Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

monteverde 21:24, 29 maj 2016

Gdzie fotki ? pozdrówka
21:28, 29 maj 2016
juz 2x pryskałam na mszyce w tym roku...jest jakas plaga ...w zeszłym roku tyle nie było.

ale za to były ślimaki ...w tym widzę ich mniej ...czyżby zeszłoroczne upalne lato je wysuszyło?
babka 21:37, 29 maj 2016

U mnie mszyce przywlokłam od ogrodnika wraz ze stokrotkami, raz psiknęłam i dotąd spokój ...tfu tfu tfu
Ale czuję że zbyt długo tym stanem nie będę się cieszyć bo u mnie ciepło i mokro, wylęgać się będą aż miło :/
Też chciałabym fotek
jazzy 22:55, 29 maj 2016

Anda napisał(a)
Cuuuuudo!
Anda 08:28, 30 maj 2016

anna_t Aniu - nie no, tak dobrze to nie ma, wszystko mi atakuje róże, nimułki, mszyce, opuchlaki nawet i jeszcze jakieś choroby grzybowe sie czasem przytrafią, ale stosuje ekologiczne opryski i nawozy naturalne. W tym roku mam mnóstwo mszyc, jeszcze nigdy ich tak dużo nie miałam chyba, ale pojawiły sie biedronki i zlotooki i mam nadzieje, że one a zwłaszcza ich dzieci to wszystko wszamają

Frezja Ewo - mszyce łatwo spadają wiec wystarczy je tylko silnym strumieniem wody z węża polać i po kłopocie. Niestety, trzeba to czasem powtórzyć

Monteverde Aniu - miałam dzisiaj jakieś nowe robić, ale ulewa straszna u nas w nocy była i wszystko teraz takie ponure u mnie. Poczekam na lepsza aurę

Eee_taam Justi - u mnie tez dużo mszyc, zwłaszcza łubin opanowały te zgagi. Wczoraj zlałam go preparatem neemu, bo już cierpliwość straciłam Ślimaki podżerają mi warzywka w skrzyniach i co wieczór chodzę na polowanie z nożycami w ręku.

Babka Ola - fotki będą jak się pogoda poprawi Mszyce obrodziły w tym roku

Jazzy - dzięki polecam te dzikie mieczyki, bo nie trzeba ich wykopywać na zimę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anna_t 10:17, 30 maj 2016

a powiesz jakie masz skuteczne opryski ekologiczne?
Shemsi 11:36, 30 maj 2016

O, mszyc współczuję, ale pocieszające czytać, że wszyscy z nimi walczą. Mam nadzieję, że w końcu uda mi się ich pozbyć naturalnie, bardzo nie chcę chemii. Dziś mam herbatkę w planach, za to chyba zabiłam gnojówkę z pokrzyw. Czy biały osad na gnojówce to bardzo zły znak?
frezja 11:41, 30 maj 2016

Shemsi napisał(a)
O, mszyc współczuję, ale pocieszające czytać, że wszyscy z nimi walczą. Mam nadzieję, że w końcu uda mi się ich pozbyć naturalnie, bardzo nie chcę chemii. Dziś mam herbatkę w planach, za to chyba zabiłam gnojówkę z pokrzyw. Czy biały osad na gnojówce to bardzo zły znak?

Raczej nie ..znaczy, że jeszcze pracuje. Potrzeba na ten proces od 2-4 tygodni.
amelia_b 11:47, 30 maj 2016

Anda napisał(a)
są przepiękne, klimatyczne jedyne w swoim rodzaju Ewka magiczny masz ogród
iwka 11:53, 30 maj 2016

Shemsi napisał(a)
Mazan chyba kiedyś pisał, że jak zrobi się taki kozuch biały to chyba nie bardzo, bo coś tak się w nim rozwija i potem przechodzi w glebę i na rośliny. Ale to Ewcia może sprostuje, może coś pomieszałam

A ona już przerobiona? może jeszcze pracuje, zapomniałaś pewnie mieszać