Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Warmia 16:47, 04 wrz 2016

Anda napisał(a)
Marti, widziałam Cię wczoraj - na zdjęciach oczywiście Jak tam Twoja Jude? Jesteś zadowolona?

Chyba muszę zmienić jej miejscówkę, bo ma bardzo cieniutkie pędy, które leżą pod ciężarem kwiatów. Żal mi ich, bo są piękne. Chyba, że jeszcze ją zostawię na przyszły sezon i zobaczę, może się wzmocni.
Anda 16:48, 04 wrz 2016

ryska napisał(a)

Zwykły- niezwykły rosół gotuję, najczęściej 3 godziny więc jeszcze się pyrtoli.
Różnica w kolorze niesamowita, tak jak zabawa z fotografią.
A teraz na spokojnie do kawki nr 2 podziwiam róże

Rosół bardzo lubię Chyba też zrobię w tym tygodniu.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:52, 04 wrz 2016

Warmia napisał(a)

Chyba muszę zmienić jej miejscówkę, bo ma bardzo cieniutkie pędy, które leżą pod ciężarem kwiatów. Żal mi ich, bo są piękne. Chyba, że jeszcze ją zostawię na przyszły sezon i zobaczę, może się wzmocni.

Hmm, może daj jej jakąś podpórkę i poczekaj do przyszłej jesieni? Ona jest w półcieniu? Wyciąga się do słońca?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
gobasia 17:13, 04 wrz 2016

Ale piękne i zdjecia i róże...

jaka szkoda ,że ja mieszkam w tym zimiejszym rejonie ....

piękna końcówka lata u Ciebie .Pozdrawiam

Warmia 17:21, 04 wrz 2016

Anda napisał(a)

Hmm, może daj jej jakąś podpórkę i poczekaj do przyszłej jesieni? Ona jest w półcieniu? Wyciąga się do słońca?

Słońce jest tam dopiero ok.14, ale potem już jest do końca. Zobaczę w przyszłym roku. Ogólnie jest zdrowa, tylko walczę z gąsieniczkami, które oblazły mi wszystkie róże
Anda 17:29, 04 wrz 2016

Warmia napisał(a)

Słońce jest tam dopiero ok.14, ale potem już jest do końca. Zobaczę w przyszłym roku. Ogólnie jest zdrowa, tylko walczę z gąsieniczkami, które oblazły mi wszystkie róże

Moje róże i nawet bez czarny też mają poobżerane listki. W tym roku nie mam czasu nic robić, a ptaki coś się lenią, albo gąsieniczki niesmaczne Jeśli w przyszłym roku też tak będzie, to chyba użyję jakiegoś środku systemicznego.

Co do róży, to wydaje mi się, że słońca ma dosyć. Ale wiesz, róże jak kobiety, nigdy nie wiesz nic do końca
Anda 17:31, 04 wrz 2016

gobasia napisał(a)
Ale piękne i zdjecia i róże...

jaka szkoda ,że ja mieszkam w tym zimiejszym rejonie ....

piękna końcówka lata u Ciebie .Pozdrawiam

Dzięki Basiu Chlip, końcówka lata Gdyby po jesieni przychodziła wiosna, to jesień bym uwielbiała
Warmia 17:40, 04 wrz 2016

Anda napisał(a)

Moje róże i nawet bez czarny też mają poobżerane listki. W tym roku nie mam czasu nic robić, a ptaki coś się lenią, albo gąsieniczki niesmaczne Jeśli w przyszłym roku też tak będzie, to chyba użyję jakiegoś środku systemicznego.

Co do róży, to wydaje mi się, że słońca ma dosyć. Ale wiesz, róże jak kobiety, nigdy nie wiesz nic do końca

Ja myślę, że te krzaczki są jeszcze młode i muszą się dobrze ukorzenić i zadomowić Muszę im dać dobre papu na wiosnę.
Ewa777 17:46, 04 wrz 2016

U mnie hibiskus też zimuje, ale muszę go okrywać Ja prowadzę w formie drzewka
Przeszłam przez prezentację róż i już wyobrażam sobie jaki zapach unosi się w Twoim ogrodzie
Jana 18:36, 04 wrz 2016

piękne róże