Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Katkak 10:09, 25 cze 2017

I czy jest szansa, ze jeszcze zakwitnie?
Anda 10:31, 25 cze 2017

Katkak napisał(a)

Ok, a trochę to znaczy ile? Ma ok 80cm wysokosci

Hmm, tak na 30-40 cm. Czy jeszcze zakwitnie? Powinna. Zalezy od tego, jak szybko sie zbierze.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Katkak 10:33, 25 cze 2017

Anda napisał(a)

Hmm, tak na 30-40 cm. Czy jeszcze zakwitnie? Powinna. Zalezy od tego, jak szybko sie zbierze.

Ok, dzięki Ewuniu. Zawsze mogę na Ciebie liczyc .
Anda 10:36, 25 cze 2017

Katkak napisał(a)

Ok, dzięki Ewuniu. Zawsze mogę na Ciebie liczyc .

Jesli potrafie to staram sie pomoc Trzymam kciuki za roze
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Makao_J 13:20, 25 cze 2017

U mnie śliwka cała oblepiona mszycą aż grubo. Nie mogę opryskać bo owoce już są. Pozostaje tylko obserwowanie kiedy odlecą. Przy okazji na całym drzewie była tylko jedna biedronka. To stanowczo za mało
Anda 13:33, 25 cze 2017

Makao_J napisał(a)
U mnie śliwka cała oblepiona mszycą aż grubo. Nie mogę opryskać bo owoce już są. Pozostaje tylko obserwowanie kiedy odlecą. Przy okazji na całym drzewie była tylko jedna biedronka. To stanowczo za mało

Moze nie widzialas wszystkich biedronek. Poza tym biedronki wsrod mszycy skladaja jaja z ktorych legna sie ich dzieci, a te maja apetyt wiekszy od rodzicow

ryska 13:59, 25 cze 2017

Anda napisał(a)

Moja Amethyst też wybujała, im dłużej kwitnie tym większa i wtedy też się pokłada. Teraz już ją ścięlam, więc pewnie za dwa, trzy tygodnie się odbuduje. Pewnie ma zbyt żyzną glebę.

Róża do skrzyni, a jaką skrzynia ma wysokość? 50 cm to minimum. Ryska ma bardzo fajną miniaturkę u siebie, na dodatek pachnącą, Diamond Eyes Do donicy poza tym może iść praktycznie każda róża, np. Schneekope, Harlow Carr, Abraham Darby, Munstead Wood, Bonica. Na zimę podczas mrozów ważne jest, żeby stała cały dzień w cieniu i osłonięta od wiatru. Od góry też możesz ją wtedy nakryć jakąś fizeliną.

Ewo Schneekoppe osiągnęła u mnie w tym roku monstrualne wymiary. W ubiegłym roku była w donicy ale była też młodziutka. Ma też pokrój rozłożysty.
Diamond Eyes ma bardzo drobniutkie kwiatuszki ale pachnie bardzo, bardzo mocno i ładnie. Pokrój jak najbardziej do donicy.
Anda 14:09, 25 cze 2017

ryska napisał(a)

Ewo Schneekoppe osiągnęła u mnie w tym roku monstrualne wymiary. W ubiegłym roku była w donicy ale była też młodziutka. Ma też pokrój rozłożysty.
Diamond Eyes ma bardzo drobniutkie kwiatuszki ale pachnie bardzo, bardzo mocno i ładnie. Pokrój jak najbardziej do donicy.

Rozlozysty pokroj do donicy jest ok. Poza tym roze w donicy sa przewaznie mniejsze. Dopiero w gruncie pokazuja na co je stac
Tak sie rozrosla u Ciebie? Niby nalezy do tych mniejszych rugos, a widzisz...
Jana 14:15, 25 cze 2017

Diamond eyes u Ryski też wzbudziła mój zachwyt...koniecznie trzeba ją zapamiętać...
Basilikum 15:40, 25 cze 2017

Anda napisał(a)

A Twój Penstemon to nie był przypadkiem jednoroczny?
Ślaz ten sam. Jak u Ciebie rośnie? U mnie przekwitł i się brzydki zrobił.

mozliwe, ze jednoroczny byl, juz go nie ma czerwony byl z biala obwodka i mi sie nie podobal, wiec nie plakalam.

Moj laz jeszcze ladny jest