Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z koniczynką

Ogród z koniczynką

Rumianka 15:27, 29 sty 2025

Kordina napisał(a)
Pewno roślinki sobie poradzą, a małe straty zawsze jakieś są po zimie, widzę, ze ta śliweczka ma dolne gałązki to może nawet jej na zdrowie wyjdzie takie przycięcie?
Korzenie morskie fajne, też lubię coś pozbierać jak już jestem nad

Wiosną zawsze jest coś do przycinania na drzewkach, a że złamało się...no trudno...odrośnie, może nawet lepiej...
Rumianka 15:32, 29 sty 2025

Magara napisał(a)
Aż niewiarygodne, że takie masy stopniały jednak przed czerwcem
Ziemia nawodniona Szukajmy plusów, mówię to ja - maruda

No widzisz, stopniało znacznie szybciej niz się spodziewałam...a do czerwca zdąży wyschnąć..
Daga, nie mów, że jesteś maruda...bo nie jesteś...ponarzekać zdarzy się każdemu, ale żeby zaraz maruda...to nie! Protestuję. Z Ciebie przecież fajny gość...
Rumianka 15:34, 29 sty 2025

LIDKA napisał(a)
Troche obeschnie i będziesz mogła isc jak ja to mówie -pokręcić się po ogrodzie.
Troszke złamań szkoda ale może rośliny sobie poradzą.

Już dziś miałam ochotę ubrudzić sobie łapki, ale badyle mokre aż śliskie...poczekam na cieplejsze dni...
Magara 22:40, 29 sty 2025

Rumianka napisał(a)

No widzisz, stopniało znacznie szybciej niz się spodziewałam...a do czerwca zdąży wyschnąć..
Daga, nie mów, że jesteś maruda...bo nie jesteś...ponarzekać zdarzy się każdemu, ale żeby zaraz maruda...to nie! Protestuję. Z Ciebie przecież fajny gość...

Rumianko, miód lejesz na moje forumowe serce
Od dziś jesteś moim adwokatem na tym forum, które mnie od marud wyzywa, podczas gdy ja tylko czasem narzekam na okoliczności przyrody i złą aurę
eda 18:22, 30 sty 2025

Hejo witam w 2025 roku zdrówka i pomyślności dobrze ,że śniegi już zeszły i w miarę spokojnie u ciebie kochana teraz czekać na słoneczne dni bo zima mogłaby już sobie pójść a to jeszcze nie wiadomo . buziaki
Rumianka 21:59, 30 sty 2025

Magara napisał(a)

Rumianko, miód lejesz na moje forumowe serce
Od dziś jesteś moim adwokatem na tym forum, które mnie od marud wyzywa, podczas gdy ja tylko czasem narzekam na okoliczności przyrody i złą aurę

Ha, ha, ha...dziękuję za awans - proszę o podwyżkę...a tak serio, będę Cię bronić całymi pazurami i całymi ręcyma...
Rumianka 22:14, 30 sty 2025

eda napisał(a)
Hejo witam w 2025 roku zdrówka i pomyślności dobrze ,że śniegi już zeszły i w miarę spokojnie u ciebie kochana teraz czekać na słoneczne dni bo zima mogłaby już sobie pójść a to jeszcze nie wiadomo . buziaki

Dzięki Eda...dziś było takie wymarzone słoneczko...mozna było przymierzyć się do drobnych prac...
Rumianka 22:41, 30 sty 2025

Dzisiejsze piękne słoneczko zachęcało do rozpoczęcia prac...ogólnie wilgoć spora ale wycięłam na rogalowej badyle jeżówek...poszwendałam się po ogrodzie, by w końcu osłonić to, co brzydkie z tyłu domu, czyli obejście kompostowników, głównie chodziło mi o zasłonięcie beczek do gnojówki pokrzywowej...więc zamontowałam kratkę tak na razie( ale prowizorki z reguły są najtrwalsze), a przy niej posadziłam wyhodowaną wcześniej trzmielinę. Ta ogromna brązowa beka znajdzie inne miejsce, tu postawiona tylko na razie. Wcześniej beczki były całkiem schowane z tyłu domu, ale teraz będziemy tam dobudowywać drewutnię, dlatego wylądowały na widoku...

Miskantowo 08:19, 31 sty 2025

Jak się tymczasowo montuje taką dużą konstrukcję?

Też mam taki roboczy "narożnik wstydu".
Marzy mi się domek ogrodnika z drewutnią z boku.

Póki co zaplanowałam kratkę z różą i powojnikiem, która mi osłoni choć częściowo kompostowniki i skleconą tymczasowo wiatę na drewno.

Basieksp 09:00, 31 sty 2025

Szykują się prace budowlane w nowym sezonie drewutnia fajna sprawa, my mamy takie dwie wiaty na drewno, a przydał by mi się taki mały domek ogrodnika. Może kiedyś, coś wymyślę