Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

sylwia_slomc... 21:52, 12 wrz 2016

Sylvana napisał(a)

Dominika, to jest w takiej rozsypce, że nikt oprócz mnie nie zrozumiałby o co chodzi, a żeby doprowadzić to do stanu nadającego się do pokazów publicznych - musiałabym mieć trochę czasu...a nie mam.
Zostawiam planowanie na forum na zimowe wieczory

Perfekcjonistka ???? dziś nawet moja rodzona matka się na mnie wydarła, że takiego bajzlu narobiłam, że wstyd, że wszystko rozkopane, że końca nie widać, że nie ma chociaż jednej rabaty skończonej, że ja nigdy nie skończę itp itd....

Jednym małym sukcesem mogę się dziś pochwalić - mam 4 doniczki mniej, bo posadziłam wreszcie trzy cisy i miskanta....chociaż tyle

A ja Ci mówię olej to co inni mówią , a w tym rodzona matka(nie ma to jak wsparcie rodziny)
Dzisiaj się przekonałam, że nie warto sobie brać takich słów do serca
Ojciec mi w zimie powiedział, że nie wie czym się Ci ludzie tak zachwycają.....a dzisiaj miałam sytuację taką, że łazimy po ogrodzie i nagle zatrzymuje się przejeżdżający samochód i wysiadają dwie kobitki jedna dojrzała, a druga to jej synowa.
Pytam się Ema znasz? On , że nie, ja też nie.
Podchodzimy bo Panie przez siatkę zaglądają i okazało się , że Panie są z Austrii - przejeżdżały i zachwyciły się ogrodem......dla takich chwil warto działać Oczywiście oprowadziłam po ogrodzie, a ile się komplementów od obcych osób nasłuchałam na temat ogrodu to od najbliższych w życiu nie usłyszę

Sorry za elaborat, ale samo życie. Głowa do góry i czytam , że działasz bez względu na wszystko Tak trzymaj My doceniamy
sylwia_slomc... 21:58, 12 wrz 2016

Sylvana napisał(a)

Iwka myślisz pewnie o stawie.....ale nie...mam jeszcze takie małe oczko....kiedyś pływały w nim kaczki ozdobne....teraz nie ma kaczek i nie ma wody, a "basenik" muszę zburzyć....będą tam rosły magnolie z wrzosami - głównie.

A nie będą się kłóciły?Bo magnolie wolą wilgotno , a wrzosy sucho i słonecznie
Hortki podziwiam fotki piękne
Sylvana 22:57, 12 wrz 2016

frezja napisał(a)

Bardzo mądrze powiedziane.. też tak robię.

Sylvana 22:58, 12 wrz 2016

tulucy napisał(a)
Hehe - dziś w ramach odpoczynku koncepcyjnego zajęłam się czyszczeniem truskawek - i koncepcje się pojawiły

A widzisz, czasem trzeba odpuścić
Sylvana 23:02, 12 wrz 2016

Zana napisał(a)
Sylwuś, co ja czytam! Wygrałaś z eMem. No gratuluję, że jednak zrezygnował z zawału serca.

Perfekcjonistka ???? dziś nawet moja rodzona matka się na mnie wydarła, że takiego bajzlu narobiłam, że wstyd, że wszystko rozkopane, że końca nie widać, że nie ma chociaż jednej rabaty skończonej, że ja nigdy nie skończę itp itd.... - hmmm, tak jakbym już słyszała podobne (niemal identyczne) słowa, tylko że one do mnie były adresowane.

Sylwuś, po prostu róbmy swoje

Niestety.....to była jakaś chwilowa zaćma.....dziś mi nawtykał,że taki fajny intymny kącik zabrałam na nowe badyle.....tylko, że ten kącik to było chwastowisko między drzewami....a eMa jak żyję nie widziałam żeby w ogóle tam właził.....

Ręce opadają i wszystkiego się odechciewa.....

