Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

malgol 14:30, 08 maj 2017

Ewa, gdzies już pytałam ale zgubiłam gdzie ...a nie wiem w którym momencie dodac do gnojówki dolomit żeby zneutralizować zapach...ponoć pomaga to nie wybić sąsiadów
Wiesz coś o tym?
Anda 14:31, 08 maj 2017

Makusia napisał(a)
Dzień dobry Ewo - wpadam z rewizytą. Kojarzę Cię bardzo dobrze zarówno po zdjęciu, ale zwłaszcza po metodzie Pana Foerstera na nornice
Przejrzałam wizytówkę, stronę internetową i wyrywkowo wątek. Powiem Ci, że ogród masz piękny, róże widać że kochasz ze wzajemnością, a zdjęcia robisz wręcz artystyczne!
Podziwiam!

Metoda pana Foerstera może niezbyt skuteczna, ale jaka odstresowująca
Witam Cię u mnie i zapraszam do odwiedzin
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 14:32, 08 maj 2017

Zana napisał(a)
Doczekałam się. Piękne, ale i tak mam niedosyt.

Zimno i nie ma co fotografować. Mój ogródek malutki, repertuar mi się kończy
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 14:37, 08 maj 2017

Kasia_CS napisał(a)
Ojoj, a mi się zdjęcia przegapiły.. Ale już widziałam, wprowadziłaś mnie od rana w błogi nastrój ale juz zaawansowane masz wszystko! Trzcinnik wielki, róże zapączkowane, kocimiętka w rozkwicie.. do kiedy ona tak szaleje?
A to ja nie wiedziałam, że są nawozy do cebulek ja spróbuję swoim trochę kompostu i może trochę przerobionego obornika przemieszać z ziemią obok tulipanow.. a czy taki zabieg można zrobić już po ścięciu liści? Bo część tulipanów mam w donicach i w tym przypadku nie da sie za bardzo jak pomanipulować przy nich z kompostem- tulipany szczelnie wypełniają donice.

Ta kocimiętka kwitnie do jesieni. W zeszłym sezonie zrobiłam eksperyment i jedną przycięłam końcem czerwca całą, a drugiej ścięlam tylko kwiatostany i różnicy w obfitości drugiego kwitnienia nie było. Jedynie ta ścięta do ziemi straszyła przez tydzień swoim wyglądem i chyba trochę później zakwitła.
Do donic nie dawaj obornika, bo w donicach brakuje mikroorganizmów, które go przerobią. Wystarczy nawóz i posyp je z wierzchu kompostem. Ja daję papu moim cebulkom wtedy, gdy nawożę i całą resztę, więc rownież po ścięciu liści
Anda 14:38, 08 maj 2017

Mixtoorka napisał(a)

Pięknie. Pięknie u Ciebie. Mimo chłodnej wiosny wszystko się rozwija.

Rozwija się i całe szczęście, bo chyba bym zwiariowanych przez tą kapryśną pogodę
Anda 14:43, 08 maj 2017

malgol napisał(a)
Ewa, gdzies już pytałam ale zgubiłam gdzie ...a nie wiem w którym momencie dodac do gnojówki dolomit żeby zneutralizować zapach...ponoć pomaga to nie wybić sąsiadów
Wiesz coś o tym?

Czytałam o tym, że można dodać kropli waleriany i mączki bazaltowej. Kiedy dokładnie nie wiem, bo jeszcze nie stosowałam. Wypróbuj. Moi sąsiedzi cierpią ze mną
Basilikum 14:43, 08 maj 2017

Anda napisał(a)

Cieszę się, że Ci się podoba Bzy już ładnie kwitną i pięknie pachną, jak sie jest na dworze.

bzy u nas wszedzie kwitna, tylko moim sie nie spieszy. mam nadzieje, ze to ktore posadzilam miesiac temu beda wczesniej kwitly

Orliki slicznie sfocilas moje zaczynaja
malgol 14:46, 08 maj 2017

07_Rene 15:15, 08 maj 2017

Jestem wierną fanką Twojego ogrodu. Cudowne busz robi się na rabatach.
Ewik 15:44, 08 maj 2017

07_Rene napisał(a)
Jestem wierną fanką Twojego ogrodu. Cudowne busz robi się na rabatach.

Rowniez przyłączam się do fanklubu ☺