Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

Sylvana 09:40, 10 gru 2015

Dominika11 napisał(a)
piękne

u mnie kiedyś nietoperz zadomowił się w kuchni na firance, ale była akcja w domu

Może na kolecję wpadł...
Troche się bojałam tego mojego biedaczka, ale już od dziecka tak mam, że i tak łapki wyciągam do każdego zwierzątka....temu też futerko zmierzwiłam.
....chyba nie widziałam bardziej zapchlonego stworzenia jak żyję....przerąbane mają te dzikie zwierzątka....moje domowe piecuchy to nawet nie wiedzą co to pchła
Sylvana 09:40, 10 gru 2015

Kasya napisał(a)
Życie w ogrodzie to nie tylko rośliny
Ciekawe fotki

Czasem myślę, że to ja jestem gościem
Kasya 09:41, 10 gru 2015

No nie.... Fotki musza być, to podstawa
Sylvana 09:45, 10 gru 2015

Gardenarium napisał(a)

To bardzo dobry kierunek, bo one szybciutko pokryją kamienie i je ożywią. Trzmielina swoimi barwami, a bluszcz ciemną zielenią, doskonale kontrastującą, zimą staje się czerwonawa. Donice też dobry kierunek, bo można ziemi nasypać i będzie rosło w miejscach silnie przekorzenionych.

Na górze chciałam wykopać rowek wzdłuż kamieni i nasypać dobrej ziemi i zrobić nasadzenia. Zastanawiam się tylko, czy nie zrobić jakiegoś oddzielenia, nowej od starej ziemi - pod powierzchnią, żeby już mi tam nie wchodziły korzenie drzew. Nie wiem tylko co byłoby do tego najlepsze.
Sylvana 09:52, 10 gru 2015

Kasya napisał(a)
No nie.... Fotki musza być, to podstawa

Mam takie zatrzęsienie planów, że cztery takie jak ja by się przydały do realizacji....ale będę się starała pokazywać Wam co się u mnie dzieje.

Teraz za dużo wszystkiego...dzisiaj eM ma urodziny, więc mam cały dzień w kuchni....potem szycie stroju na bal dla synka...Święta....i jeszcze robię remont kuchni u teściowej (narazie pobudowałam ściankę atrapę, żeby zakryć rury i mam 3/4 terakoty położonej...a do końca....)
Od stycznia zajmę się projektowaniem rabatek ..... i liczę na pomoc O. i Twoją oczywiście.
Dominika11 10:09, 10 gru 2015

Sylvana napisał(a)

Troche się bojałam tego mojego biedaczka, ale już od dziecka tak mam, że i tak łapki wyciągam do każdego zwierzątka....temu też futerko zmierzwiłam.
....chyba nie widziałam bardziej zapchlonego stworzenia jak żyję....przerąbane mają te dzikie zwierzątka....moje domowe piecuchy to nawet nie wiedzą co to pchła
nie gadaj, naprawdę zmierzwiłaś go - jestem w szoku

a moje kociaki to też pchła dla nich obca
Sylvana 10:19, 10 gru 2015

Żadne futerkowe nie jest przy mnie bezpieczne
sylwia_slomc... 10:44, 10 gru 2015

Kurcze ale masz bliskie spotkania z tymi zwierzakami Jak jest robota w ogrodzie to i foty muszą być!!!.....coś Ty myślała, że pokarzesz potem na gotowo i łał ......wszyscy chcą się uczyć jak można w ogrodzie zrobić coś fajnego więc nie skąp nam nauki na własnym przykładzie Foty musowo na karzdym etapie prac , a na koniec przed i po i jest łał
Sylvana 20:15, 10 gru 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kurcze ale masz bliskie spotkania z tymi zwierzakami Jak jest robota w ogrodzie to i foty muszą być!!!.....coś Ty myślała, że pokarzesz potem na gotowo i łał ......wszyscy chcą się uczyć jak można w ogrodzie zrobić coś fajnego więc nie skąp nam nauki na własnym przykładzie Foty musowo na karzdym etapie prac , a na koniec przed i po i jest łał

Postaram się...obiecuję...a do łał to u mnie jeszcze kawał drogi...myślę, że rok nie wystarczy...
Nauki? Ja sama się uczę
Sylvana 00:05, 11 gru 2015

W ziemi znajduję czasami wielkie białe "rogaliczki", a potem pewnie przeistaczają się w to.

Czy ktoś wie co to i czy szkodzi....duże jest.