Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

makkasia 12:25, 01 cze 2016

Teź poproszę o info
Ewik 12:32, 01 cze 2016

Jesli mozna to też poproszę, skoczek mi sie rozpanoszył
16:37, 01 cze 2016
tez poproszę
Anda 19:01, 01 cze 2016

Dziewczyny, wyslalam Wam wiadomosci

Co do dzialania to w zeszłym roku podlałam tym dwa razy Abrahama w donicy i nie było nic, nawet mszycy. Inne róże chyba raz podlałam, ale mimo to była nimułka i coś jeszcze, co w gałązkach dziury wyżera, ale nie dużo. Mszycy nie było, ale może to przypadek...
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Dominika11 19:03, 01 cze 2016

Warmia napisał(a)
A co to jest neem?
no właśnie co to ???
Anda 19:09, 01 cze 2016

Cytat skopiowany ze strony natura24.pl

"Egzotyczne drzewo Neem pierwotnie pochodzi z Indii i krajów sąsiadujących. Botaniczna nazwa azadirachta indica pochodzi z języka perskiego i w wolnym tłumacznieu znaczy wolne drzewo Indii. Opócz swoich wyjątkowych i wszechstronnych właściwości jest idealnie chroniącą przed słońcem rośliną w suchym i bardzo gorącym klimacie.

Niem zapewnia odzyskiwanie naturalnej równowagi każdemu organizmowi – zarówno ludzkiemu, zwierzęcemu, jaki i roślinnemu."

Tutaj jest znanym ekologicznym srodkiem do nawozenia oraz zwalczania pasozytow na roslinach.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
babka 22:59, 01 cze 2016

Cześć Anidziu, ja w innej sprawie. Pamiętam że przymierzałaś się do kupna szałwii omszonej Amethyst, czy masz ją u siebie ? Ciekawa jestem jak powinna wyglądać na etapie początku kwitnienia. Pomyślałam, że masz może jej fotki do porównania ?
Coś mi podpadają te moje sadzonki.
Anda 06:56, 02 cze 2016

babka napisał(a)
Cześć Anidziu, ja w innej sprawie. Pamiętam że przymierzałaś się do kupna szałwii omszonej Amethyst, czy masz ją u siebie ? Ciekawa jestem jak powinna wyglądać na etapie początku kwitnienia. Pomyślałam, że masz może jej fotki do porównania ?
Coś mi podpadają te moje sadzonki.

Hej Olu, dobrze pamiętasz Mam ją, kupiłam na wiosnę. Zrobię jej dziś fotki i pokażę wieczorkiem, jeśli się da
07:13, 02 cze 2016
neem i dla ludzi

ogród mam pełn mrówek - jakby plaga w tym roku ...mszyce aktualnie brak ...ale juz plamistośc mi sie pojawiła na kilku liściach róż ...oberwałam ale obawiam sie że to i tak nie pomoże ....i tez koniecznym jest zareagowac w porę....bo teraz jest upalnie i przelotne opady.

Basilikum 14:02, 02 cze 2016

Ewa mam nadzieje, ze u Ciebie nie pada