Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 18:28, 14 paź 2016

jolanka napisał(a)
Ja przy cisach posadzilam szałwię i przetacznik Kocimietka bardzo mi sie porozsiewala i kladla niemilosiernie

Jolu, a w jakiej odległości sadziłaś?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
jazzy 18:37, 14 paź 2016

A może sesleria skalna? A w niej krokusy na wiosnę
jankosia 18:37, 14 paź 2016

Ewa, a te cisy to są takie że się je przycina tylko z wysokości, tak? No bo tak sobie myślę... też podsadzałam ostatnio cisy ale właśnie ze względu na dojście do cięcia odsunęłam nieco nasadzenia. Tylko że ja mam takie zwykłe cisy i one są takie że te gałązki na wszystkie strony idą i z każdej strony trzeba ciąć więc to miejsce było mi potrzebna. Nie wiem jak to u ciebie będzie ale podejrzewam że odmianę miałaś mocno ocykaną zanim ruszyłaś na zakupy Ja całym sercem za kocimiętką Ale ja mogłabym mieć ją wszędzie
Anda 18:43, 14 paź 2016

jazzy napisał(a)
A może sesleria skalna? A w niej krokusy na wiosnę

Krokusy jak najbardziej, ale ta sesleria jakoś nie "moja"
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:48, 14 paź 2016

jankosia napisał(a)
Ewa, a te cisy to są takie że się je przycina tylko z wysokości, tak? No bo tak sobie myślę... też podsadzałam ostatnio cisy ale właśnie ze względu na dojście do cięcia odsunęłam nieco nasadzenia. Tylko że ja mam takie zwykłe cisy i one są takie że te gałązki na wszystkie strony idą i z każdej strony trzeba ciąć więc to miejsce było mi potrzebna. Nie wiem jak to u ciebie będzie ale podejrzewam że odmianę miałaś mocno ocykaną zanim ruszyłaś na zakupy Ja całym sercem za kocimiętką Ale ja mogłabym mieć ją wszędzie

Siedzę na wątku cisowym i czytam, ale jeszcze jakoś nikt tam cisa w ten sposób nie podsadzał. Moje rosną to góry, więc na boki nie muszę nic przycinać albo tylko kosmetycznie. Jeszcze się dokształcam
Moja kocimiętka nie jest wysoka, o taka

jankosia 18:53, 14 paź 2016

Nie no, jak taki rozmiar trzyma cały czas to fajnie. Moja to potwór potworzasty Teraz, w tym momencie jak trzeci raz kwitnie to zbliżona rozmiarem do twojej, ale w pełni sezonu to pożera wszystko co stanie jej na drodze I tak ją uwielbiam

Seslerię nabyłam e tym roku ale już na pewno nie kupię więcej. Mam heufleriana ale szału ni ma. Dałam się chyba ponieść jakiejś dziwnej modzie, ale to się już nie powtórzy
jolanka 19:24, 14 paź 2016

Anda napisał(a)

Jolu, a w jakiej odległości sadziłaś?

Jakies 0,3-0,5 metra ale jutro sprawdzę bo juz ciemno
Anda 19:31, 14 paź 2016

jankosia napisał(a)
Nie no, jak taki rozmiar trzyma cały czas to fajnie. Moja to potwór potworzasty Teraz, w tym momencie jak trzeci raz kwitnie to zbliżona rozmiarem do twojej, ale w pełni sezonu to pożera wszystko co stanie jej na drodze I tak ją uwielbiam

Seslerię nabyłam e tym roku ale już na pewno nie kupię więcej. Mam heufleriana ale szału ni ma. Dałam się chyba ponieść jakiejś dziwnej modzie, ale to się już nie powtórzy

Mam tez Walkers Low i ta nie jest kompaktowa, jest potworowa Obok cisow jej raczej nie posadze, ale ta mala mnie kusi bardzo
Jesli trawke to myslalam bardziej o pennisteum Little Bunny albo cus takiego

Jankosiu, a co sadzisz o rutewce delavayi pomiedzy cisami? Kasia pisala, ze rutewka tlo potrzebuje. Ja myslalam o tym, ze slonce o zachodzie ladnie by ja podswietlalo...
Anda 19:32, 14 paź 2016

jolanka napisał(a)

Jakies 0,3-0,5 metra ale jutro sprawdzę bo juz ciemno

Super, dzieki
jankosia 19:38, 14 paź 2016

Rutewka lubi raczej kwaśną ziemię to raczej chyba nie ten teges. Chociaż widziałam już magnolię podsadzoną lawendą i żadna z nich nie wyglądała źle więc da się. Mi ta rutewka w tym roku nie zakwitła :'( Mam nadzieję że się pojawi po zimie to dam jej lepsze stanowisko bo przypadkiem rozplenica przed nią od czerwca była zaporą dla wody ze zraszacza a ja się zorientowałam za późno Suchutko tam było. Ja bym odczekała i oswoiła się z cisami to przyjdzie taki dzień że pomysł sam się pojawi- zobaczysz