Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

Sylvana 15:25, 04 lut 2016

ren133 napisał(a)

Z kadrowaniem jakoś sobie radzę ale ... ogólnie słaba technicznie jestem ... chciałabym się nauczyć robić zdjęcia nie na auto:
Dzięki Sylwia

Ja się uczyłam bez kursu...metodą prób i błędów...najpierw na Zenicie...nie lubię automatów i zdjęć z lampą....czasem wychodzi a czasem się wściekam...nadal się uczę
Sylvana 15:26, 04 lut 2016

Dominika11 napisał(a)
oooooo ja też, tylko tak robię

Sylvana 15:33, 04 lut 2016

Makao_J napisał(a)
Żeby robić zdjęcia nie na auto to nie taka prosta sprawa. Trzeba zgrać ze sobą czas naświetlania, przesłonę i iso jednocześnie. Żeby to ogarnąć ja osobiście poszłam na kurs 6 miesięczny. Ale nie tylko po to by posługiwać się dobrze lustrzanką bo od tego jest instrukcja obsługi. Chciałam nauczyć się robić zdjęcia artystyczne i znaleźć swoją metodę.

Teraz jak jest odpowiednie światło to nie potrafię nie skorzystać. To jak obsesja ogrodnicza albo i gorzej. Bo jak wyjdzie zdjęcie zgodne z zamiarem to mam ciary na plecach.

A żeby zrobić zdjęcie nocą bez lampy trzeba mieć tzw. jasny obiektyw. Ja nie używam lampy wcale bo nie lubię sztuczności. Wszystko musi być naturalne i nie koniecznie ostre. Bo przecież zdjęcie to nie żyletka i nie musi ciąć.

Przecudne...nie wiem czy bardziej chwalić Twoje zdolności czy modelkę - śliczna jest

U mnie nie jest tak łatwo...bo
1. nie chodziłam na kurs - uczę się sama...nauczyłam się na razie tyle, że wiem o czym do mnie mówisz
2. mój model nie stoi w miejscu dłużej niż pół sekundy, co widać na załączonym obrazku

3. mogłabym się wspomagać lampą, ale nie lubię

Do zdjęć nocnych bardzo przydaje się statyw którego nie mam....
ren133 15:43, 04 lut 2016

Sylvana napisał(a)

Ja się uczyłam bez kursu...metodą prób i błędów...najpierw na Zenicie...nie lubię automatów i zdjęć z lampą....czasem wychodzi a czasem się wściekam...nadal się uczę

Naprawdę metoda prób i błędów się da?
A jaki masz aparat? Może mi trochę pomożesz?
Sylvana 15:45, 04 lut 2016

Mam jak na obecne czasy starego już - Nikona D50 - lustrzanka cyfrowa
ren133 15:48, 04 lut 2016

A ja nikon D5100
Iwk4 16:05, 04 lut 2016

Ja też mam Nikona
A zdjęcia z modelem w ruchu są trudniejsze do wykonania
Sylvana 16:05, 04 lut 2016

No kochana...to jesteś o lata świetle przede mną....mój to eksponat muzealny przy Twoim sprzęcie
Makao_J 16:24, 04 lut 2016

Sylvana napisał(a)

Przecudne...nie wiem czy bardziej chwalić Twoje zdolności czy modelkę - śliczna jest

U mnie nie jest tak łatwo...bo
1. nie chodziłam na kurs - uczę się sama...nauczyłam się na razie tyle, że wiem o czym do mnie mówisz
2. mój model nie stoi w miejscu dłużej niż pół sekundy, co widać na załączonym obrazku

3. mogłabym się wspomagać lampą, ale nie lubię

Do zdjęć nocnych bardzo przydaje się statyw którego nie mam....

Zdjęcie wyszło Ci bardzo dobrze pomimo tego że model w ruchu. Nie mam statywu, wszystko robię z ręki. Mamy wiele wspólnego. Wyczucie i niechęć do lamp a przede wszystkim samozaparcie. Jupi.
Anda 16:28, 04 lut 2016

Dobre foty, każde w swoim rodzaju
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies