Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Anda 19:54, 25 cze 2017

Ewa777 napisał(a)
Mam ją od zeszłego roku. Nawet w ubiegłym roku trochę kwitła.

Może być też tak, że ona dopiero buduje korzeń i dlatego taka kiepska. Myślę, że donica to tak czy owak dobry pomysł
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Makao_J 19:56, 25 cze 2017

Anda napisał(a)

Moze nie widzialas wszystkich biedronek. Poza tym biedronki wsrod mszycy skladaja jaja z ktorych legna sie ich dzieci, a te maja apetyt wiekszy od rodzicow

Mam nadzieję. eM mówi że całej śliwki nie zjedzą więc niech siedzą te mszyce. Muszę tylko pilnować bo mogą przejść na inne rośliny.
W takich chwilach przypominam sobie słowa mamy. Ona co roku ma mszyce i nie pryska nigdy - zaobserwowała że one są przez pewien czas a potem wszystkie odlatują i jest spokój. Zobaczymy.
malgol 20:01, 25 cze 2017

Ewa, przyszłam do Ciebie po pomoc I rade...zajrzalabys do mnie obejrzeć moja róże okrywowa the fairy dance? Co jej dolega?
20:28, 25 cze 2017
troszkę nadrobiłam aktualnie prowadzisz pogotowie różane czekam na kolejna dawke fotek
patrycja 20:47, 25 cze 2017

Czyli źle robiłam
Ja zawsze urywałam łepki.
Ty to naprawdę masz wiedzę
Anda 22:13, 25 cze 2017

malgol napisał(a)
Ewa, przyszłam do Ciebie po pomoc I rade...zajrzalabys do mnie obejrzeć moja róże okrywowa the fairy dance? Co jej dolega?

Byłam u Ciebie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 22:14, 25 cze 2017

eee_taam napisał(a)
troszkę nadrobiłam aktualnie prowadzisz pogotowie różane czekam na kolejna dawke fotek

Fotki były przedwczoraj. Na razie musi to wystarczyć
Anda 22:16, 25 cze 2017

patrycja napisał(a)
Czyli źle robiłam
Ja zawsze urywałam łepki.
Ty to naprawdę masz wiedzę

To teraz przytnij do następnego pięciolistka rosnącego w kierunku na zewnątrz krzaka i po sprawie. Takie urywanie różom nie szkodzi, tylko potem brzydko rośnną i mogą mieć też ślepe pędy.
gierczusia 23:55, 25 cze 2017

Anda napisał(a)

Elu, bardzo się cieszę, że Ci się podobają
Scabiosę polecam, zarówno gołębią jak i kaukaską. Ta ostatnia jest wyższa i ma większe kwiaty, ale o takim samym kształcie.
Epipsilię mogę zebrać, ale ostrzegam, że może nic z nich nie wyjść. Wysłałam już Agacie nasionka i nic z nich je wykiełkowało. Czytałam, że trzeba je stratyfikować, a zebrałam je przed mrozami. Jeśli chcesz ryzykować, to mogę Ci przysłać Tylko poczekaj do jesieni

Zaffffsze mi się podobają ,zafffsze masz dar Kobietko
Scabiosę właśnie oglądam i dumam nie myślałam ,że ma tak długi czas kwitnienia ..ale powinnam się już nauczyć ,że jak Ty coś wybierasz świadomie , to musi to być " coś "
Pisałam Ci u mnie , jak mi smutno ,że u nas takie baniate zaopatrzenie w roślinność..echhh..jak się człek pyta o innego przywrotnika to siem dziwnie patrzą...aaaa... ale..znalazłam w Czechach jak to możliwe nie wiem
O stratyfikacji gdzieś mi umknęło..myślałam ,że Agacie się udało..a tu nie ??.. szkoda..ale jak mi Czechy nie wypalą, ani do Niemiec nie pojadę -to się będę o nasionka uśmiechać już jestem w nasionach przetrenowana choć raczej roślin wodnych
Buuuziole gorące
gierczusia 23:58, 25 cze 2017

Anda napisał(a)

Scinać do pierwszego lub drugiego pięciolistka. Jeśli rosną w bukietach to ścinać pojedyńczo po kolei.

I zaś mom glooopie pytanie czy ten pierwszy pięciolistek liczymy od obcinanej róży czy od spodu łodygi ??
Błagammm, nie śmiać siem