Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

anabuko1 12:28, 11 kwi 2016

Sylvana napisał(a)
Dla wszystkich zaglądających z pozdrowieniami ....

W zeszłym roku kwitł na fioletowo...a w tym dodał sobie jeszcze żółciutkiego.

Dziękuję, cudny ciemiernik
mój nie wiem czemu, ledwo żyje z dwoma listkami.a kwiatuszka zero
Sylvana 12:39, 11 kwi 2016

Gdzieś czytałam, że ciemiernik zawiązuje kwiaty w poprzednim sezonie....jeśli nie był wystarczająco nawodniony to nie zakwitnie...a lato było okropne dla roślin w zeszłym roku....ja swojego codziennie lałam....aż do błotka....a w tym roku podrzuciłam mu skorupek z jajek....i się odwdzięczył...kwiatów ma więcej niż rok temu....a to na razie drugi jego sezon u mnie....
Makao_J 19:28, 11 kwi 2016

Ha, pamiętam jak ja układałam wzór z płytek. Ja pierdzielę, ile się na przekładałam ile na kombinowałam... Pół dnia układałam a pół eM kleił. Ale jestem zadowolona choć to może tego rodzaju płytki w których nie szuka się wzoru na siłę.
No cóż ale ja jestem z tego rodzaju ludzi, którzy we wszystkim znajdą wzór i jakiś rytm, hihi
sylwia_slomc... 22:33, 11 kwi 2016

macham w galopie dnia codziennego
Sylvana 10:43, 12 kwi 2016

Makao_J napisał(a)
Ha, pamiętam jak ja układałam wzór z płytek. Ja pierdzielę, ile się na przekładałam ile na kombinowałam... Pół dnia układałam a pół eM kleił. Ale jestem zadowolona choć to może tego rodzaju płytki w których nie szuka się wzoru na siłę.
No cóż ale ja jestem z tego rodzaju ludzi, którzy we wszystkim znajdą wzór i jakiś rytm, hihi

Płytki są gładkie + dekory z pofalowaną krawędzią....układam czyli przyklejam je u teściowej w kuchni w bloku. Budynek z czasów komuny i wszystkie ściany są krzywe....dlatego tak mięsem rzucam....nic do niczego nie pasuje....teraz się głowię jak przyciąć centymetr płytki....czy w ogóle przycinać....czy nie lepiej ścianę podkuć....przerąbana robota....
Sylvana 10:46, 12 kwi 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
macham w galopie dnia codziennego

Odmachuję....zafajdaną rękawiczką....i może uda mi się zajrzeć do Ciebie wieczorem....chociaż ostatnio wieczorami nic się nie otwiera....więc sobie odpuszczam
sylwia_slomc... 11:26, 12 kwi 2016

Jakbyś zobaczyła ile rękawiczek zafajdałam już i się suszą , nawet prać je przestałam tylko zmieniam na następne a tamte suszę.
Mokro i błocko jak się patrzy. Czosnek gladiator chyba nie zakwitnie mi bo już mu liście zasychają, martwię się czy czasem nie gnije
Sylvana 12:15, 12 kwi 2016

Ja tym razem w ginekolkach działam...bo muszę czuć paluszkami...poza tym dobrze się z nich klej do płytek zmywa i nie przemakają....
U mnie czosnki rosną pierwszy sezon...teraz właściwie nie wiem czy nadal rosną....bo dawno nie zaglądałam....jak przychodzę do domu....zanim dziecko wyściskam....potem obiad....i już ciemno...
Trochę popaduje....ale ulew nie było i jeszcze wszystko na bieżąco wsiąka w ziemię....ciekawa jestem jak się mają moje roślinki....ale najprędzej w sobotę się zobaczymy....tylko, że weekend podobno deszczowy buuuu
ag_zie 12:58, 12 kwi 2016

Sylvana napisał(a)

Płytki są gładkie + dekory z pofalowaną krawędzią....układam czyli przyklejam je u teściowej w kuchni w bloku. Budynek z czasów komuny i wszystkie ściany są krzywe....dlatego tak mięsem rzucam....nic do niczego nie pasuje....teraz się głowię jak przyciąć centymetr płytki....czy w ogóle przycinać....czy nie lepiej ścianę podkuć....przerąbana robota....

Sylwio! Ty to jesteś kobieta orkiestra! I płytki układasz jeszcze....podziwiam!
Sylvana 13:25, 12 kwi 2016

Pierwszy raz w życiu....nie wiem jak dam sobie rad z glazurą...płytki 10x10