Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Makao_J 11:56, 01 cze 2017

Przeglądam ofertę z Pęchcina bo przecież w sobotę mamy zjazd. Mają kocimiętkę Walkers Low ale Suprby nie. Fajna jest też Six Hills Giant ale Wyższa od Walkers Low. Muszę pomyśleć gdzie ją ulokować i którą wybrać.
Anda 11:57, 01 cze 2017

inka74 napisał(a)
Ewa - a możesz kiedyś przy okazji swój mak pokazać? jak dużo on miejsca potrzebuje? Noszę się z zamiarem kupienia maków białych, ładne nawet sadzonki widziałam i nasionka tez mam. I nawet miejsce na nie bo rabata jedna trochę zwiększona zostanie. On więcej słońca potrzebuje?

Sprobuje go wieczorem sfotografowac. On mi sie kompletnie rozlozyl na boki. Podporka konieczna. Srednicy ma teraz po rozlozeniu tak ok. 40 cm. Sadzilam go w zeszlym roku. W przyszlym roku pewnie bedzie jeszcze wiekszy. U mnie ma slonce od ok. 11-stej
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 11:59, 01 cze 2017

Makao_J napisał(a)
Przeglądam ofertę z Pęchcina bo przecież w sobotę mamy zjazd. Mają kocimiętkę Walkers Low ale Suprby nie. Fajna jest też Six Hills Giant ale Wyższa od Walkers Low. Muszę pomyśleć gdzie ją ulokować i którą wybrać.

Walkers Low mi sie bardzo rozklada na boki i rosnie tez bardzo szeroko. Srednica pewnie z 50cm. W tym roku obcielam ja o polowe poczatkiem maja w celu zwiekszenia stabilnosci i jest troche lepiej. Jednak i tak sie zastanawiam, czy jej nie przesadzic w inne miejsce.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
kamila66 11:59, 01 cze 2017

Ewuniu pięknie masz nasyciłam oczy kwiatami
porady przeczytałam o kocimiętce nie kociej zapisałam
Macham
Makao_J 12:02, 01 cze 2017

Anda napisał(a)

Walkers Low mi sie bardzo rozklada na boki i rosnie tez bardzo szeroko. Srednica pewnie z 50cm. W tym roku obcielam ja o polowe poczatkiem maja w celu zwiekszenia stabilnosci i jest troche lepiej. Jednak i tak sie zastanawiam, czy jej nie przesadzic w inne miejsce.

Ooo no właśnie. To pewnie minus tych kocimiętek że one tak się pokładają. Mogłyby mieć stabilniejsze nogi
Anda 12:08, 01 cze 2017

Makao_J napisał(a)

Ooo no właśnie. To pewnie minus tych kocimiętek że one tak się pokładają. Mogłyby mieć stabilniejsze nogi

Bardziej stabilne nogi maja ozanki, np. Teucrium hircanicum Paradise Delight. Kwitna troche pozniej, ale dlugo
Anda 12:09, 01 cze 2017

kamila66 napisał(a)
Ewuniu pięknie masz nasyciłam oczy kwiatami
porady przeczytałam o kocimiętce nie kociej zapisałam
Macham

Kolejna fanka kocimietki sie zapowiada? Odmachuje
Makao_J 12:26, 01 cze 2017

Anda napisał(a)

Bardziej stabilne nogi maja ozanki, np. Teucrium hircanicum Paradise Delight. Kwitna troche pozniej, ale dlugo

No fajna ale niestety nie mają ożanek w Pęchcinie
katel 22:23, 01 cze 2017

Cudowne zdjęcia, Summer Song pięknie się prezentuje . U mnie mak wschodni też się pokłada, w zeszłym roku bardzo źle przez to wyglądał - dostał drugą szansę ale nie poprawił się więc będzie miejsce na coś nowego
tulucy 22:53, 01 cze 2017

Ja lubię gęsto, bo chwastów nie widać