Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Katkak 17:17, 17 lut 2017

Uwielbiam jak pokazujesz róże
Basilikum 17:53, 17 lut 2017

nacieszylam oczy rozyczkami u Ciebie co jedna to piekniejsza
widze, ze znow cos przekopujesz i wykopujesz i wkopujesz
Mixtoorka 18:30, 17 lut 2017

Anda napisał(a)

Dzieki
Summer ma tak ok. 1,2, ale myślę ze w donicy spokojnie da rade. Co jakiś czas przytniesz jej korzenie i już
bo wiesz chodź mi po głowie jeszcze inny pomysł. Jutro zrobię zdjęcia przedogródka.
katel 19:07, 17 lut 2017

mira napisał(a)
Jak ja lubię jak ty tesknisz do lata. Bajeczne masz te róże. O tej dziecięcej obily mi się jakieś kiepskie info nie pamiętam poszukaj wieści i na pewno ziemmie trzeba wymienić. Też szukam małego drzewka i pewnie w szkolce kiedys zapadnie decyzja.

Pozdrawiam z zimowego ogrodu jeszcze ze slonkiem /nic nie robię czekam na deszcz/

Dziewczyny a dlaczego trzeba wymienić ziemię? Słyszałam, że po róży dla róży trzeba a dla innych roślin też?
Warmia 20:33, 17 lut 2017

W tematach różanych jestem zielona, ale zaglądam i podziwiam Twoje zdjęcia jak zawsze.
jolanka 20:41, 17 lut 2017

katel napisał(a)

Dziewczyny a dlaczego trzeba wymienić ziemię? Słyszałam, że po róży dla róży trzeba a dla innych roślin też?

Bo w ziemi zostają patogeny chorób grzybowych Lepiej wtedy wymienić ziemię a nawet posadzić nową w dużym kartonie aby odizolować korzenie.
kasja83 20:53, 17 lut 2017

eee_taam napisał(a)
pędzisz do lata szybko zleci choć ja wyczekuje krokusów ...i tulipanów ...bo tyle nawciskałam jesienią do ziemi i już bym chciała widzieć efekt właściwie to jak sobie przypomnę o tulipanach to mnie skręca bo chciałabym bym widzieć je kwitnące

Ja wsadziłam może mniej,ale to moje pierwsze, więc też zacieram łapkami
frezja 21:24, 17 lut 2017

jolanka napisał(a)

Bo w ziemi zostają patogeny chorób grzybowych Lepiej wtedy wymienić ziemię a nawet posadzić nową w dużym kartonie aby odizolować korzenie.

Ale to wtedy, jak chorowały.
Madzenka 21:43, 17 lut 2017

Przepiękna masz róże a jeszcz piękniej na Twoich fotografiach wyglądaja. Zachwycona jestem
jankosia 23:05, 17 lut 2017

O rany! Czuję się jakby wątek pędził w jakimś obcym dla mnie języku Przykro mi że nie podzielam pasji ale lubię patrzeć na piękne zdjęcia a tych na szczęście serwujesz nam regularnie sporą dawkę A róże do tego bardzo fotogeniczne kwiaty

Ewa, musiałam sobie tą śliwę wygooglać wiesz? Pierwszy raz o takiej słyszę Ja bym wymieniła. W końcu to tylko jedna sztuka a czasem takim dmuchaniem na zimne można sobie sporo kłopotu na przyszłość odjąć nie? Nie żebym ja była taka obowiązkowa, ale w teorii to dobra jestem
Capillatę masz? Dobrze widzę?