Ewciu, bardzo dziękuję za te informacje o różach w donicach Myślałam o różach rabatowych Ciężko będzie z zimowaniem, ale może schowam je do drewutni i okryję tak jak napisałaś. To tylko muszę wybrać róże Wielkie dzięki
Przygode z trawami dopiero zaczynam, ale juz teraz jestem zdania, ze w zadnym ogrodzie nie powinno ich braknac.
Przy rozach stroj ochronny wraz z okularami i czapka niezbedny Pod rozami w sezonie nie piele za mocno. Staram sie tam cos podsadzic, szalwie, kocimietke, zeby sie chwasty niezbyt mocno rozrastaly.
Bylam u Ciebie i widzialam Twoje piekne roze. Z Nahemy jestes bardzo zadowolona. Ja rowniez najbardziej lubie roze pachnace.
Kwitnie juz od grudnia. Chce go przyciac i nie wiem kiedy. Teraz wszystkie bzyki go oblegaja. Dzisiaj zauwazylam pierwsze spadajace platki, wiec zaczyna przekwitac. Niedlugo bede mogla ciac
Roze w donicach ogolnie sa super, mimo tego, ze bardziej sie czlowiek przy nich nachodzi.
Zima nie podlewam, bo przewaznie pada. Poniewaz donice stoja w cieniu i osloniete sa od wiatru, to nie zuzywaja duzo wody. Jesli dlugo nie pada to sprawdzam paluchem Ale do tej pory zima (od listopada do marca) jeszcze nigdy nie podlewalam.
W donicach warto miec roze pachnace, bo pewnie postawisz je gdzies w poblizu miejsc siedzacych, prawda?
U mnie zima gora -17, wiec nie musze specjalnie ich gdzies chowac. Jesli schowasz w drewutni (jak rozumiem zadaszonej?), to nie zapomnij o ich podlewaniu. Malo, ale jednak.