Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

sylwia_slomc... 22:29, 04 mar 2017

Gdzie tam moim różom do Twoich moje jeszcze śpią
Wendy79 09:39, 05 mar 2017

Ależ wiosennie już u Ciebie
Ewa777 10:38, 05 mar 2017

Fajną masz już wiosnę Moja jak zwykle spóźnia się
Wszystko rusza i cieszy do momentu aż zobaczę takie zdjęcie, gdzie roślinki są 2-3 razy większe
Sprawdziłam Vitanal w sieci - jest tylko w archiwum allegro, więc jest szansa, że pojawi się na wiosnę.
U mnie wczoraj też prace porządkowe. Kosz pełen!
A jak u Ciebie w krokusami? Kwitną?
oliwka 10:56, 05 mar 2017

Ewo, moje róże przyjadą do mnie około 15 marca. Zamówiłam rośliny z gołym korzeniem. Nie będzie mnie wtedy w domu i nie wiem czy przez tydzień będę miała czas żeby posadzić je w doceowe miejsce. Jak w związku z tym powinnam je zabezpieczyć, zeby się nie zmarnowały ?
Kasya 11:03, 05 mar 2017

oliwka napisał(a)
Ewo, moje róże przyjadą do mnie około 15 marca. Zamówiłam rośliny z gołym korzeniem. Nie będzie mnie wtedy w domu i nie wiem czy przez tydzień będę miała czas żeby posadzić je w doceowe miejsce. Jak w związku z tym powinnam je zabezpieczyć, zeby się nie zmarnowały ?

nie wiem jaki Ewa ma sposob ale ja sadzilam w donicach jesli nie mogly isc na miejsce docelowe od razu
donice mozna zadolowac jesli moga byc przymrozki
Katkak 11:06, 05 mar 2017

Śliczny ten bezik, dzięki. Jeszcze bez czarny Eva chodzi mi po głowie, ale dla niego już więcej miejsca trzeba mieć. Choć od czego sekator
oliwka 11:12, 05 mar 2017

Kasya napisał(a)

nie wiem jaki Ewa ma sposob ale ja sadzilam w donicach jesli nie mogly isc na miejsce docelowe od razu
donice mozna zadolowac jesli moga byc przymrozki

Dzięki Kasya Otóż róże bedą sadzone docelowo na balkonie w donicach Nie mam dodatkowego miejsca na nie. Znajdę może jakąś mniejszą donicę i tak je przechowam. Najorsze jest to, że mnie nie będzie jak przyjdą róże, więc M. będzie musiał się nimi zająć
Anda 11:56, 05 mar 2017

oliwka napisał(a)

Oliwko, zadzwoń do sprzedawcy i przesuń termin przesyłki. Tak będzie najprościej.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
frezja 11:56, 05 mar 2017

oliwka napisał(a)

Poproś o przełożenie terminu wysyłki.
Anda 12:03, 05 mar 2017

gosika67 napisał(a)
Przybiegłam się przywitać,ładnie listki pojawiają się na Twoich roślinkach. U mnie na różach też coś świta. Aż miło popatrzeć.

Budzi się wreszcie wszystko do życia

Makao_J napisał(a)
U mnie też już wiele roślin się pobudziło ale czosnki główkowate czy tulipany to ani kawałeczka. A u Ciebie już takie duuuże są

No piękną masz już wiosnę. Za miesiąc będzie kolorów a kolorów.

Za to jak u mnie już przekwitną, to będę podziwiać Twoje. Może też tak być, że u mnie wszystko zwolni i się Twoje i moje terminy kwitnienia zrównają

frezja napisał(a)

Miałam pytać, czy ciąć i kiedy..to jutro ciachnę w takim razie.

Ciachaj

MonikA napisał(a)
U mnie czosnki ruszyły, chyba globemaster jest już na 10cm nad ziemią, nie pamiętam, które tam sadziłam.

Jesienią na pewno dosadzę trochę czosnków, bo mi ich za mało. Teraz poczekam, aż wszystko wyjdzie, a potem muszę możliwe miejsca jakoś pooznaczać, żeby jesienią wiedzieć, gdzie ich brakuje.

Jana napisał(a)
wiosna chyba z miesiąc do przodu niż u mnie uwielbiam tę porę roku

Ja też ją uwielbiam. Niestety, przechodzi o wiele za szybko

inka74 napisał(a)
Ewcia u ciebie pogoda z min. 2 tygodnie wyorzedza centralną Polskę. Róże u mnie ledwo czerwone oczka pokazują.forsycja śpi jak zaklęta tylko cebulowe się mocniej wychylają. Dziś odkryłam już wschodzące czosnki.

Może się jeszcze zrównamy. Z pogodą nic nie wiadomo
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies