Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

kamila66 00:32, 17 lip 2016

Gdzie jest to oczko z roślinami nie umiem znaleźć, po prawej przy mostku?
Sylvana 14:54, 18 lip 2016

Anula takie komplementy z ust profesjonalistki to naprawdę dla mnie wiele - dziękuję (ja uwielbiam Twoje zdjęcia)
Grzyby są wszędzie, nawet tam gdzie zdecydowanie nie powinny, ale z tych jadalnych oczywiście jestem bardzo happy.
Mam nadzieję, że kiedyś znajdziesz chwilkę i jednak się do mnie przywieziesz
EM jest na pozycji przegranej i w głębi duszy to wie, więc rabata powstanie - jak się już obrobię z pracami poza ogrodowymi.

Agata bardzo mi miło i dziękuję - o Sumaku napisałam u Ciebie.

Jolanko miło mi, że zaglądasz chociaż ja Ciebie i pozostałych bardzo zaniedbuję....ale poprawię się i nadrobię....pewnie po sezonie ogrodowym dopiero

Ewo Hibiskus - Summerific "Midnight Marvel" - taka miał etykietę. Jest u mnie drugi sezon i jest piękny, ma piękne kwiaty i liście - jedyna wada - że późno wychodzi bo chyba pod koniec maja dopiero. Były jeszcze z zielonymi liśćmi i różowymi kwiatami.
Za pochwały dziękuję - do Twoich zdjęć mi jeszcze brakuje, ale ćwiczę

Lucy moja serduszka nie dość, że nie zanikła to jeszcze się powiększyła i to sporo bo maleństwo kupiłam w Casto w tym roku.

Sylwia zdjęcia robiłam tuż po koszeniu więc wyglądało na zadbane. tydzień później wszystko znów jest za kostki i można zacząć od początku. poza tym mam wszystkie ale to wszystkie rabaty rozgrzebane. Przekopywałam, sadziłam nowe ale wszędzie są puste placki zostawione i donice stoją. Ogólnie jest straszny bajzel. U Ciebie jest wszystko dopilnowane i dopieszczone, a u mnie w tym sezonie jest wszystko na głowie - z braku czasu.
Kosodrzewina była kupiona z taką właśnie etykietą - ale teraz po przestudiowaniu kilku stron w necie (za radą Kamili) coraz bardziej się skłaniam, że to sosna gęstokwiatowa, tylko jeszcze nie rozszyfrowałam jaka umbraculifera?

Ewo zapraszam częściej na spacery - komarów w stawie nie ma. one się lęgną na płyciznach a tam aż takich nie ma, poza tym ryby zjedzą wszystko.

Asiu właśnie ja z tego parku usiłuje ogród zrobić...bo za mało kwitnie.

Domi

Kamila oczko jest przy dużej wierzbie, obok altanki - nie wiem czy Ci to jakoś pomoże. Wszystkie takie wystające cycki w stawie mają płytszą wodę i rosły tam lilie, ale przez ostatnie suche lato i zimę wymarzły i zostały w jednym zakolu na gęsto a w drugim szczątkowe ilości.

Dziś pewnie nie dam rady już nic napisać bo siedzę murem przy kompie i nie prędko wstanę, ale mam nowe fotki i pokaże jak się z pracą uporam.

Tymczasem pozdrawiam Wszystkich i bardzo dziękuję za odwiedziny
Zana 15:06, 18 lip 2016

No, dobrze że choć na chwilę wpadasz
Iwk4 15:45, 18 lip 2016

Sylvana napisał(a)

Serduszka - która podobno zanika po przekwitnięciu. Moja kupiona na wiosnę kwitła a teraz jest 3x taka jak wiosną ????

Umnie też taka wielka, zielona masa. Nawet sobie myślałąm, żeby ją ściąć, bo na bylinowej za dużo zielonego się zrobiło

Sylwia, U Ciebie nawet Perovska wygląda inaczej. I ta pajęczynka ... Idę czytać dalej
Iwk4 15:51, 18 lip 2016

Piękne masz widoki na "jeziorko". jak w parku... to prawda
Bardzo mi się podoba
sylwia_slomc... 16:09, 18 lip 2016

Sylvana napisał(a)

Sylwia zdjęcia robiłam tuż po koszeniu więc wyglądało na zadbane. tydzień później wszystko znów jest za kostki i można zacząć od początku. poza tym mam wszystkie ale to wszystkie rabaty rozgrzebane. Przekopywałam, sadziłam nowe ale wszędzie są puste placki zostawione i donice stoją. Ogólnie jest straszny bajzel. U Ciebie jest wszystko dopilnowane i dopieszczone, a u mnie w tym sezonie jest wszystko na głowie - z braku czasu.
Kosodrzewina była kupiona z taką właśnie etykietą - ale teraz po przestudiowaniu kilku stron w necie (za radą Kamili) coraz bardziej się skłaniam, że to sosna gęstokwiatowa, tylko jeszcze nie rozszyfrowałam jaka umbraculifera?

O Kochana to ty dawno chyba do mnie nie zaglądałaś Bylinówka nie przycięta- straszy , łąka jeszcze nie skoszona- dopiero zaczęliśmy , a przydomowy rozgrzebany dokumentnie - bo na tapetę wsiadły piwnica i chodnik
A trawa wysoko powyżej kostek
milka666 10:25, 19 lip 2016

dzięki za podpowiedz
AsiaK_Z 10:52, 19 lip 2016

Hej Sylwia byłam u Anuli i widziałam Twój wpis
Kiedyś czytałam właśnie, że rozwary nie lubią przesadzania. No ale zaryzykuję, najwyżej klapnie. Teraz i tak nie ma dobrych warunków, bo go róża dusi. Co będzie to będzie
kamila66 12:45, 19 lip 2016

Sylwia dobrze, że chodź w tych dwóch "cyckach" lilie przetrwały. Tak myślałam, że to tam
Anda 19:45, 21 lip 2016

Dzięki za nazwę hibiskusa. Jest naprawdę piękny. Muszę sobie gdzies zanotować na przyszłość, żeby nie zapomnieć
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies