Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

sylwia_slomc... 09:40, 20 maj 2016

Moim zdaniem dziury w wierzbie po dzięciole identyczne mam na mojej starej jabłoni, przytnij wszystko co suche , wierzby są trudne do zabicia, nawet od korzenia puszczająA Twoja jest przykładem , że stara hakuro też może być piękna( rok temu była cudna).
Teraz to sie nie wykpisz, że gdzie indziej niż nad stawem to masz brzydko, bo azaliowa właśnie temu przeczy cudna jest
Zana 09:46, 20 maj 2016

Sylvana napisał(a)
Byłam...obciachałam co suche....i niespodzianka....w środku drzewo jak nowe....nie ma nawet jednej dziurki...nic....

Oooo to dobra wiadomość. Może faktycznie trzeba ją odmłodzić. Szkoda byłoby wycinać takie piękne drzewo. Ale ulga, że to jednak nie ten skryty krytoryjek
Makao_J 10:24, 20 maj 2016

Wierzby bardzo szkoda. Ale one lubią cięcia więc może odżyje.
Dzięki za wskazówki na pampasową. Może kiedyś zaryzykuję wsadzenie jej
Azalie uwielbiam. To twardzielki. Nie mam z nimi żadnych problemów. Szkoda tylko że one takie łyse gałęzie od dołu zawsze mają ale może to cały ich urok??
BKosimkArt 10:49, 20 maj 2016

Zana napisał(a)

Oooo to dobra wiadomość. Może faktycznie trzeba ją odmłodzić. Szkoda byłoby wycinać takie piękne drzewo. Ale ulga, że to jednak nie ten skryty krytoryjek

Ja swoją też ogołociłam i super odrasta, trzymam kciuki za Twoją
Dorota123 11:27, 20 maj 2016

Miałam napisać jak gęsiówka będzie kończyła kwitnienie, właśnie kończy się jej najlepszy czas.
Sylvana 14:28, 20 maj 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Moim zdaniem dziury w wierzbie po dzięciole identyczne mam na mojej starej jabłoni, przytnij wszystko co suche , wierzby są trudne do zabicia, nawet od korzenia puszczająA Twoja jest przykładem , że stara hakuro też może być piękna( rok temu była cudna).
Teraz to sie nie wykpisz, że gdzie indziej niż nad stawem to masz brzydko, bo azaliowa właśnie temu przeczy cudna jest

Dzięciołka widziałam tu i ówdzie...ale tak sobie pomyślałam, że jak ryje to ma po co...a tu nic...nawet pół robaczka....może tamto lato ją zasuszyło....w stawie był baaardzo niski poziom wody, więc i wierzba nie miała co pić (jak w stawie jest wysoki poziom - to wody gruntowe też są wysoko). Tak czy inaczej będę jeszcze próbować....szkoda, że rośliny nie mówią...byłoby łatwiej

Sylwuś...azaliowa to kropelka na mojej powierzchni, jak ktoś nie wie, że ona tam jest to ją minie i nawet nie zauważy
Wiesz coś na ten temat
sylwia_slomc... 14:31, 20 maj 2016

Może dziuplę sobie chciał zrobić i tak podziabał?
Sylvana 14:38, 20 maj 2016

Zana napisał(a)

Tak...ulżyło mi chociaż już szłam z nastawieniem żeby sklepać ten skryty ryjek
Sylvana 14:40, 20 maj 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Może dziuplę sobie chciał zrobić i tak podziabał?

Ja mu dam dziuplę....jeszcze 2 miesiące temu latał z drzewa na drzewo a jak mnie zobaczył to darł się jak wściekły na czubku drzewa
Sylvana 14:47, 20 maj 2016

Makao_J napisał(a)
Wierzby bardzo szkoda. Ale one lubią cięcia więc może odżyje.
Dzięki za wskazówki na pampasową. Może kiedyś zaryzykuję wsadzenie jej
Azalie uwielbiam. To twardzielki. Nie mam z nimi żadnych problemów. Szkoda tylko że one takie łyse gałęzie od dołu zawsze mają ale może to cały ich urok??

Jak się nie uda to mogę ją wyciąć za rok, a na razie będę próbować a nóż-widelec się uda
Pampasowa - aż się sama dziwię - rośnie jak na drożdżach. Właściwie po trzcinniku to najlepiej rosnąca trawa.
Azalie nigdy nie przemarzły, ale...w tym roku widzę, że mają mniej kwiatów...przynajmniej te wielkokwiatowe.
Ja pod swoją największą - Pontyjską - posadziłam w tym roku choiny 'Jeddeloh' z orlikami i dziura zapchana.