Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Rumianka 19:38, 25 paź 2016

BasiaLT napisał(a)
Przyleciałam z rewizytą, ależ ślicznie u Ciebie. Z przyjemnością będę zaglądać częściej. Pozdrawiam
Basiu, rozgość się u mnie i spaceruj do woli, chociaż nie mam nic ciekawego...
Rumianka 19:42, 25 paź 2016

zoja napisał(a)

to chyba od kosów zależy - moje objadały wiśnie, a borówka pod nimi nienaruszona - co dziwne obok (metr) stoi miska z poidełkiem dla nich
i masz rację kosy się nie boją - ale ja je lubię jak przechadzają mi się po ogródku o każdej poże roku
Mnie generalnie też kosy nie przeszkadzają, gdy nie objadają mi borówek i gdy nie rozgrzebują kory na rabatach...Tłumaczę im prawie codziennie, że tak się nie robi w cudzym ogrodzie, ale mają moje gadanie zupełnie z tyłu pod tym czarnym ogonem...
Rumianka 19:44, 25 paź 2016

Margerytka40 napisał(a)
Rumianeczko , dziękuję . W przyszłym roku z pewnością będę próbować z różami .
życzę powodzenia...ale nawet teraz możesz wetknąć do ziemi jakiś różany badylek, bo teraz jest wilgotno to nawet nie potrzeba podlewania, a może do wiosny coś się ukorzeni? Próbuj..
bdan 20:18, 25 paź 2016

Rumianka napisał(a)
Beatko u mnie borówki posadzone są głównie dla ozdoby jesiennej...A przy okazji gdybym doczekała owocków, tym lepiej by było...trochę owoców zawiązały, ale kosy tak skutecznie "opiekują się" nimi, że dla nas nic nie zostaje...dlatego przy borówkach mam postawione wiatraczki, żeby chociaż troszkę kosom przeszkodzić...:

Elisko czytam o Twoich borówkach, dla mnie to najwpanialsze plony jakie mam w moim owocowo-warzywnym ogrodzie. Jak by na Twoim miejscu poszukała im miejscówki, gdzie moge je zabezpieczyć przed ptakami. Ja mam chyba 12 krzaczków i robimy dla nich specjalne zabezpieczenie na stelażu z rurek z siatką na krety.
W tym roku codziennie dziewczyna mojego syna grasowała nam w tych borówka, i już się z niego śmiałam, że jak się skończą borówki, to ona z nim też skończy. Ale na szczęście tak się nie stało.
Fajne w borówkach jest tez to, że sukcesywnie dojrzewają, więc na bieżąco je zjadamy a nie ma wysypu urodzaju w jeden tydzień
hanka_andrus 20:18, 25 paź 2016

Co do kosów i szpaków, to ponoć, nie wpuszczają konkurencji do ogrodu w którym gniazdują. U mnie chyba sie sprawdza, Największym łasuchem borówek jest kuna i osy.
Basilikum 20:41, 25 paź 2016

i sarny kiedys mi zjaly borowki z galazkami, bardzo malo dla mnie zostawily
Rumianka 21:28, 25 paź 2016

bdan napisał(a)

Elisko czytam o Twoich borówkach, dla mnie to najwpanialsze plony jakie mam w moim owocowo-warzywnym ogrodzie. Jak by na Twoim miejscu poszukała im miejscówki, gdzie moge je zabezpieczyć przed ptakami. Ja mam chyba 12 krzaczków i robimy dla nich specjalne zabezpieczenie na stelażu z rurek z siatką na krety.

hanka-andrus napisał(a)
Co do kosów i szpaków, to ponoć, nie wpuszczają konkurencji do ogrodu w którym gniazdują. U mnie chyba sie sprawdza, Największym łasuchem borówek jest kuna i osy.

Basilikum napisał(a)
i sarny kiedys mi zjaly borowki z galazkami, bardzo malo dla mnie zostawily

U każdego coś innego, a owoców u mnie niet... Ale gdybym miała wybierać wśród szkodników, to wolę kosy od kretów...Tych ostatnich nie cierpię, chociaż na ogół kocham zwierzęta, to jednak krety mi nie leżą...
Rumianka 16:28, 26 paź 2016

udało mi się złapać dzisiaj kilka promyków słońca...
Rumianka 16:29, 26 paź 2016

Ten wrzos przebarwia się tak co roku...
zoja 16:43, 26 paź 2016

Elegancko