Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

zoja 14:46, 05 wrz 2016

gobasia napisał(a)
Jak widzę wrzosy w ogrodach ,,to normalnie mnie skręca ze zlości...kupuję już 3 lata i wszystkie mi usychają ...w tym roku to nawet tygodnia nie wytrzymały ,już są brązowe lićie ....co robię nie tak...?

ja daję im podłoże do iglaków i obsypuję korą - większość przeżyła takie sadzenie zeszłej jesieni i teraz zakwitła
i u mnie rosną w słońcu obok iglaka więc nawozem do iglaków wiosną sypałam

nie wiem jak u innych, ale u mnie działa to - powodzenia
Basilikum 17:17, 05 wrz 2016

mimo dlugiego urlopu ogrod sliczny jest
Rumianka 23:23, 05 wrz 2016

Dorota123 napisał(a)
Pelargonie ślicznie przetrwały okres urlopowy, Też lubię motylki w ogrodzie. Ja nabyłam takie bardzie ażurkowe. Pomysł z wyprowadzeniem Jałowca po podporze bardzo mi się spodobał.
Sama jestem zaskoczona kondycją pelargonii, a jałowcy koszyk podpatrzyłam u Bogusi (Moja działeczka) Ona ma już ukształtowany w całości...Moje też kiedyś takie będą, taką mam nadzieję...
Rumianka 23:27, 05 wrz 2016

gobasia napisał(a)
Jak widzę wrzosy w ogrodach ,,to normalnie mnie skręca ze zlości...kupuję już 3 lata i wszystkie mi usychają ...w tym roku to nawet tygodnia nie wytrzymały ,już są brązowe lićie ....co robię nie tak...?
Moje wrzosy mam chyba 4 lub 5 rok...Wiosną w kwietniu je przycinam , zostawiając tak z 10 cm suchych brzydkich (wydaje się martwych) gałązek...Po czasie to zielenieje tworząc zwartą kulkę, no i potem zakwitają jak należy... nic poza tym z nimi nie robię, poza sezonowym nawożeniem azofoską...Ot i cały sekret...
Rumianka 23:29, 05 wrz 2016

zoja napisał(a)

ja daję im podłoże do iglaków i obsypuję korą - większość przeżyła takie sadzenie zeszłej jesieni i teraz zakwitła
i u mnie rosną w słońcu obok iglaka więc nawozem do iglaków wiosną sypałam

nie wiem jak u innych, ale u mnie działa to - powodzenia
Jak widzę Twoje mają lepiej niż moje, ale i tak rosną... tak ma być
Rumianka 23:37, 05 wrz 2016

Basilikum napisał(a)
mimo dlugiego urlopu ogrod sliczny jest

Dzięki Iza za pochwały...już wszystko zaczyna w ogrodzie wracać do normy...a jutro znów wyjeżdżamy na cały tydzień w to samo miejsce, co urlopowaliśmy...oby tylko dopisała pogoda... Korzystamy z wypoczynku dopuki możemy...bo w ostatnich latach nie mogłam nigdzie się ruszyć z domu, mój całodobowy czas pochłaniała intensywna opieka nad Rodzicami (łącznie 6 lat, nad Mamą 5 lat i nad Tatą 1 rok) I chociaż było mi tak bardzo, bardzo, bardzo ciężko, to teraz brakuje mi Ich... No i teraz popłakałam sobie...
achimee 23:08, 06 wrz 2016

Witaj, ogród jak na zaniedbany przez urlopowanie wygląda cudnie. A koszyki z jałowca fajowe, ciekawe ile sezonów potrzeba by powstał kompletny koszyk...
Rumianka 22:58, 14 wrz 2016

Wróciliśmy z kolejnego urlopowego wyjazdu...Złowiony przez eMa szczupak mierzył 74 cm...Piesi też się spodobał...

Ponownie zakwitła biedronkowa róża, miała być zółta pnąca...

ma bardzo ciekawą kolorystykę płatków...które są wielkie...

Pogoda przepiękna, nie chciało się wracać, ale obowiązki wzywają...
Agania 23:01, 14 wrz 2016

Szczupakos mega giganteus

Należą się gratulacje dla eMa
Agania 23:02, 14 wrz 2016

Róża pięknie kwitnie i jak zdrowa