Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Rumianka 21:07, 12 paź 2016

LyraBea napisał(a)
U mnie niestety praca z mężem w ogrodzie to porażka. On o wszystko pyta, nic sam z siebie nie zrobi. Nie zna się, nie widzi różnicy, mu się wszystko podoba co ja zrobię i jak zrobię. No i kompletnie nie rozumie, że czasem trzeba 5 razy coś z miejsca na miejsce przesadzić żeby było właściwie.
Widać faceci tak mają, czasem wydaje mi się, że idą po najmniejszej linii oporu...bo pewnie tak im wygodniej...U nas podział pracy niby jest, ale ja do jego pracy przeważnie się nie wtrącam, a eM do mnie jak najbardziej...chociaż przy kimś zawsze podkreśla, że daje mi wolną rękę i nie obchodzi go co ja tam przesadzam w ogrodzie... a rzeczywistości g...o prawda
katel 10:25, 13 paź 2016

Ja też muszę zrobić rewolucję z moimi marcinkami, w pierwszym roku miały 30cm i śliczne były a w kolejnym 60 i rozlazły się strasznie .
Milka 14:08, 13 paź 2016

Rumianka napisał(a)
Nie byłabym sobą, gdybym w nocy zamiast spać jak wszyscy, nie myślała o ostatnich nasadzeniach ogrodowych...wpadłam na pomysł, że mogę w miejsce marcinków dać trzmielinę ciętą w kulki, mam swoje sadzonki upchnięte w kącie...Rano, zaraz nakreśliłam eMowi mój nocny plan ogrodowy...O dziwo nie protestował i nawet podpowiedział mi, które sadzonki będą najodpowiedniejsze...Zaraz po śniadaniu wyraził chęć pomocy przy następnej zmianie rabaty...Czyżby zaraził się moimi ogrodowymi poczynaniami? .Trzmieliny ostatnio nie były cięte więc uformuję je dopiero wiosną, bo teraz mogą się chyba obrazić...Wyszło w ten deser...

a marcinki poszły na dużą rabatę, a tam mogą się rozrastać...

Super! i chyba powoli mąż łapie jednak bakcyla, ciut ciut i sam będzie poszerzał
Rumianka 20:03, 13 paź 2016

katel napisał(a)
Ja też muszę zrobić rewolucję z moimi marcinkami, w pierwszym roku miały 30cm i śliczne były a w kolejnym 60 i rozlazły się strasznie .
I to jest dla mnie bardzo cenna informacja...wygląda na to, iż dobrze zrobiłam, że wyjechałam z marcinkami w inne miejsce...
Rumianka 20:04, 13 paź 2016

Milka napisał(a)

Super! i chyba powoli mąż łapie jednak bakcyla, ciut ciut i sam będzie poszerzał
Ha, ha ha...może kiedyś tego doczekam?
GorAna 20:26, 13 paź 2016

Piękna poszerzona rabatka
Zdecydowanie lepiej z trzmieliną
elka_ 23:19, 13 paź 2016

Widzę poszerzanie rabatek wsadzanie i przesadzanie
Prawdziwa magia ogrodu

Poszerzona rabatka z trzmieliną- Super!
Rumianka 12:01, 15 paź 2016

GorAna napisał(a)
Piękna poszerzona rabatka
Zdecydowanie lepiej z trzmieliną

Korci mnie żeby teraz przyciąć trzmielinę, ale z drugiej strony obawiam się, że będzie to niekorzystne przed zimą...
elka napisał(a)
Widzę poszerzanie rabatek wsadzanie i przesadzanie
Prawdziwa magia ogrodu

Poszerzona rabatka z trzmieliną- Super!
No tak mamy ...szalone ogrodniczki...Całe szczęście, że te przesadzane roślinki nie nakopią nam w tyłek, za to, że tak latamy z nimi po ogrodzie...
hanka_andrus 12:42, 15 paź 2016

Ogrodowe rewolucje podglądam. U siebie tez coś wywalam, ale efektusy dopiero wiosną. Jakoś przesadzanie jesienne nie dla wszystkich roślin jednakowo korzystne.
Rumianka 14:58, 15 paź 2016

Haniu, ręce mi świerzbią, żeby coś przerobić, ale przecież kiedyś trzeba dać szanse roślinom, żeby pokazały swoją urodę siedząc w jednym miejscu...