Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Jana 14:06, 14 maj 2017

7 m to dużo.....chciałam by była delikatna...może coś innego niższego doradzisz coś? Wstawiłam u siebie te jabłoń
gosika67 14:51, 14 maj 2017

Ewka dziękuję za podpowiedź.
abiko 20:39, 14 maj 2017

Jej ale zdjęcia..
Kurcze ładną masz kocimiętkę, moja lezy.. nie wiem dlaczego.. odmiana płożąca
inka74 22:14, 14 maj 2017

Anda napisał(a)

Mme Boll w zeszlym sezonie miala ok. 1,3 chyba. Ona u mnie jest sztywna do tej pory i nie potrzebowala podpory. U Malej Mi czytalam, ze jej sie rozwalala na boki. Obserwuj Twoja w tym sezonie. Roze jak widac roznie sie zachowuja w roznych ogrodach

No tak. Inne warunki = inne zachowanie. Robiłaś kiedyś konfitury z jej płatków? Oczywiście nie mogłaby być w tym momencie pryskana jakąkolwiek chemią.
mar_za 22:28, 14 maj 2017

To ja w moim maciupeńkim ogrodzie posadziłam w zeszłym roku 7 szt Lykkefund. Zobaczymy co z nich wyrośnie. Na razie, w drugim sezonie nie widać, aby miały połknąć mój ogród, kolców też nie mają. Naczytałam się, że można je ciąć drastycznie i z tym planem obsadziłam płot. A tu tak mnie straszysz

Anda napisał(a)

Ramblery są duże, tak min. 5m, częściej 7m. Lykkefund połknie drzewo Właśnie ostatnio czytałam artykuł o ramblerach. Najlepiej posadzić je gdzieś, gdzie mają masę miejsca i gdzie nie będziesz musiała nic w tym miejscu robić. Autor artykułu posadził kiedyś chyba Lykkefund przy szopce ogrodowej ( która przez różę została opanowana całkowicie) i wymiana desek na dachu po paru sezonach kosztowała go dużo czasu, nerwów i ran cielesnych
Rosa helenae to też duża róża. 7m to za dużo wg mnie.
No ale sama nie mam żadnego ramblera, więc nie chcę się tu wymądrzać

Anda 08:48, 15 maj 2017

Jana napisał(a)
7 m to dużo.....chciałam by była delikatna...może coś innego niższego doradzisz coś? Wstawiłam u siebie te jabłoń

Bylam i namieszalam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 08:49, 15 maj 2017

gosika67 napisał(a)
Ewka dziękuję za podpowiedź.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 08:50, 15 maj 2017

abiko napisał(a)
Jej ale zdjęcia..
Kurcze ładną masz kocimiętkę, moja lezy.. nie wiem dlaczego.. odmiana płożąca

Mam jeszcze kocimietke Walker's Low. Ta sie kladzie. W tym roku w celu poprawienia jej stabilnosci ja niedawno podcielam. Ciekawa jestem, czy to cos pomoze
Anda 08:51, 15 maj 2017

inka74 napisał(a)

No tak. Inne warunki = inne zachowanie. Robiłaś kiedyś konfitury z jej płatków? Oczywiście nie mogłaby być w tym momencie pryskana jakąkolwiek chemią.

Nie robilam konfitury, zal mi kwiatow Nie wykluczam, ze jak bede miala kiedys wiecej roz, to cos zrobie. Musze jednak jeszcze posadzic Rose de Resht. Z niej podobno najlepsze konfitury wchodza
Anda 08:54, 15 maj 2017

mar_za napisał(a)
To ja w moim maciupeńkim ogrodzie posadziłam w zeszłym roku 7 szt Lykkefund. Zobaczymy co z nich wyrośnie. Na razie, w drugim sezonie nie widać, aby miały połknąć mój ogród, kolców też nie mają. Naczytałam się, że można je ciąć drastycznie i z tym planem obsadziłam płot. A tu tak mnie straszysz

To ze nie maja kolcow to duzy plus A ciecie to pewnie tylko po kwitnieniu, bo ona tylko raz kwitnie?
Strasze, bo sie naczytalam, bo tez o plocie kiedys tam myslalam. Zobacze u Ciebie za piec lat jak to bedzie wygladac
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies