Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Basilikum 10:32, 17 mar 2026

Kretow tez mam co niemiara. Trawnik po zimie wyglada jak pobojowisko. Powoli sprzatam ale czasu malo. Kwiatowe rabatki nieskonczone a za warzywnik trzeba sie wziasc.
Oby zdrowie bylo.

Macham lapka i zmykam do ogrodu
ElzbietaFranka 19:44, 18 mar 2026

U mnie Kretowin też dużo mimo mrozów dosyć dużych ryły pod śniegiem. Śniegu było dużo ok 35 cm więc ziemią nie była tak głęboko zmarznięta.
U mnie też ciemierniki dopiero co wyszły. Jednak te ciepła i słoneczna pogoda dużo im dały.
Pozdrawiam
Kordina 19:11, 19 mar 2026

A ja widzę, że mam karczownika spróbuję z nim powalczyć. Jak tam zakwasy po robocie?
Dorota321 12:36, 21 mar 2026

Jak czytam ile dałaś radę zrobić w ciągu jednego dnia to i ja aż poczułam kręgosłup. Bardzo dużo roboty podgoniłaś, ja tyle mogę zrobić w tydzień
Rumianka 15:09, 22 mar 2026

Jak na razie moja wiosna jest taka...
Rumianka 15:13, 22 mar 2026

Joku napisał(a)
Może łowny kot załatwiłby sprawę ? Chociaż z kotami różnie bywa, trafiają się leniwe albo skupiające uwagę na czym innym .

"Tym kotem" okazał sie eMus...rozgarnął kopce i uznał że problem znikł...można i tak...
Rumianka 15:15, 22 mar 2026

Magara napisał(a)
Rumianko, dużo porobiłaś
U nas bocianów jeszcze nie widać - mój wniosek: mamy czas na wiosenne porządki

To był zryw jednorazowy, gdyż rozłozyło mnie przeziębienie, musiałam odleżeć kilka dni gdy pojawiły sie dreszcze i goraczka., ale już ok.
Rumianka 15:16, 22 mar 2026

Agatorek napisał(a)
To się narobiłaś , ja po kilku dniach przestałam odczuwać ból, chyba organizm się przyzwyczaił

Ja nie sprzątam wszystkiego na „błysk”, za dużo rabat do ogarnięcia mam. Po cięciu traw zostały mi strzępki, które wszędzie fruwają, ale trudno, nie mam zamiaru grabić całego trawnika .

Zakwasy to był mały pikuś, musiałam się kurować, bo miałam ważną uroczystość rodzinną, a ogród czeka, po niedzieli cos porobię znowu.
Rumianka 15:18, 22 mar 2026

Basilikum napisał(a)
Kretow tez mam co niemiara. Trawnik po zimie wyglada jak pobojowisko. Powoli sprzatam ale czasu malo. Kwiatowe rabatki nieskonczone a za warzywnik trzeba sie wziasc.
Oby zdrowie bylo.

Macham lapka i zmykam do ogrodu

Jeszcze trochę kaszel się utrzymuje, ale nie jest już żle.
Rumianka 15:19, 22 mar 2026

ElzbietaFranka napisał(a)
U mnie Kretowin też dużo mimo mrozów dosyć dużych ryły pod śniegiem. Śniegu było dużo ok 35 cm więc ziemią nie była tak głęboko zmarznięta.
U mnie też ciemierniki dopiero co wyszły. Jednak te ciepła i słoneczna pogoda dużo im dały.
Pozdrawiam

U mnie większość ciemiernikó jakby zanikła, miałam ich sporo, a teraz coś pusto zrobiło się w tych miejscach.