Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 09:10, 06 kwi 2017

Basilikum napisał(a)
moj rozmaryn jednak padl, kupie nowy

sliwa dziecieca piekna. Ja nie jestem pewna co mam, musze swoja z Twoja porownac, choc mi sie wdaje, ze moja to swidosliwa. Tak to jest jak sie kupuje hurtowo a potem metke zgubi

Kupuj, rozmaryn tak pięknie ziołowo pachnie

Zrób fotki domniemanej śliwy i zobaczymy co to jest
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 09:10, 06 kwi 2017

AnnaCh napisał(a)
Jak pięknie
Wiosna na całego, kolor tylipanków prześliczny

Ładnie było Teraz zimno i pada. Uroki wiosny
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 09:11, 06 kwi 2017

bdan napisał(a)

Zazdroszczę tych kwitnących tulipanów, zieleni u sąsiadów. Mam nadzieję, że u nas już wkrótce też się tak ładnie zazieleni

Wszystko się po pewnym czasie wyrówna Ten start u mnie był dość wczesny w tym roku.
Monia81 09:12, 06 kwi 2017

U mnie hibiskus też jeszcze nic nie pokazuje, ale tak jak piszesz Ewuś, zawsze coś się zaczynało dziać w drugiej połowie kwietnia lub nawet początkiem maja, wszystko zależy od pogody ale Ty to już masz pięknie, tulipanki super, uwielbiam sady kwitnące, nawet jeśli są sąsiada
Anda 09:14, 06 kwi 2017

Kasia_CS napisał(a)
Ewciu, a ja drążę temat cięcia louis odier.. czy nie przejmować się tym, ze ona ma juz całkiem spore pęczki liści i ciachnąć je bez żalu? Tyle, ze ponizej na gałązkach do cięcia, to ona jakaś taka bezlista jest i to mnie boli, ze ją ogoloce moze cyknelabym jej fotkę i bys mi podpowiedziała, proszę proszę.. Ale to dopiero po południu, gdy wrócę z pracy to się przypomnę, dobrze?

Nie przejmować się i ciachnąć bez żalu, czym prędzej tym lepiej Zwłaszcza, jeśli ma gołe nogi, takie ciachnięcie pobudzi dolne oczka. Fotka oczywiście byłaby najlepsza. Wtedy można dokładniej się przyjrzeć i ocenić Przypomnij się

Anda 09:15, 06 kwi 2017

MAD napisał(a)
Patrząc na te Twoje tulipany dochodzę do wniosku, że chyba jednak będę musiała u siebie trochę dosadzić. Zwłaszcza tych amarantowych.
Zazdroszczę Ci tej wcześniejszej wiosny. Ale u mnie też się już rozkręca. Jeszcze tydzień i będzie zieloniutko.

Wszystko się jeszcze wyrówna U mnie właśnie te tulipany i jeszcze białe Purissima się rozmnożyły. Na Negritę czekam.
Anda 09:16, 06 kwi 2017

Kawa napisał(a)
Ewunia jak masz już ślicznie tulipany ekstra
już tak pawdziwie wiosennie

Teraz już nie jest tak pięknie, jest zimno i mokro. Ale tak to jest wiosną. Ciepło wróci
Mixtoorka 09:20, 06 kwi 2017

Ale miałam u Ciebie tyły lubię mieć zaległości w Twoim wątku

Piękne tulipanowe łany, krokusy i śliwa dziecięca i... wszystko Pokaż jak śliwę już wysadzisz
Anda 09:22, 06 kwi 2017

Makao_J napisał(a)
Pięknie, po prostu pięknie. Tulipany mają cudny kolor. Też taki kupiłam ale kiedy je zobaczę?? Nie wiadomo...

Ten hibiskus co masz to jak duży będzie? Te krzewy stale za mną chodzą i pewnie w końcu się skuszę bo słyszę jak wołają kup mnie, kup mnie za każdym razem jak je spotkam.

Twoje tulipki zobaczysz pewnie prędzej niż myślisz

Moje hibiskusy mają tak ok. 1,60-1,70. Sadziłam je chyba 6 lat temu. Są dość wąskie i rosną prosto do góry. Co roku wiosną (jak widzę, że ruszają) je przycinam. Mam odmianę Souvenir de Charles Breton i Duc de Brabant. To są stare i wolno rosnące odmiany. Nowsze są podobno lepsze i szybciej rosnące.
Anda 09:24, 06 kwi 2017

Monia81 napisał(a)
U mnie hibiskus też jeszcze nic nie pokazuje, ale tak jak piszesz Ewuś, zawsze coś się zaczynało dziać w drugiej połowie kwietnia lub nawet początkiem maja, wszystko zależy od pogody ale Ty to już masz pięknie, tulipanki super, uwielbiam sady kwitnące, nawet jeśli są sąsiada

Też uwialbiam sady kwitnące. Kiedyś były tu niedaleko sady śliwkowe. To był szał kwiatów, cudownie tam było. Niestety, zbudowana została nowa trasa objazdowa i sad został zniszczony.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies