Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

Sylvana 23:27, 05 wrz 2016

Zana napisał(a)
Śliczna trójsklepka na Twoich zdjęciach. Miałam kiedyś taką, ale ślag ją trafił. Czekam na kolejne Twe unikalne fotki i wróć na dobre please

O - a czemu to ją trafił, masz jakieś podejrzenia....bo ja jeszcze zielona jestem na jej temat - mam ją od wiosny.
Na dobre to chyba w zimie - bo teraz ryję jak kret, a wieczorem w domu, na resztę czasu brak....a i jeszcze w między czasie pracuję
Zana 23:32, 05 wrz 2016

A nie wiem Sylwuś dlaczego ją trafiło. Co ryjesz, coś przegapiłam?
Sylvana 23:37, 05 wrz 2016

To teraz trochę na fioletowo.

Szałwia znów zakwitła po przycięciu.

Werbena

Kocimiętka

Przetacznik i lawenda młodziutka jeszcze - kwitnie drugi raz

Sylvana 23:40, 05 wrz 2016

Zana napisał(a)
A nie wiem Sylwuś dlaczego ją trafiło. Co ryjesz, coś przegapiłam?

Nic nie pokazywałam, bo aż wstyd, więc nic nie przegapiłaś.
Drzewa dwa wypadły przy domu i nową rabatę sobie rozrysowałam.
Zbieram rośliny wg planu i na razie udało mi się nie wychodzić poza listę - brawo ja
Zana 23:46, 05 wrz 2016

Aaaa to brawo Ty. Takie rycie to może być. U mnie też rycie zaplanowane do końca sezonu, ale tak mi się nie chce z tymi taczkami żółtego piachu latać, że nie wiem czy plan zostanie zrealizowany. I nie będzie brawo ja
Sylvana 23:51, 05 wrz 2016

Teraz przechodzę do planu nr.2
Plan nr.1 na razie wstrzymany przez eMa - "jeśli jeszcze coś rozkopiesz w tym roku, to ja dostanę zawału" - z troski o zdrowie więc zaprzestałam czynności i rysuję wersję nr. 100002 w kompie.

Plan nr.2 - to nie wiem czy pamiętasz - moje "bajoro kamienne". To już nie przelewki bo muszę działać z młotem pneumatycznym i ch..ra wie czym jeszcze.

Ps. też mi się nie chce
Zana 00:02, 06 wrz 2016

Kurczaki nie pamiętam "bajora kamiennego". Młot pneumatyczny bardzo do mnie przemawia i działa na mnie jednak mobilizująco, bo przy takim młocie moje taczki to pikuś, bułeczka z masłem. Masz kobito zacięcie. Co do zawału to ja bym jednak nie do końca w to wierzyła. Ale ciche dni to już prędzej
Sylvana 00:22, 06 wrz 2016

Może Cię sprytnie zakręciłam żeby je ominąć - ech nie wiedziałam nawet żem taka bystrzacha

Taczki właśnie przerabiałam i chwilowo mam dość, a młot to nowość - mam nadzieję, że dam radę go okiełznać (używałam do tej pory takiego pół profesjonalnego, a takiego "prawdziwego" jeszcze nie testowałam).

Z tym zawałem to nie wiem, bo już czasem się siny na twarzy robi - zwłaszcza jak już nic nie mówi - lepiej nie kusić losu
Iwk4 00:49, 06 wrz 2016

Sylvana napisał(a)
Teraz przechodzę do planu nr.2
Plan nr.1 na razie wstrzymany przez eMa - "jeśli jeszcze coś rozkopiesz w tym roku, to ja dostanę zawału" - z troski o zdrowie więc zaprzestałam czynności i rysuję wersję nr. 100002 w kompie.

...

Kochana , to już dbaj o zdrowie e-Ma. Uśmiechnęłam się
Może już zaczniesz sadzić co nieco?
A pokażesz jakąś wersję planu?
Fotki cudne, jak ty to robisz, naprawdę nie wiem
Ale zachwycam się

iwka 08:37, 06 wrz 2016

Sylwia będziesz burzyła bajorko?