Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 11:09, 06 kwi 2017

Makao_J napisał(a)

No to ja bym chciała taką starszą i wolno rosnącą.

Wyszperam w necie. Dzięki.

Ciekawa jestem co wybierzesz
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 11:13, 06 kwi 2017

Mixtoorka napisał(a)

Ewuś a róża chorowała? Nie można wybrać więcej ziemi, zrobić duży dół i sypnąć nowej? Bo w tych donicach to mam wrażenie, że rośliny mniej szczęśliwe

Chyba, że marzy Ci się taka śliwa w donicy

Nie, nie chorowała, po prostu za wielka urosła. Nie na moje warunki Ona już tam rosła parę lat, więc tej ziemi to musiałabym głęboko i szeroko wymienić, a nie dam rady w tym miejscu. Korzenie miała jak podramiona takie grube. Podobało jej się to miejsce aż za bardzo Poczekam parę lat. To młoda śliwa, powinna dać radę tych parę latek
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Milka 11:13, 06 kwi 2017

Anda napisał(a)

Juziek, prosze bardzo, fota komórkowa, sama naga prawda. Szczepiona jest na 1,20m.

Tez takie 4szt. 3 lata temu kupiłam, dziś już gęste
Anda 11:14, 06 kwi 2017

Milka napisał(a)

Tez takie 4szt. 3 lata temu kupiłam, dziś już gęste

Irenko, a przycinalaś je po kwitnieniu? Ja tak zamierzam i dlatego tak dopytuje.
Milka 11:15, 06 kwi 2017

Anda napisał(a)
Hibiskus jeszcze nigdy tak wcześnie nie zaczynał. Zawsze najwcześniej w połowie kwietnia. Jabłonka tuż tuż

Ten hibiskus mnie zaskoczył, ciekawe, jak u mnie.
Tulipany cudowne i kształt i kolor
Mixtoorka 12:33, 06 kwi 2017

Anda napisał(a)

Nie, nie chorowała, po prostu za wielka urosła. Nie na moje warunki Ona już tam rosła parę lat, więc tej ziemi to musiałabym głęboko i szeroko wymienić, a nie dam rady w tym miejscu. Korzenie miała jak podramiona takie grube. Podobało jej się to miejsce aż za bardzo Poczekam parę lat. To młoda śliwa, powinna dać radę tych parę latek

Tak, pamiętam ,że wysadzałaś zbyt wielką różę. To życzę Twojej nowej "dzidzi" wygodnego mieszkania w donicy
Kasya 12:39, 06 kwi 2017

Anda napisał(a)

Też się zaczęłam już nad tym zastanawiać, poważnie. Oby nie było takiej suszy jak dwa lata temu.

ale u ciebie tempo.... ale odpowiednie do tempa ogrodu
sliwa dziecieca bardzo łądniutka, myslalam ze to nigra lub pissardi
anabuko1 13:19, 06 kwi 2017

Moje tulipany też już trochę zapaczakowaly.I też mam taką cichą nadzieję; że będą kwitly miesiąc. Lubię ten ich czas.Wówczas są kolorki już daleka widoczne w ogrodzie
Juzia 13:34, 06 kwi 2017

Anda napisał(a)

Juziek, prosze bardzo, fota komórkowa, sama naga prawda. Szczepiona jest na 1,20m.

Ooooo....i taka by mi pasowała!

Kurczaki....fajowa!
Kasia_CS 19:35, 06 kwi 2017

Ewa, wstawiłam fotki tych moich patyków, ale coś mam wątpliwości, czy będą czytelne przez to zmniejszanie się zdjęc Zapraszam