A z czym? rosła w tle niższych bylin, liście ma na dole a niewielkie kwiaty na długich cienkich łodygach wystają na półtora metra. Malowniczo wygląda. Przy rewolcie na jesień była przesadzona, mam nadzieje, że odbije. Wstawiłam u siebie zdjęcia. Str.313.

Dobrą masz pamięć. Moja za krótka Zamówiłam sobie dwie, jedną wyższą bezodmianową, a drugą niższą Mars Midget.
AgataBC 15:17, 08 kwi 2016

Wyszukiwałam zdjęć na forum i znalazłam ten dialog też bym nie pamiętała. Czekam aż zakwitnie u Ciebie ta Mars