Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Rumianka 22:09, 24 mar 2016

Matka napisał(a)
Ja z Kaszubami mam tylko kubek 'kaszebscie nuty'pusane po Waszemu oczywiscie i moja siostra ma koleżankę z Kaszub, tez nawija tak fajnie jak i Ty

Ha, ha...To je krótczi, to je dłudżi....
Rumianka 22:11, 24 mar 2016

Anusia napisał(a)

Oj od bardzo dawnych, u Was Wszyscy tacy wygadani. Fajnie macie tam, Żuławy w porównaniu to trzeci świat

Kaszubi, to są Ślązacy, którzy spóźnili się na statek...
Milka 12:19, 25 mar 2016

Rumianka napisał(a)

W minioną niedzielę było święto Jednota Kaszebów, pobijany był rekord Polski w jednoczesnej grze na akordeonach z udziałem Marcina Wyrostka (z Mam talent)...zjechało się z samych Kaszub 371 akordeonistów,...tam to dopiero był jarmark... o matizen noga...Na koniec uczestnicy otrzymali certyfikaty za udział w pobijaniu rekordu..

Uwielbiam akordeony
mojemu eMowi sprzedałam, dawno temu, ale do dziś mi wypomina
Rumianka 15:26, 25 mar 2016

w oczekiwaniu...
Rumianka 17:26, 26 mar 2016

Wszetczim łedwiedzającem młej wątk składom serdeczni życzenio Wesołych Swiąt...no i czekoma na wiosne...bandze fejn...
hanka_andrus 21:13, 26 mar 2016

Oj, będzie, będzie, Elisko! Podbiał juz zakwitł, za 2 dni forsycja, a potem wszystko na raz! Czekam na ten cudniasty kwiecień! Miłego świętowania.
olga80 11:46, 27 mar 2016

Macham Świątecznie
sylwia_slomc... 12:50, 27 mar 2016

Rumianka napisał(a)
Wszetczim łedwiedzającem młej wątk składom serdeczni życzenio Wesołych Swiąt...no i czekoma na wiosne...bandze fejn...

No jak czekasz jak już przyszła U Ciebie też zaraz buchnie kwieciem
mirkaka 08:53, 28 mar 2016

Och gdybym ja miała tyle kompostu, to też zasiliłabym nim trawę, a starcza mi tylko na roślinki. Trawa zasilana tylko nawozami. Ja jeszcze nie kosiłam trawy a u Ciebie już pięknie
Rumianka 21:46, 28 mar 2016

hanka_andrus napisał(a)
Oj, będzie, będzie, Elisko! Podbiał juz zakwitł, za 2 dni forsycja, a potem wszystko na raz! Czekam na ten cudniasty kwiecień! Miłego świętowania.
Nie mam (zielonego) pojęcia co ostatnio porobiło się u mnie z klimatem (a może to swoiste klimakterium?), że wszystko w ogrodzie jest na opak...Forsycja jeszcze ho, ho , albo i dłużej...

olga80 napisał(a)
Macham Świątecznie
Pozdrawiam również, ale raczej już poświątecznie, cholerka już wieczór...

sylwia słomc napisał(a)
No jak czekasz jak już przyszła U Ciebie też zaraz buchnie kwieciem.
O rany Julek, kiedy to będzie...oooooo

mirkaka napisał(a)
Och gdybym ja miała tyle kompostu, to też zasiliłabym nim trawę, a starcza mi tylko na roślinki. Trawa zasilana tylko nawozami. Ja jeszcze nie kosiłam trawy a u Ciebie już pięknie
Cieszę się, że przekompostowało się to całe badziewie, które wrzucaliśmy do kompostownika, bo ziemia z tego wyszła "smaczna", niech roślinki i trawy się cieszą z takiego mniam...