Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

Sylvana 17:39, 02 lut 2016

kamila66 napisał(a)
Sylwio odnalazłam Maję w ogrodzie gdzie pokazana jest irga major określona jako do zadań specjalnych... temat Twojego lasku
Od 14 minuty http://majawogrodzie.tvn.pl/288,-Geometryczny-ogrod-z-wrzosami-Odc-561--,odcinek.html

Dzięki Kamilko...wierzyć mi się nie chce, że o mnie pamiętałaś...obejrzę
Sylvana 17:43, 02 lut 2016

anabuko1 napisał(a)
Kurcze, nie wiem, czy dobrze trafiłam.Czy to do tej pani czasmi zagladam, czy nie ??
Znowu jakiś avatarek nowy, pogubić się można
A "mały warsztacik" całkiem ładniutko uporządkowany, suuper!!

Dobrze trafiłaś....tak to tutaj...nie stresuj się
Od początku zmieniłam avatarek tylko raz - na jeden dzień...a teraz to chyba już na dłużej
Warsztacik akurat posprzątany...często spod sterty papierów mnie prawie nie widać
Makao_J 17:44, 02 lut 2016

Sylvana napisał(a)

Aniu mam też pastele kredowe ale zostały mi jakieś szczątki...brakuje kolorów...a te olejne podkradłam dziecku, bo ich nie chciał - za grube.

Nie wiem czy o tym mówisz?
Testowałam kredki pastelowe - Bruynzeel design - są fajne, dobrze kryją, ale nie nadają się do moich szybkich szkiców, bo się bardzo rozmazują.

Tak, o takie kredki mi chodziło
Sylvana 17:50, 02 lut 2016

Makao_J napisał(a)

Tak, o takie kredki mi chodziło

Zapomniałam...
Wydają dla mnie strasznie nie przyjemny dźwięk przy rysowaniu, takie tarcie ze skrzypieniem - trochę jak węgiel...ja tego nie lubię, bo dostaję gęsiej skórki
Makao_J 17:53, 02 lut 2016

Sylvana napisał(a)

Zapomniałam...
Wydają dla mnie strasznie nie przyjemny dźwięk przy rysowaniu, takie tarcie ze skrzypieniem - trochę jak węgiel...ja tego nie lubię, bo dostaję gęsiej skórki

Hahaha, no to może być uciążliwe
Rumianka 18:45, 02 lut 2016

Sylvana napisał(a)

Pstrykałam i pstrykam co popadnie i zdjęć mam tyle, że już nie mam ich gdzie pomieścić...jak budowaliśmy dom, to sfotografowałam każdą nową ścianę i wszystkie etapy budowy...teraz jak czasem oglądam to się śmieję pod nosem jak świrowata byłam...
Chociaż bywało i tak, że dokumentacja się przydawała.

Ja też mam cały stos takich fotografii z okresu budowy...i też kilkakrotnie już przydały się...
Asiuniaa 20:19, 02 lut 2016

Sylvana napisał(a)

Aniu, do szkiców codziennych używam najzwyklejszego papieru do xero.
Do akwarelek tego lepszego.
Moje kredki to zbieranina jeszcze z czasów studenckich - kupowane na sztuki w sklepach dla artystów: "Derwent Artists", "Derwent Watercolour", "Koh-I-Noor", "Faber Castell", "Stabilo" - te pierwsze i ostatnie uważam za najlepsze.
Oprócz tego Pastele Olejne Pentela.

Tak wygląda mój mały warsztacik...

Fajny ten warsztacik - a najważniejsze wisi na ścianie po lewej stronie. Chyba w podobnym wieku mamy pociechy bo u mnie w podobnym stylu rysunki wiszą przy biurku i też rysuję czasem pastelami Pentela . Zajrzyj do mnie w wolnej chwili dumam nad nową rabatą
Mala_Mi 00:09, 03 lut 2016

A ja patrzę na kredki i już widzę wnusia jak woła "dim"... i kredki idą w ruch ... bo dymy mogą być w każdym kolorze

Edit.. nawet serwety mam pomalowane w dimy
Sylvana 01:11, 03 lut 2016

Mala_Mi napisał(a)
A ja patrzę na kredki i już widzę wnusia jak woła "dim"... i kredki idą w ruch ... bo dymy mogą być w każdym kolorze

Edit.. nawet serwety mam pomalowane w dimy

Już to przechodziłam....ale była "guzia" z piorunami.
Teraz jakoś się dzielimy...on woli flamastry

Dzięki Aniu, że wpadłaś do mnie - wiem, że Cię nie było i masz co nadrabiać...a u mnie się nic nie dzieje, bo na swoje nie mam czasu....
Sylvana 01:12, 03 lut 2016

Rumianka napisał(a)

Ja też mam cały stos takich fotografii z okresu budowy...i też kilkakrotnie już przydały się...

Moje w wersji papierowej jeszcze....zajmują trzy grubachne albumy