Fajną masz już wiosnę Moja jak zwykle spóźnia się
Wszystko rusza i cieszy do momentu aż zobaczę takie zdjęcie, gdzie roślinki są 2-3 razy większe
Sprawdziłam Vitanal w sieci - jest tylko w archiwum allegro, więc jest szansa, że pojawi się na wiosnę.
U mnie wczoraj też prace porządkowe. Kosz pełen!
A jak u Ciebie w krokusami? Kwitną?
Ewo, moje róże przyjadą do mnie około 15 marca. Zamówiłam rośliny z gołym korzeniem. Nie będzie mnie wtedy w domu i nie wiem czy przez tydzień będę miała czas żeby posadzić je w doceowe miejsce. Jak w związku z tym powinnam je zabezpieczyć, zeby się nie zmarnowały ?
nie wiem jaki Ewa ma sposob ale ja sadzilam w donicach jesli nie mogly isc na miejsce docelowe od razu
donice mozna zadolowac jesli moga byc przymrozki
Dzięki Kasya Otóż róże bedą sadzone docelowo na balkonie w donicach Nie mam dodatkowego miejsca na nie. Znajdę może jakąś mniejszą donicę i tak je przechowam. Najorsze jest to, że mnie nie będzie jak przyjdą róże, więc M. będzie musiał się nimi zająć
Za to jak u mnie już przekwitną, to będę podziwiać Twoje. Może też tak być, że u mnie wszystko zwolni i się Twoje i moje terminy kwitnienia zrównają
Ciachaj
Jesienią na pewno dosadzę trochę czosnków, bo mi ich za mało. Teraz poczekam, aż wszystko wyjdzie, a potem muszę możliwe miejsca jakoś pooznaczać, żeby jesienią wiedzieć, gdzie ich brakuje.
Ja też ją uwielbiam. Niestety, przechodzi o wiele za szybko
Może się jeszcze zrównamy. Z pogodą nic nie wiadomo