Gierczusiu, Elu, Marcus też ładny i nie taki duży
Gosiu Malkul, szałwiom sie u mnie ewidentne podoba. To chyba jedna z najlepiej rosnących bylin u mnie
Janko, Zagajanko, u mnie też, a fotki mam jakieś nawet, tylko z aparatu na kompa muszę je wreszcie przegrać
Ewo Frezjo, a nie ma w PL jakichś środków wzmacnjających bazujących na kwasach zbóż? Robię opryski takim preparatem dostępnym tutaj pod nazwą Vitanal. Może w Pl też jest?
Gosiu Gosika, te choroby lubią ciepłe i wilgotne powietrze, a teraz tak właśnie było. Nawet w nocy były temperatury powyżej 15 stopni.
Na chrabąszcza nie znam niestety lekarstwa. Jedynie zbieranie i niszczenie go pozostaje. Nadzieja w ptakach, że go na obiad wszamają
Jana, i bardzo dobrze

Sadź Lykkefund jak Ci się podoba a potem opiszesz jak się u Ciebie rozwija

Giardina i Camelot są mniejsze i mają bardzo ładny róż, który wg mnie nie będzie się gryzł z Lykkefund.
Płatki na konfitury to jeszcze dobre są z róż Bugnet, Indigo, Königin von Dänemark, Rosa gallica Versicolor, Mme Boll, LO, Jaques Cartier, Ispahan, Sidonie, Gertrude Jekyll, Rosa centifolia muscosa, Mme Hardy. Tak ogólnie na konfitury nadają się najbardziej pachnące róże i rugosy, najczęściej historyczne. Nie wiem dlaczego, ale nie używa się do tego róż wielkokwiatowych.
Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie.
Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i
Rosengarten Zweibrücken