Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Ewa777 06:38, 12 kwi 2016

Ewciu, bardzo dziękuję za te informacje o różach w donicach Myślałam o różach rabatowych Ciężko będzie z zimowaniem, ale może schowam je do drewutni i okryję tak jak napisałaś. To tylko muszę wybrać róże Wielkie dzięki
Anda 11:23, 12 kwi 2016

dajana napisał(a)
Moje trawki tez przezimowały ,a najbardziej mnie cieszą trawy pompasowe. Oby zakwitły bo to było moje chyba największe marzenie ogrodowe .Przykleiłam się do tego wątku i już tylu rzeczy się dowiedziałam .Podzielę swoje stipy, rozrosły się ogromnie, dzięki wam wiem co dalej z nimi zrobić .Z moimi różami to ja bym musiała zakładać kombinezon ochronny, gdyż muszę się pomiędzy nimi przemieszczać aby przyciąć ,wyplewić itd. Często jest to pozycja pełzająca i nigdy nie wiem która mnie złapie i w które miejsce .Bywają takie sytuacje kiedy ktoś musi mnie uwalniać bo mnie złapie za plecy,włosy i puścić nie chce Mam rabatę w której są trzy rzędy róz i to ona właśnie jest największym problemem .U ciebie już tak pięknie,kolorowo wszystko zbudziło się do życia .U mnie dopiero pączki listkowe się na wszystkim zawiązują ale każdego roku u mnie na końcu się wszystko budzi ,taki klimat .

Przygode z trawami dopiero zaczynam, ale juz teraz jestem zdania, ze w zadnym ogrodzie nie powinno ich braknac.
Przy rozach stroj ochronny wraz z okularami i czapka niezbedny Pod rozami w sezonie nie piele za mocno. Staram sie tam cos podsadzic, szalwie, kocimietke, zeby sie chwasty niezbyt mocno rozrastaly.
Bylam u Ciebie i widzialam Twoje piekne roze. Z Nahemy jestes bardzo zadowolona. Ja rowniez najbardziej lubie roze pachnace.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 11:26, 12 kwi 2016

anabuko1 napisał(a)

Rozmaryn,,i juz kwitnie??Czy to wcześniejsze zdjatko ???
a tak w ogóle to ładnie kwitnie.Nawet bardzo!!

Kwitnie juz od grudnia. Chce go przyciac i nie wiem kiedy. Teraz wszystkie bzyki go oblegaja. Dzisiaj zauwazylam pierwsze spadajace platki, wiec zaczyna przekwitac. Niedlugo bede mogla ciac
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 11:30, 12 kwi 2016

07_Rene napisał(a)
No pięknie, przepięknie Wszystko budzi się do życia
Ciekawa instrukcja hodowli róż w donicach. Trochę mnie kusi A zimą nie podlewasz? Czy jak ciepła zima to podlewać trzeba?

Roze w donicach ogolnie sa super, mimo tego, ze bardziej sie czlowiek przy nich nachodzi.
Zima nie podlewam, bo przewaznie pada. Poniewaz donice stoja w cieniu i osloniete sa od wiatru, to nie zuzywaja duzo wody. Jesli dlugo nie pada to sprawdzam paluchem Ale do tej pory zima (od listopada do marca) jeszcze nigdy nie podlewalam.
sylwia_slomc... 11:30, 12 kwi 2016

Piękna wiosna , a rozmaryn mnie zaskoczył bo śliczniutki
Anda 11:31, 12 kwi 2016

Napia napisał(a)
Wiosna u Ciebie? Czy ten rozmaryn kwitnie? Nigdy nie miałam okazji oglądać go podczas kwitnienia

Tak, u mnie wiosna na calego, wreszcie Rozmaryn kwitnie, pachnie i przyciaga rozne bzyki
Anda 11:33, 12 kwi 2016

Iwk4 napisał(a)
Piękna wiosna u Ciebie. I listki róż już pełne.

Dzieki Listki juz poszly do przodu. Czy w tym roku wczesniej zakwitna? Zobaczymy
Anda 11:36, 12 kwi 2016

Ewa777 napisał(a)
Ewciu, bardzo dziękuję za te informacje o różach w donicach Myślałam o różach rabatowych Ciężko będzie z zimowaniem, ale może schowam je do drewutni i okryję tak jak napisałaś. To tylko muszę wybrać róże Wielkie dzięki

W donicach warto miec roze pachnace, bo pewnie postawisz je gdzies w poblizu miejsc siedzacych, prawda?
U mnie zima gora -17, wiec nie musze specjalnie ich gdzies chowac. Jesli schowasz w drewutni (jak rozumiem zadaszonej?), to nie zapomnij o ich podlewaniu. Malo, ale jednak.
Anda 11:37, 12 kwi 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Piękna wiosna , a rozmaryn mnie zaskoczył bo śliczniutki

Hej Sylwia, fajnie, ze wpadlas do mnie Rozmaryn jest na dodatek zimozielony
margaretka3 11:40, 12 kwi 2016

Ewuś, co dodałabyś do towarzystwa róży Giardinia?