Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

inka74 11:28, 01 cze 2017

Anda napisał(a)
Jedno wchodzi w drugie a trzecie sie na nich rozklada W przyszlym roku koniecznie musue kupiac podporki do makow. Zrobily sie bardzo rozlozyste.

Chipek super
Claire Marshall probuj jeszcze raz. To piekna roza i tej jej zapach. Kup teraz, to bedzie miala czas na ukorzenianie do zimy.
))) uroki małych ogrodów i właścicielek, co chcą mieć tyle chciejstw a miejsca mało. Mój eM zasugerował ostatnio, że już w pionie ogród trzeba robić. Nie wiem czy zdaje sobie sprawę z tego, że kiedyś, może już niedługo, na tarasie taka zielona ściana pionowa powstanie
Ja sukcesywnie zmniejszam ilość trawnika. Zapadła decyzja o jego wymianie i zrobieniu trawnika z roki. Albo na jesień w tym roku albo na wiosnę następnego. Jest to niestety spory wydatek ale już na rabaty niewiele rzeczy wcisnę więc w sumie mogę i na trawnik zbierać. A drażni mnie obecny trawnik już tak okropnie, że zrobiłabym to teraz, zaraz, natychmiast . Tylko czas nie ten. Za dużo wody trzeba by było lać. Rozsądek nakazuje poczekać.
Kawa 11:29, 01 cze 2017

AnnaCh napisał(a)
Ewcia, ja nieróżana, to wiesz, to się nie odzywam , ale czytam na bieżąco
Piwonie uwielbiam, przytargałam od mamy jesienią trzy kawałki białej, cieszyłam się jak głupia, bo wyrosła, pączki miała i... coś się z nimi stało, takie jakby zaschły Mróz?

Aniu ja moją dzieliłam w zesżłym roku i też sie tak stało były pączki i uschły
w tym roku będzie piękna!!!
Kawa 11:30, 01 cze 2017

Anda napisał(a)

To moze byc jakosc sadzonki (sadzonka poniedzialkowa ) moze byc tez przypadkowo pomylona inna odmiana. Poczekaj az rozkwitna.

wrrrr mam nadzieję że nie pomylona
bo ja nieróżana przecie ...
AnnaCh 11:31, 01 cze 2017

Ewa, raczej nie jest za głęboko, pamiętałam o tym i sadziłam tak jak rosła u rodziców. Ale kto to wie? Zobaczę co będzie za rok.
Kamila, czyli dla moich jest jakaś nadzieja
Anda 11:36, 01 cze 2017

inka74 napisał(a)
))) uroki małych ogrodów i właścicielek, co chcą mieć tyle chciejstw a miejsca mało. Mój eM zasugerował ostatnio, że już w pionie ogród trzeba robić. Nie wiem czy zdaje sobie sprawę z tego, że kiedyś, może już niedługo, na tarasie taka zielona ściana pionowa powstanie
Ja sukcesywnie zmniejszam ilość trawnika. Zapadła decyzja o jego wymianie i zrobieniu trawnika z roki. Albo na jesień w tym roku albo na wiosnę następnego. Jest to niestety spory wydatek ale już na rabaty niewiele rzeczy wcisnę więc w sumie mogę i na trawnik zbierać. A drażni mnie obecny trawnik już tak okropnie, że zrobiłabym to teraz, zaraz, natychmiast . Tylko czas nie ten. Za dużo wody trzeba by było lać. Rozsądek nakazuje poczekać.

Uzbroj sie w cierpliwosc i zaloz trawnik z rolki na wiosne. To jest takie piekne uczucie chodzic na boso po takim nowym dywanie My zakladalismy w maju i bylo bosko

O zielonych scianach tez juz myslalam, ale dla mnie to za duzo zachodu z nawadnianiem. Poczekam na jeszcze doskonalsze rozwiazania i spadek cen
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Monia81 11:36, 01 cze 2017

Piwonie czasami tak mają, że w pierwszym roku od sadzenia nie kwitną, no jeżeli faktycznie nie są posadzone za głęboko, no chyba, że stanowisko im nie odpowiada to też mogą nie kwitnąć lub słabo kwitnąć. Pozdrawiam
Anda 11:37, 01 cze 2017

Kawa napisał(a)

wrrrr mam nadzieję że nie pomylona
bo ja nieróżana przecie ...

To oby sadzonka byla po prostu gorszej jakosci
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 11:38, 01 cze 2017

AnnaCh napisał(a)
Ewa, raczej nie jest za głęboko, pamiętałam o tym i sadziłam tak jak rosła u rodziców. Ale kto to wie? Zobaczę co będzie za rok.
Kamila, czyli dla moich jest jakaś nadzieja

Moje ledwo przykrylam ziemia, tak aby aby. Twoja w przyszlym roku pewnie zakwitnie Rany, ogrodnik to zawsze musi byc taki cierpliwy. Tu rok trzeba czekac, tu trzy znowu
Anda 11:39, 01 cze 2017

Monia81 napisał(a)
Piwonie czasami tak mają, że w pierwszym roku od sadzenia nie kwitną, no jeżeli faktycznie nie są posadzone za głęboko, no chyba, że stanowisko im nie odpowiada to też mogą nie kwitnąć lub słabo kwitnąć. Pozdrawiam

Slonce miec musza chocby pol dnia
inka74 11:50, 01 cze 2017

Ewa - a możesz kiedyś przy okazji swój mak pokazać? jak dużo on miejsca potrzebuje? Noszę się z zamiarem kupienia maków białych, ładne nawet sadzonki widziałam i nasionka tez mam. I nawet miejsce na nie bo rabata jedna trochę zwiększona zostanie. On więcej słońca potrzebuje?