Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Katkak 15:59, 25 cze 2017

Anda napisał(a)

Jesli potrafie to staram sie pomoc Trzymam kciuki za roze

Ewcia ostatnie pytanie: wspomóc ją gnojoweczka konska, czy teraz nie?
Anda 16:19, 25 cze 2017

Katkak napisał(a)

Ewcia ostatnie pytanie: wspomóc ją gnojoweczka konska, czy teraz nie?

Nie, w tym roku juz nie. Końska ma dużo azotu i róża chciałaby iść w liście, a teraz ma odbudować korzenie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Katkak 16:21, 25 cze 2017

Anda napisał(a)

Nie, w tym roku juz nie. Końska ma dużo azotu i róża chciałaby iść w liście, a teraz ma odbudować korzenie

Ewus Twoja wiedza budzi respekt .
patrycja 17:14, 25 cze 2017

Czy przekwitniętym różom urywać łepki czy ściąć?
Anda 17:53, 25 cze 2017

patrycja napisał(a)
Czy przekwitniętym różom urywać łepki czy ściąć?

Scinać do pierwszego lub drugiego pięciolistka. Jeśli rosną w bukietach to ścinać pojedyńczo po kolei.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anabuko1 18:18, 25 cze 2017

Anda napisał(a)

Scinać do pierwszego lub drugiego pięciolistka. Jeśli rosną w bukietach to ścinać pojedyńczo po kolei.

Dziękuję kochana i ja za te informacje
Ewa777 18:19, 25 cze 2017

Ewciu, śliczne masz różyczki Zachwycam się kompozycjami rabatowymi za każdym razem, gdy do Ciebie zaglądam I podziwiam wiedzę.

Moja Bonica wygląda kiepsko. Listki są podjadane przez opuchlaki, wolno rosnie i nie ma ani jednego pączka. Myślę o przesadzeniu jej do donicy, żeby się wzmocniła. Tylko co zrobić z nią wtedy na zimę? Wkopać do gruntu, czy zostawi w donicy?
Anda 18:38, 25 cze 2017

anabuko1 napisał(a)

Dziękuję kochana i ja za te informacje

Prosze bardzo. Jeszcze dorzuce, ze jesli bukiet sciety do ostatniego kwiatka, to wtedy scinamy do pierwszego lub drugiego pieciolistka
Anda 18:43, 25 cze 2017

Ewa777 napisał(a)
Ewciu, śliczne masz różyczki Zachwycam się kompozycjami rabatowymi za każdym razem, gdy do Ciebie zaglądam I podziwiam wiedzę.

Moja Bonica wygląda kiepsko. Listki są podjadane przez opuchlaki, wolno rosnie i nie ma ani jednego pączka. Myślę o przesadzeniu jej do donicy, żeby się wzmocniła. Tylko co zrobić z nią wtedy na zimę? Wkopać do gruntu, czy zostawi w donicy?

Ile masz juz ta Bonice u Ciebie? Do donicy w sumie zawsze mozna. Wtedy masz ja pod kontrola Mozesz ja wkopac do gruntu w donicy, zadolowac, zakopczykowac, a w czasie mocnych mrozow przykrywac jakas fizelina czy czyms takim.
Ewa777 18:47, 25 cze 2017

Mam ją od zeszłego roku. Nawet w ubiegłym roku trochę kwitła.