Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Radziu2013 20:34, 25 kwi 2017

Anda napisał(a)

Dwa lata temu mi się lwie paszcze same wysialy. One chyba muszą przejść proces stratyfikacji, tzn. nasiona muszą zimą zmarznąć. Tak samo ma chyba też przywrotnik i jeszcze wiele innych, których już nie potrafię wymienić. Radziu, a skąd miałeś nasiona?

Kupiłem w sklepie A co ? Takie ze sklepu są gorsze?
Anda 20:34, 25 kwi 2017

katel napisał(a)
Przepiękne fotki - już tak wiosennie , rutewką D. będziesz zachwycona - mam dwie, jedna bardzo ucierpiała od mrozu ale może się pozbiera ale chyba jeszcze dokupię - cudowna jest a jeszcze z Twoimi umiejętnościami fotografowania to będą cudowne fotki

Ja też już się na nią cieszę W "mojej" szkółce jest jeszcze inna odmiana, Thalictrum rochebrunianum Elin. Jest olbrzymia i bardzo dobrze znosi słońce. Znasz ją?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Warmia 20:35, 25 kwi 2017

Anda napisał(a)

Dwa lata temu mi się lwie paszcze same wysialy. One chyba muszą przejść proces stratyfikacji, tzn. nasiona muszą zimą zmarznąć. Tak samo ma chyba też przywrotnik i jeszcze wiele innych, których już nie potrafię wymienić. Radziu, a skąd miałeś nasiona?

Ja na początku lwie paszcze siałam tylko do gruntu i wyrastały bez problemu, aż trzeba było je przerywać, bo rosły za gęsto. Same też się wysiewały.
Anda 20:37, 25 kwi 2017

eee_taam napisał(a)
foty jak zawsze super

mam pytanie czy te objemki na piwonie to gotowe kupiłas ..czy robione?

Wszystko kupne u mnie. Usługi tu są baaardzo drogie. Taniej kupić gotowe. Wrzuć w wyszukiwarkę Peacock Garden Supports
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kokesz 20:37, 25 kwi 2017

Anda napisał(a)

Dziko rosnące zioła to tylko z zielarką odważyłabym się zbierać Sama nie znajdę albo jak znajdę, to nie odważę się zjeść

Trubulę, ogórecznik (nasiona) i szczaw czerwony (bardzo ładny) już kupiłam.
Poluję jeszcze na krwiściąg, bo też mi się podoba nawet na rabatę.
Ogórecznik wysieję z dala od mojego ogródka bo ponoć tak się rozsiewa, że później go trudno wyplewić z ogrodu.
Aha i kupiłam jeszcze nasiona Mizuny, wygląda jak rukola wąskolistna ale ma pikantny, musztardowy smak, można ją używać jako szpinak i do sałatek.
Jak wypróbuję to nie omieszkam się pochwalić
Anda 20:38, 25 kwi 2017

AnnaCh napisał(a)
Cudne zdjęcia
Piwonie już bardzo zaawansowane, rozsady piękne

Dzięki Aniu Już nie mogę się doczekać, kiedy wreszcie pomidory i ogórki będą mogły pójść do gruntu.
Kokesz 20:42, 25 kwi 2017

Anda napisał(a)
Truskawki w szczypiorku, a pomiędzy wysiana marchew i cebula. Kalarepki zawoalowane. Pomidorki i ogórki dalej na oknie.

Hi hi, też wykorzystuję plastikowe sztućce jako tabliczki do oznaczania roślin
frezja 20:42, 25 kwi 2017

Anda napisał(a)

Wszystko kupne u mnie. Usługi tu są baaardzo drogie. Taniej kupić gotowe. Wrzuć w wyszukiwarkę Peacock Garden Supports

U nas sa takie do samodzielnego złożenia. Kiedyś dawno miałam do roślin pokojowych.

https://www.castorama.pl/produkty/ogrod/uprawa-roslin/doniczki-i-oslonki/akcesoria-doniczkowe/podporki/podpora-pierscieniowa-greenmill-54-cm.html
Anda 20:42, 25 kwi 2017

Kasia_CS napisał(a)
Ewcia, jak zwykle piękne klimatyczne zdjęcia!

Ja też w tym roku będę mieć rutewkę, no nie odpuszczę, bo od roku choruję na nią.. już widzę jej zdjęcia u Ciebie- będzie magia

Dla mnie ładniejszy bez Eva lace przez tą jego "klonowatość"

Ja po raz pierwszy doczekam się chyba kwiatów na peoniach!! Ukochane moje... pąki mają

I pytaie za 100pkt... czy do tej kocimiętki Superba garną się koty.. bo kojarzę, że czytałam, że w tej odmianie nie ma tego wabika na nie prawda to?

Rutewka to must habe Mój bez to Gerda, Black Beauty. Nie ma takich ładnych listków jak Black Lace, ale i tak jest ładny
Gratuluje pąków na piwonii. Nawąchasz się wreszcie
Anda 20:44, 25 kwi 2017

malkul napisał(a)

uroczy

jak dop ciebie zajrzalam to az popatrzyłam an daty czy to aktualne zdjecia czy zeszłoroczne bo ta zieleń zbiła mnei po oczach cudnie

Gosiu dzięki Jest zielono, ale zimno i wieje jak...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies