Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

AsiaK_Z 09:01, 15 maj 2017

Anda napisał(a)

To ze nie maja kolcow to duzy plus A ciecie to pewnie tylko po kwitnieniu, bo ona tylko raz kwitnie?
Strasze, bo sie naczytalam, bo tez o plocie kiedys tam myslalam. Zobacze u Ciebie za piec lat jak to bedzie wygladac

Wygooglałam sobie tę różę chyba ją kiedyś zaproszę do siebie.... pachnąca, bez kolców, do cienia, bez zabawy w okrywanie....
frezja 09:58, 15 maj 2017

Ewuś, powiedz mi, czy grzebanie w korzeniach MW w celu sprawdzenia jej żywotności, stanu korzeni to dobry pomył ? czy jednak czekać. Jest w donicy, to nie powinno być problemu.
Dla przypomnienia ona była źle wkopana, miejsce okulizacji za wysoko i taki skutek, że nie wypuszcza jeszcze ale..łodyżki z zielonym częściowo.
Anda 10:47, 15 maj 2017

AsiaK_Z napisał(a)

Wygooglałam sobie tę różę chyba ją kiedyś zaproszę do siebie.... pachnąca, bez kolców, do cienia, bez zabawy w okrywanie....

No piekna jest i pachnie. Mnie jej wielkosc tylko przeraza. Juz mialam tyle zachodu z Mayorem, ktory tylko do 3m dorastal, ze na razie mi wystarczy
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 10:49, 15 maj 2017

frezja napisał(a)
Ewuś, powiedz mi, czy grzebanie w korzeniach MW w celu sprawdzenia jej żywotności, stanu korzeni to dobry pomył ? czy jednak czekać. Jest w donicy, to nie powinno być problemu.
Dla przypomnienia ona była źle wkopana, miejsce okulizacji za wysoko i taki skutek, że nie wypuszcza jeszcze ale..łodyżki z zielonym częściowo.

Mysle, ze lekkie grzebanie nie zaszkodzi. W sumie mozesz nawet sprobowac ja ostroznie podniesc do gory z donicy i obejrzec. Tylko to jest troche ryzykowne, jakby sie ziemia osypala i uszkodzila te cieniutkie korzonki. Ewus, trzymam mocno kciuki
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
frezja 13:43, 15 maj 2017

Anda napisał(a)

Mysle, ze lekkie grzebanie nie zaszkodzi. W sumie mozesz nawet sprobowac ja ostroznie podniesc do gory z donicy i obejrzec. Tylko to jest troche ryzykowne, jakby sie ziemia osypala i uszkodzila te cieniutkie korzonki. Ewus, trzymam mocno kciuki

Dzięki...coś mnie powstrzymuje jeszcze
lojalna_ 15:07, 15 maj 2017

Ewus rozyczkuje się bardzo powoli (( ale do przodu buziaki
07_Rene 16:55, 16 maj 2017

Ewo, jak zwykle świetne zdjęcia i tyle rarytasów....
Pozdrawiam
Jana 18:40, 16 maj 2017

Anda napisał(a)

Bylam i namieszalam
namieszałaś myślę intensywnie
Jana 18:41, 16 maj 2017

Anda napisał(a)

Nie robilam konfitury, zal mi kwiatow Nie wykluczam, ze jak bede miala kiedys wiecej roz, to cos zrobie. Musze jednak jeszcze posadzic Rose de Resht. Z niej podobno najlepsze konfitury wchodza
masz jedną czy więcej?
malgol 10:20, 18 maj 2017

Ewa, podobno sadziłas u siebie cisy kolumnowe? Wybacz ,że sama nie znalazłam ,ale potrzebuję podpowiedzi na cito i nie jestem w stanie przeczesać watku...a chodzi o odległości miedzy kolumnowymi Wojtkami.Nie chcę żeby się zrosły w sciane tylko rosły pojedynczo, 5 szt obok siebie.Co ile je posadzic?