Sylvana 23:07, 12 wrz 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

A ja Ci mówię olej to co inni mówią , a w tym rodzona matka(nie ma to jak wsparcie rodziny)
Dzisiaj się przekonałam, że nie warto sobie brać takich słów do serca
Ojciec mi w zimie powiedział, że nie wie czym się Ci ludzie tak zachwycają.....a dzisiaj miałam sytuację taką, że łazimy po ogrodzie i nagle zatrzymuje się przejeżdżający samochód i wysiadają dwie kobitki jedna dojrzała, a druga to jej synowa.
Pytam się Ema znasz? On , że nie, ja też nie.
Podchodzimy bo Panie przez siatkę zaglądają i okazało się , że Panie są z Austrii - przejeżdżały i zachwyciły się ogrodem......dla takich chwil warto działać Oczywiście oprowadziłam po ogrodzie, a ile się komplementów od obcych osób nasłuchałam na temat ogrodu to od najbliższych w życiu nie usłyszę

Sorry za elaborat, ale samo życie. Głowa do góry i czytam , że działasz bez względu na wszystko Tak trzymaj My doceniamy

Łatwo powiedzieć....pewnie jutro mi przejdzie....ale dziś mam doła, bo jeszcze eM mi dołożył - co już pisałam post wyżej.
Cieszę się, że chociaż Ty masz radość z tego co robisz....ja się zaczęłam zastanawiać.....po co?

Na O. też już nie pokazuję szerszych kadrów, bo jak się naoglądam innych cudnych ogrodów....ech.....idę spać.....
Sylvana 23:09, 12 wrz 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

A nie będą się kłóciły?Bo magnolie wolą wilgotno , a wrzosy sucho i słonecznie
Hortki podziwiam fotki piękne

Wiem, że inna wilgotność, ale wrzosy miały być na spadku - jedne i drugie lubią kwaśno.....pozostaną w planach jeszcze dłuuuugo.

Pozdrówki
sylwia_slomc... 23:16, 12 wrz 2016

Sylvana napisał(a)

Łatwo powiedzieć....pewnie jutro mi przejdzie....ale dziś mam doła, bo jeszcze eM mi dołożył - co już pisałam post wyżej.
Cieszę się, że chociaż Ty masz radość z tego co robisz....ja się zaczęłam zastanawiać.....po co?

Na O. też już nie pokazuję szerszych kadrów, bo jak się naoglądam innych cudnych ogrodów....ech.....idę spać.....

No to mam nadzieję , że tego doła do rana zakopiesz, powiesz eMowi, że jak mu tak dobrze mówić to może zacznie też coś robić, że jak chce mieć szybciej ładnie to niech pomoże czasem, a nie tylko gada.....bo gadać to każdy potrafi, a jak by Mu chwasty do pasa całą działkę zarosły to pewnie zadowolony by nie był. Nie docenia perły jaka mu w ręce wpadła
Coś mi się widzi , że dobrze by Mu zrobiło jak by się z tobą wybrał na takie kameralne spotkanie Ogrodowiczan z małżonkami, większość wraca odmieniona
Znam kilku co wrócili
Głowa do góry i walcz dla Siebie.....i dla Nas bo uwielbiamy Kamienny z jeziorem!!!!!!!!
Zana 23:25, 12 wrz 2016

Sylvana napisał(a)

Niestety.....to była jakaś chwilowa zaćma.....dziś mi nawtykał,że taki fajny intymny kącik zabrałam na nowe badyle.....tylko, że ten kącik to było chwastowisko między drzewami....a eMa jak żyję nie widziałam żeby w ogóle tam właził.....

Ręce opadają i wszystkiego się odechciewa.....

Mój też marudzi jak ryję, też słyszę, że przecież była trawa i było dobrze a teraz rozryte, nieskonczone i tak w kółko! Chociaż ostatnio jak uporządkowałam kącik na wprost tarasu to wydusił z siebie, że nareszcie jakoś przyzwoicie to wygląda. Oni nie mają wyobraźni i zobaczysz, kiedyś usłyszysz, że miałaś rację (choć nie wykluczam, że wyduszenie z siebie takich słów długo może trwać)
Makao_J 09:27, 13 wrz 2016

Macham z ranka.

Przykrości czytam i cieszę się że ja mam to za sobą.
U mnie mama na początku też non stop gadała a nowe rośliny musiałam chować po kątach bo kto to słyszał kupować to. Przecież powinnam przejść się po sąsiadach i wziąć to co mają inni.
No ale na szczęście dla mnie te czasy się skończyły. Teraz to z ciekawości przyjeżdżają oglądać co nowego wymyśliłam bo coraz to ładniej.

eM zmienił zdanie co do roślin gdy zaczął jeździć ze mną po wystawach i ogrodach i oglądać. Od tamtej pory to zawsze pada pytanie - "a czemu my tego jeszcze nie mamy?"

Musisz skończyć choć jakąś część i pokazać że to ma sens a wszyscy zmienią zdanie. Jeśli będziesz tylko rozkopywać to każdy może się pogubić jeśli nie wie o co kaman.