Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

Agatek 14:00, 24 lut 2016

U mnie M skrobał nożykiem i octem ścierał, nawet jakoś mu zeszło ale położyć nowego sylikonu nie ma kto
sylwia_slomc... 14:04, 24 lut 2016

Sylvana napisał(a)

Dzięki nie wiedziałam, jak będą nasiona to spróbuję....póki co mój eksperyment zaczął rosnąć.

I zobaczyłam dzisiaj ostróżki - nareszcie...hura

Pamiętaj je wcześniej stratyfikować i nie w lodówce bo nie wzejdą.....wsiej w doniczkę na jesieni i na zewnątrz domu na zimę , a w lutym z doniczką do mieszkania.....moje wschodzić zaczęły , a po lodówce nie było ani jednego
Iwk4 14:04, 24 lut 2016

Sylvana napisał(a)

A każda ta cyferka to jedno wejście?
Ja myślałam, że jak ktoś otwiera stronę na której jest jeden post to jest +1, a jak jest 8 postów na stronie to się pojawia +8 na liczniku?

Nie, to są wejścia. Tylko, jeśli ja oglądam u Ciebie 5 stron, to masz 5 wejść, a jak się cofnę, to znowu nabijam licznik. Więc wejścia nie są równe osobom
Mi chyba licznik drugi raz bije, bo jak latem zeszłego roku się martwiłam o te wejścia i sobie zapisałam gdzieś licznik, to miałam 6 cyfr, a teraz tylko 5
Ale też ilość wejść świadczy, że ktoś zagląda, choć nie pisze. Ja weekendy rodzinnie spędzam, staram się tu nie siedzieć wtedy, bo M po prostu zazdrosny jest o czas. I wtedy czasem nikt nie pisze. Zaczyna się pisanie, jak w Powiadomieniach się wątek pojawia Już to przerabiałam
Iwk4 14:09, 24 lut 2016

Nawet nie wiedziałam, ze jest taki środek do silikonu.
U mnie przy umywalce też nie ma kto położyć
Jak już ściągnę ten przy wannie, to może w końcu się M zlituje
Sylvana 14:11, 24 lut 2016

Agatek napisał(a)
U mnie M skrobał nożykiem i octem ścierał, nawet jakoś mu zeszło ale położyć nowego sylikonu nie ma kto

Nożykiem tak i to bardzo cienkim i ostrym, ale tylko to z wierzchu...to co przyklejone do ściany i brodzika trzeba rozpuszczać i delikatnie plastikową skrobaczką ściągać, nożykiem można uszkodzić politurę.
Sylvana 14:11, 24 lut 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Pamiętaj je wcześniej stratyfikować i nie w lodówce bo nie wzejdą.....wsiej w doniczkę na jesieni i na zewnątrz domu na zimę , a w lutym z doniczką do mieszkania.....moje wschodzić zaczęły , a po lodówce nie było ani jednego

Ja pierdziu...to lecę do lodówki bo właśnie wrzuciłam tam werbenę......

Edit: wyciągnęłam.....i co spaskudziłam?
Sylvana 14:15, 24 lut 2016

Iwk4 napisał(a)

Nie, to są wejścia. Tylko, jeśli ja oglądam u Ciebie 5 stron, to masz 5 wejść, a jak się cofnę, to znowu nabijam licznik. Więc wejścia nie są równe osobom
Mi chyba licznik drugi raz bije, bo jak latem zeszłego roku się martwiłam o te wejścia i sobie zapisałam gdzieś licznik, to miałam 6 cyfr, a teraz tylko 5
Ale też ilość wejść świadczy, że ktoś zagląda, choć nie pisze. Ja weekendy rodzinnie spędzam, staram się tu nie siedzieć wtedy, bo M po prostu zazdrosny jest o czas. I wtedy czasem nikt nie pisze. Zaczyna się pisanie, jak w Powiadomieniach się wątek pojawia Już to przerabiałam

Aaaa.....tak to działa.....to, że wejścia nie równe osobom to jasne...ale myślałam, że to się na posty przelicza a nie na strony....no to faktycznie mam sporo
W weekendy też mnie zazwyczaj nie ma, bo gdzieś z dzieckiem jedziemy
Sylvana 14:21, 24 lut 2016

Iwk4 napisał(a)
Nawet nie wiedziałam, ze jest taki środek do silikonu.
U mnie przy umywalce też nie ma kto położyć
Jak już ściągnę ten przy wannie, to może w końcu się M zlituje

Ja zaczęłam najpierw skrobać bez niczego i myślałam, że mnie przyszła gwiazdka przy tym zastanie. M okleił po jednym dniu wszystko taśmą, żeby się umyć. Włączyłam neta i szukałam lepszego sposobu...i znalazłam.
Ten środek jest dość drogi bo w C-ramie kosztował ponad 40zł, ale bez tego bym się męczyła chyba z miesiąc i zdrapała politurę ze ściany, nie wspomnę o plastikowym brodziku.
Acha - po odklejeniu taśmy oczywiście cały klej został na wszystkim....i okazało się, że ten środek rewelacyjnie usuwa klej.

Silikon łatwiej położyć niż go usunąć.
iwka 14:45, 24 lut 2016

Sylvana napisał(a)

różne szkoły są, myslę że wzejdzie. W ubiegłym roku długo mi nie rosła, dostałam nasionka od forumowiczki i nie trzeba było stratyfikować bo nasionka zebrane były juz po pierwszych mrozach. Nie dawałam jej szansy ale ktoś poradził, żeby to rozsypać wszystko na rabatę. Tak zrobiłam i coś w maju dopiero wszystko ruszyło.

W tym roku nie sieję, pokruszyłam tylko przy starych kępkach i mam nadzieje że sama wyrośnie
sylwia_slomc... 18:56, 24 lut 2016

Sylvana napisał(a)

Z tego co wiem dziewczyny stratyfikują w lodówce i wschodzi......ale żarnowce po takiej stratyfikacji mi nie wzeszły dopiero jak w doniczce poszły na zimę na poleTeraz w domu wschodzą
Zresztą Mariusz z Bolestraszyc w sprawie nasion peoni drzewiastej też mi tak radził w skrzynkę i na zimę na pole.
Na żarnowcu się sprawdza