Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Agatorek 23:33, 17 paź 2021

Elisko, zachwycam się rabatą z rozchodnikami i oknem . Zakątek elfów również bardzo ciekawy.
Bukszpanami się nie przejmuj, odrobią straty.

gogo 00:29, 18 paź 2021

Rumianka napisał(a)

Elisko, pięknie u Ciebie, niezmiennie się zachwycam
Masz super rzekę rozchodników, muszę swoje rozmnożyć.

Mam pytanie o trawę rosnącą między pierwiosnkami, a rozchodnikami, czy to turzyca i czy rośnie w pełnym słońcu, bo widzę, że nie jest przypalona.
Potrzebuję taką niską na obrzeże.
Ja mam turzycę Evergold i ona się nie nadaje, musiałam przenieść do cienia, bo wyglądała od słońca paskudnie

Dziękuję za nazwę hortensji.
malgorzataka... 10:51, 18 paź 2021

Eliso-wybacz że w swoim wątku w odpowiedzi na Twój wpis nazwałam Cię Runianką,ot gapa ze mnie.
Czytałam że latem byłaś na Mazurach,miejsca które odwiedzałaś to od Juzi z Kruklandi są w znacznej odległości,bo Juzia chyba bliżj Olsztyna(Juzia dobrze prawię?)---natomiast do mnie naprawde miałaś rzut moherem.szkoda że wcześniej się nie znałyśmy--ale nastepnym razem jak będziesz to zajrzyj i do Ełku.
Rumianka 15:38, 18 paź 2021

Agatorek napisał(a)
Elisko, zachwycam się rabatą z rozchodnikami i oknem . Zakątek elfów również bardzo ciekawy.
Bukszpanami się nie przejmuj, odrobią straty.

Dziękuję pięknie... bukszpanom jak się nie poprawi, to wiosną wylecą...
Rumianka 15:41, 18 paź 2021

gogo napisał(a)

Elisko, pięknie u Ciebie, niezmiennie się zachwycam
Masz super rzekę rozchodników, muszę swoje rozmnożyć.

Mam pytanie o trawę rosnącą między pierwiosnkami, a rozchodnikami, czy to turzyca i czy rośnie w pełnym słońcu, bo widzę, że nie jest przypalona.
Potrzebuję taką niską na obrzeże.
Ja mam turzycę Evergold i ona się nie nadaje, musiałam przenieść do cienia, bo wyglądała od słońca paskudnie

Dziękuję za nazwę hortensji.

Trawa to z pewnościa jakaś turzyca, ale jaka, to nie pamietam...musiałabym poszperać w czelusciach wątku sprzed kilku lat...jak znajdę czas to się postaram...
Rumianka 15:44, 18 paź 2021

malgorzatakarpacz napisał(a)
Eliso-wybacz że w swoim wątku w odpowiedzi na Twój wpis nazwałam Cię Runianką,ot gapa ze mnie.
Czytałam że latem byłaś na Mazurach,miejsca które odwiedzałaś to od Juzi z Kruklandi są w znacznej odległości,bo Juzia chyba bliżj Olsztyna(Juzia dobrze prawię?)---natomiast do mnie naprawde miałaś rzut moherem.szkoda że wcześniej się nie znałyśmy--ale nastepnym razem jak będziesz to zajrzyj i do Ełku.

Widzisz Małgosiu, gdybyśmy wcześniej "nawijały" na swoich watkach, to pewnie bysmy się dogadały. Kiedyś spotkamy sie z pewnością. To nic straconego, bo mam rodzinę w Reszlu, w Kętrzynie oraz w Giżycku, więc.... Pozdrawiam
Milka 05:56, 19 paź 2021

Rumianka napisał(a)

Też lubię tę rabatę z oknem, mam na nią widok z tarasu. Buksy też wylatują na wiosnę, bo już nie wierzę, że dadzą radę odrosnąc. W ubiegłym sezonie zmarniał tylko w koniczynce, żaden ratunek nie działa, a wręcz przeniosło się już na wszystkie obwódki w ogrodzie. Żadne opryski nie dają rezultatu, poddaję się. Na wiosnę wykopię.

I chyba słusznie, lepiej coś innego posadzić, a pomysłów ci nie brak, patrząc na rabaty i ozdoby. Dużo zmian dostrzegam, wszystkie na plus
malgorzataka... 06:22, 19 paź 2021

Elisa --Twoje koszyki z jałowca zaintrygowały mnie bardzo ,mam taki w ogrodzie może bym pokombinowała -możesz trochę poinstruować.
Rumianka 09:08, 19 paź 2021

malgorzatakarpacz napisał(a)
Elisa --Twoje koszyki z jałowca zaintrygowały mnie bardzo ,mam taki w ogrodzie może bym pokombinowała -możesz trochę poinstruować.
Robiłam tak, przy jałowcu wbity został druk zbrojeniowy, następnie 2 naprzeciwległe gałęzie przywiązałam ciasno do drutu by mogły w przyszłości połączyć się w kabłąk. Resztę gałęzi obcięłam krótko by utworzyły kształt koszyka. Z początku było łyso ale z czasem zagęściło się, gałęzie na pałąku złączyły się i finito. Co roku teraz przycinam te gałązki które zaburzają kształt koszyków. Powodzenia
malgorzataka... 09:15, 19 paź 2021

Wiesz ja blondynka jestem-dopytam ,drut w kształcie luku?