Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Dominika11 13:27, 14 paź 2016

dzięki
lojalna_ 13:28, 14 paź 2016

Anda napisał(a)
To są moje nowe cisy

Wg mnie są ładne, ale to moje pierwsze, więc się nie znam.

Zastanawiam się co im posadzić w nogach. Czy jeśli im dosadzę kocimiętkę to nie stracą igieł tam na dole?

Pieknie sie to prezentuje .....cisy to zawsze wyższa półka ))))

Postanowiłaś juz co w nogi ?
Anda 13:38, 14 paź 2016

lojalna_ napisał(a)

Pieknie sie to prezentuje .....cisy to zawsze wyższa półka ))))

Postanowiłaś juz co w nogi ?

Zastanawiam sie nad kocimietka. Musze zadac pytanie w watku cisowym, bo nie wiem, czy to dobry pomysl.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Ewa777 15:38, 14 paź 2016

Cisy piękne upolowałaś Ślicznie się prezentują
Ewik 15:45, 14 paź 2016

Cisy super wyglądają, kocimietka mi tam pasuje.Ewa wiem że kiedyś pisałaś ale mi umknęło jaką masz niską szałwie? Marcus ?
Anda 16:03, 14 paź 2016

Ewa777 napisał(a)
Cisy piękne upolowałaś Ślicznie się prezentują

Dzięki Ewa
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 16:08, 14 paź 2016

Ewik napisał(a)
Cisy super wyglądają, kocimietka mi tam pasuje.Ewa wiem że kiedyś pisałaś ale mi umknęło jaką masz niską szałwie? Marcus ?

Ewa, a widziałaś u kogoś cisy podsadzone kocimiętką? Ona się rozrasta i będzie pewnie trochę przykrywać nogi cisa, czy on będzie przez to łysiał od dołu?
Niską szałwię mam Blaukönigin i Blauhügel.
Ewik 17:37, 14 paź 2016

Anda napisał(a)

Ewa, a widziałaś u kogoś cisy podsadzone kocimiętką? Ona się rozrasta i będzie pewnie trochę przykrywać nogi cisa, czy on będzie przez to łysiał od dołu?
Niską szałwię mam Blaukönigin i Blauhügel.

Chcesz ją dać od razu obok ? Sądziłam że w pewnej odległości a wtedy tylko końce będą się stykać, podobnie jak trawy i wtedy nic nie łysieje.jeśli chcesz coś bardzo blisko cisów to coś małego , pisał ktoś o zurawkach, ja je bardzo lubię ☺
Anda 17:53, 14 paź 2016

Ewik napisał(a)

Chcesz ją dać od razu obok ? Sądziłam że w pewnej odległości a wtedy tylko końce będą się stykać, podobnie jak trawy i wtedy nic nie łysieje.jeśli chcesz coś bardzo blisko cisów to coś małego , pisał ktoś o zurawkach, ja je bardzo lubię ☺

Między cisami mam 55 cm, tak pośrodku miedzy nimi chciałam ją posadzić. Myślisz, że to wystarczy? Myślałam o odmianie Superba, dorasta tak do ok. 30-40 cm.
Na żurawki tam jest raczej za dużo słońca. Poza tym one duże rosną. Mam Molly Bush i ta jest pokaźnych rozmiarów.
jolanka 18:20, 14 paź 2016

Ja przy cisach posadzilam szałwię i przetacznik Kocimietka bardzo mi sie porozsiewala i kladla niemilosiernie