Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nett 13:18, 04 lis 2016

malkul napisał(a)
jesli stac kogoś na zlew za 5 koła to ok

No co TY?? Oni mówili, że za 1800 kupili. Ja za swój granitowy zapłaciłam 1100, więc nie wydawało mi sie to takie straszne. Zaraz sprawdzę te ceny, bo w szoku jestem.
Nett 13:34, 04 lis 2016

Ceny faktycznie baaardzo różne- zalezy oczywiście od ilości komór, wielkości czy na blat, pod blat itd, generalnie ceny są od 1400 zł do 5000.
13:45, 04 lis 2016
malkul napisał(a)
jesli stac kogoś na zlew za 5 koła to ok

a za piątkę to ja strawie te odbarwienia na moim wymarzonym kremowym zlewozmywaku i mogę(jak mnie wkurzy) co 5 lat wymieniać na nowy bez wyrzutów

PS.często jest tak z modnymi i praktycznymi kuchniami ...że im droższe meble i sprzęty .....tym częściej właściciele jadają na mieście oszczędzają kuchnie?
iwonkap 13:46, 04 lis 2016

LyraBea napisał(a)

Polecam szuflady i TYLKO i WYŁĄCZNIE szuflady. Nawet jeśli front cały to i tak w środku polecam szuflady. Ja mam tak w spizarence i pod piekarnikiem. Funkcjonalność sprawdzona.
Pod zlewem jak Dziewczyny radzą szuflada z wysokim frontem. MIałam kosze przykrywane i szybko pokrywy poleciały w kosmos, bo to uciążliwe tak pokrywkami klapać. Zdecydowałam się na taki bajer jak automatycznie wysuwana szuflada. Resztki z blatu mogę bezpośrednio z blatu, rąk wrzucać do kosza nie dotykając brudnymi rękami szafki. Mam jeszcze dodatkowo taką wąską szufladę dookoła zlewu na ściereczki, gąbki, krem do rąk, itd. Trafione w 10tkę!

Kuchnia - fajny temat Podepnę sie ze tylko szuflady, tez mam wszędzie gdzie sie dało Nawet jak jest pelny front to w środku sa szuflady wewnętrzne. w ramach oszczędności w narożnych nie starczyło na cornery ale daję rade bez tego, właśnie tam sa rzeczy "od święta" bo nie ma spiżarki Natomiast servodrive w szafce z koszem na śmieci to moj tez strzał w 1000000 Idealne rozwiązanie już kilka osób "zarazilam" pokazując im to i przerabiali swoje szafki na taki patent
a co do zlewu - olej fajnie pomaga ze nie robi sie tak blyskawicznie osad, ale jednak uważam ze najpesza opcja w domu do czarnego zlewu i reszty armatury i łazienek jest zmiękczacz wody na cala wode do domu, nie ma nic fantastyczniejszego moim zadaniem. zamiast szorowac łazienki można w tym czasie podłubać w roślinkach
kasja83 14:10, 04 lis 2016

AniMa napisał(a)
Ja drewniany blat to zostaw zlew beżowy, aby sie nie gryzło z czarnym...bialego ci nie zaproponuje... U siebie wstawiłam zdjęcie kuchni z blatem podwyższonym do poziomu parapetu, tzn - zamiast parapetu...uważam to za super posunięcie

Dzięki Aniu -zajrzałam!!
kasja83 14:12, 04 lis 2016

Mixtoorka napisał(a)

Kasiunia : u mnie jest okno za nisko, tak jest wiele gorzej bo nie mogłam zabudować ściany pod oknem. Będzie stolik do gapienia się na ogródek

No masz rację-jakby było zbyt nisko to dopiero kapa...u mnie ciąg roboczy ciężko byłoby upchnąć niż pod okno.Ja gapię się na ogródek myjąc naczynia
kasja83 14:13, 04 lis 2016

nawigatorka napisał(a)
a cosbjeszcze będzie czarne? Chyba jednak nie czarny

Czarna będzie mikrofala i piekarnik umieszczone w wysokiej szafie.Chyba zostawię też beżowy-mąż się ucieszy, że nie trzeba będzie kupować
wrobelki 14:13, 04 lis 2016

Mixtoorka napisał(a)

Gosiu- koffam Cię normalnie

wszyscy piszą o pięknych, nowoczesnych czarnych, kremowych a ja po cichu i tak miałam zamiar wstawić stalowy len iii już zaczynałam się zastanawiać, a może jednak ...

przeszło mi dziękuję ;D

ja u siebie mam stalowy len i bardzo wapienna wode i wystarczy cif i jest czyściutki więc w utrzymaniu jest super a ma u mnie już 8 lat Maiłam też praktykę z kremowym i porażka po 4 latach jest nie do doczyszczenia Teraz jakbym robiła zastanawiałabym się jeszcze nad ceramicznym bo mi sie bardzo podobają
kasja83 14:14, 04 lis 2016

Kacha123 napisał(a)

Chyba zależy od tego jakie będą dodatki? Jeśli zlew ma być jedynym czarnym elementem to chyba nie bardzo.

No sprzęt będzie jeszcze czarny-ale tylko piekarnik i mikrofala będzie widoczna w zabudowie.
kasja83 14:14, 04 lis 2016

malkul napisał(a)
kasia daj stalowy

Gosia...wiem, że wygoda-kiedy człowiek tak pragnie piękna