Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 13:53, 30 maj 2016

One skladaja jajeczka pod kora/skorka rozy, na galazce

Drzewo neem, miodla indyjska. Tu u nas mozna kupic sproszkowany neem, ktorym podlewa sie rosliny. Tak podlane rosliny nie smakuja mszycom, skoczkom i innym zarlokom.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Ewik 15:16, 30 maj 2016

Anda napisał(a)
One skladaja jajeczka pod kora/skorka rozy, na galazce

Drzewo neem, miodla indyjska. Tu u nas mozna kupic sproszkowany neem, ktorym podlewa sie rosliny. Tak podlane rosliny nie smakuja mszycom, skoczkom i innym zarlokom.

Testowalas to,skuteczne jest?Mhh ciekawe czy u nas można dostać.
Anda 15:43, 30 maj 2016

Ewik napisał(a)

Testowalas to,skuteczne jest?Mhh ciekawe czy u nas można dostać.

W zeszlym roku podlewalam tym Abrahama w donicy i nie mial mszyc. Nie wiem jednak, jak byloby bez. Wczoraj podlalam tym lubin, bo caly jest we mszycy. Zobaczymy czy zadziala.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Basilikum 15:55, 30 maj 2016

ja na rozach mialam doslownie kilka ale na rabarbarze az sie lepilo, spryskalam roztworem szarego mydla i nie ma nigdzie. Zobaczymy jak na dlugo to zadziala, jakby co to mam jeszcze duzo w spryskiwaczu.
frezja 16:00, 30 maj 2016

Anda napisał(a)

No nie jestem pewna... Mialas kiedys bialy osad na gnojowce? To nie byla plesn?

Trudno ocenić bez fotki. Co dla kogo znaczy osad...hmmm. Pleśń to taki kożuch. Jeżeli faktycznie nie była mieszana to klapa i lepiej nie ryzykować.

Ewo, skrzyp używasz taki do zaparzania ??
Anda 16:07, 30 maj 2016

frezja napisał(a)

Trudno ocenić bez fotki. Co dla kogo znaczy osad...hmmm. Pleśń to taki kożuch. Jeżeli faktycznie nie była mieszana to klapa i lepiej nie ryzykować.

Ewo, skrzyp używasz taki do zaparzania ??

Nie, kupuje taki wyciag firmy Neudorf. Tylko go rozcienczam i pryskam.
Anda 16:08, 30 maj 2016

Basilikum napisał(a)
ja na rozach mialam doslownie kilka ale na rabarbarze az sie lepilo, spryskalam roztworem szarego mydla i nie ma nigdzie. Zobaczymy jak na dlugo to zadziala, jakby co to mam jeszcze duzo w spryskiwaczu.

No to ja podobnie dzalalam kiedys plynem do mycia naczyn
frezja 16:20, 30 maj 2016

Wstawiłam u siebie znalezione sposoby na to draństwo. Skoro o pokrzywach to napiszę Ewa u Ciebie... wkopuję rozdrobnione pokrzywy pod pomidorki. Działa jak nawóz i zabezpiecza przed chorobami.
Anda 16:28, 30 maj 2016

frezja napisał(a)
Wstawiłam u siebie znalezione sposoby na to draństwo. Skoro o pokrzywach to napiszę Ewa u Ciebie... wkopuję rozdrobnione pokrzywy pod pomidorki. Działa jak nawóz i zabezpiecza przed chorobami.

Dzięki, juz poczytałam. Fajnie to wszystko zebrałaś w kupę
Pod pomidory leje gnojówkę z pokrzyw. Tutaj ogrodnicy eko pod pomidory dają żywokost Ja poprzestanę na pokrzywach, bo żywokostu tu nigdzie nie widziałam.
frezja 16:31, 30 maj 2016

Anda napisał(a)

Dzięki, juz poczytałam. Fajnie to wszystko zebrałaś w kupę
Pod pomidory leje gnojówkę z pokrzyw. Tutaj ogrodnicy eko pod pomidory dają żywokost Ja poprzestanę na pokrzywach, bo żywokostu tu nigdzie nie widziałam.

Muszę zrobić wreszcie tą gnojówkę...mieszkać na wsi i nie mieć gnojówki..