Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Rumianka 22:01, 11 paź 2016

zoja napisał(a)

To ujecie najbardziej mi sie podoba
Pieknie! I tyle pracy - super

Marcinki bedziesz uszczykiwac zeby wielkie nie roslt? Czy chcesz takie wysokie przy chodniku?
Z marcinkami nie mam doświadczenia, ale chciałabym by były niskie, więc kiedy je uszczykiwać?
hanka_andrus 22:23, 11 paź 2016

Niektóre są niskie. Zależy od odmiany. Wtedy niepotrzebne uszczykiwanie.
violka171 22:38, 11 paź 2016

Rumianka napisał(a)
Jak dosadziłam, to też od razu tak pomyślałam, że marcinki w niedalekiej przyszłości rozpanoszą się i mogą zasłonić pozostałe rośliny... ostatnio latałam po ogrodniczych w poszukiwaniu marcinków żeby posadzić je w to właśnie miejsce...Z jeden sezon tak zostawię...bo gdybym zaraz je stąd zabrała, to eM chyba by mnie udusił,,, więc aby uniknąć zgrzytów rodzinnych i przedwczesnej śmierci, zostawiam je w spokoju... bo i tak eM marudzi, że ciągle coś wymyślam...Ale jak coś nie będzie mi pasić, to i tak przeniosę je...zawsze się znajdzie inna miejscówka...

moja rada ,zaraz eM swoją pasją i przestanie marudzić
a jak juz chcesz na tą rabatę dać jesiennie to polecam chryzantemy kuliste zimujące a miedzy nimi asrty miniaturki jak moje pozdrawiam serdecznie
violka171 22:38, 11 paź 2016

Rumianka napisał(a)
Jak dosadziłam, to też od razu tak pomyślałam, że marcinki w niedalekiej przyszłości rozpanoszą się i mogą zasłonić pozostałe rośliny... ostatnio latałam po ogrodniczych w poszukiwaniu marcinków żeby posadzić je w to właśnie miejsce...Z jeden sezon tak zostawię...bo gdybym zaraz je stąd zabrała, to eM chyba by mnie udusił,,, więc aby uniknąć zgrzytów rodzinnych i przedwczesnej śmierci, zostawiam je w spokoju... bo i tak eM marudzi, że ciągle coś wymyślam...Ale jak coś nie będzie mi pasić, to i tak przeniosę je...zawsze się znajdzie inna miejscówka...

moja rada ,zaraz eM swoją pasją i przestanie marudzić
a jak juz chcesz na tą rabatę dać jesiennie to polecam chryzantemy kuliste zimujące a miedzy nimi asrty miniaturki jak moje pozdrawiam serdecznie
Basilikum 06:46, 12 paź 2016

na watku Danusi ktos pisal, ze astry w lipcu i wtedy nie sa wysokie

ja mam dobrze, z moim M, bo on nie wie co gdzie rosnie i moge przesadzac jak chce. Jak mu pokazuje nowe dzielo, to mowi, ze przeciez tak zawsze bylo
Rumianka 13:29, 12 paź 2016

Nie byłabym sobą, gdybym w nocy zamiast spać jak wszyscy, nie myślała o ostatnich nasadzeniach ogrodowych...wpadłam na pomysł, że mogę w miejsce marcinków dać trzmielinę ciętą w kulki, mam swoje sadzonki upchnięte w kącie...Rano, zaraz nakreśliłam eMowi mój nocny plan ogrodowy...O dziwo nie protestował i nawet podpowiedział mi, które sadzonki będą najodpowiedniejsze...Zaraz po śniadaniu wyraził chęć pomocy przy następnej zmianie rabaty...Czyżby zaraził się moimi ogrodowymi poczynaniami? .Trzmieliny ostatnio nie były cięte więc uformuję je dopiero wiosną, bo teraz mogą się chyba obrazić...Wyszło w ten deser...

a marcinki poszły na dużą rabatę, a tam mogą się rozrastać...
zoja 13:45, 12 paź 2016

o!
fajnie, że eM połknął ogrodowego bakcyla
a jaki posłuszny
Rumianka 19:32, 12 paź 2016

Haniu, Violu, Izo już problem z marcinkami rozwiązany...Poszły na dużą rabatę i tam mogą rosnąć do woli, ich miejsce zajęła trzmielina...Poplątanie z pomieszaniem, prawda? Kocham ten stan...
Rumianka 19:35, 12 paź 2016

zoja napisał(a)
o!
fajnie, że eM połknął ogrodowego bakcyla
a jaki posłuszny
Sama nie dowierzam, że przełamał swój upór...Za parę dni na pewno znów wróci do swoich "racji", ale puki co, pomógł mi i ok... Jest zrobione...
LyraBea 20:20, 12 paź 2016

Ale Ci fajnie rabatka nowa się wykluła. Widzę, że zupełnie masz w nosie jesień i działasz na letnich obrotach. No i świadomego swojego ogrodu masz męża.U mnie niestety praca z mężem w ogrodzie to porażka. On o wszystko pyta, nic sam z siebie nie zrobi. Nie zna się, nie widzi różnicy, mu się wszystko podoba co ja zrobię i jak zrobię. No i kompletnie nie rozumie, że czasem trzeba 5 razy coś z miejsca na miejsce przesadzić żeby było właściwie. Dzisiaj poprosiłam go o wykopanie dosyć sporego rowu pod 3 serby, to zanim zabrał sie za kopanie, to ja już byłam zmęczona jego dopytywaniem a czy tak, a czy siak, z gdzie ziemię obsypywać, a na którą stronę....A na koniec okazało się, że kopał na oko i wykopał rów 170cm od płotu a miał 150 I była moja wina, że się napracował a ja mu nie powiedziałam, że kopie za daleko Moglabym tak bez końca... Jutro idę dokończyć sadzenie Serbów sama