Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Miskantowo 20:17, 01 lut 2025

U mnie też było pięknie ale dziś nie było prac ogrodowych.
Mam tylko kilka kostrzew, też się muszę za nie zabrać.
Póki co obcięłam tylko stipy. Zimują u mnie znakomicie i rozsiewają się jak wściekłe.
Alija 20:28, 01 lut 2025

Rumianka napisał(a)

musiałam rozpocząć jakieś prace, bo już mnie bardzo swędziały łapki i same rwały sie do pracy...więc puściłam je wolno...

Elisko, ja już pracuję ogrodowo od wielu dni, u nas ciągle słońce i ciepło, więc się nie da nic nie robić. Dziś się zachmurzyło, ale niestety ani deszcz ani śniegu, a tak by mi się przydał.
Drewutnia na pewno się przyda, czy na drewno, czy na różne różności, powodzenia.
eda 20:32, 01 lut 2025

Rumianka napisał(a)

u nas wczoraj też padało cały dzień.

Patrz to samo mam dziś ale po południu sprawy obiadowe nie dały mi wyjść do ogrodu plany były na ciemiernikowe liście ale rozpadało się i klapa ...
Joku 21:06, 01 lut 2025

Czym wyczesujesz kostrzewy?
Rumianka 14:25, 02 lut 2025

Miskantowo napisał(a)
U mnie też było pięknie ale dziś nie było prac ogrodowych.
Mam tylko kilka kostrzew, też się muszę za nie zabrać.
Póki co obcięłam tylko stipy. Zimują u mnie znakomicie i rozsiewają się jak wściekłe.

Kostrzewy są bardzo wdzięczne i do dzielenia fajne...na poczatku ogrodowania kupiłam chyba 8 a teraz mam z podziału aż tyle...a jeszcze i rozdałam koleżankom...
Stipy są jeszcze ładniejsze, ale ich nie mam...wszystko zagospodarowane, a nastepnych rabat nie bede juz tworzyć, bo sie nie wyrobie.
Rumianka 14:26, 02 lut 2025

Alija napisał(a)

Elisko, ja już pracuję ogrodowo od wielu dni, u nas ciągle słońce i ciepło, więc się nie da nic nie robić. Dziś się zachmurzyło, ale niestety ani deszcz ani śniegu, a tak by mi się przydał.
Drewutnia na pewno się przyda, czy na drewno, czy na różne różności, powodzenia.

Alu, zima jest od planowania i odpoczynku, ale ta aura jakoś krzyzuje wszystkie plany...a chciałoby sie wszystko wykonać co zaplanowane, więc chuzia na juzia...
Rumianka 14:27, 02 lut 2025

eda napisał(a)

Patrz to samo mam dziś ale po południu sprawy obiadowe nie dały mi wyjść do ogrodu plany były na ciemiernikowe liście ale rozpadało się i klapa ...

Z wycinka liści ciemiernikowych jeszcze się wstrzymuję, bo pogoda nieprzewidywalna ostatnio.
Rumianka 14:29, 02 lut 2025

Joku napisał(a)
Czym wyczesujesz kostrzewy?

kiedyś próbowałam drucianą szczotką, ale nie szło...wiec teraz palcami urywam to co suche...a zielone nie chce sie urywać więc dobrze jest. zostaja tylko zielone zmniejszone kępki jak na fotce...
Joku 16:19, 02 lut 2025

Całkiem dobra i prosta metoda. Kostrzewy nie mam, inne trawy zazwyczaj przycinam.
Kordina 19:13, 02 lut 2025

Rumianka napisał(a)

Kostrzewy są bardzo wdzięczne i do dzielenia fajne...na poczatku ogrodowania kupiłam chyba 8 a teraz mam z podziału aż tyle...a jeszcze i rozdałam koleżankom...
Stipy są jeszcze ładniejsze, ale ich nie mam...wszystko zagospodarowane, a nastepnych rabat nie bede juz tworzyć, bo sie nie wyrobie.

A jaki gatunek kostrzewy macie?