Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

malkul 11:42, 04 lis 2016

ivo napisał(a)

Ja tez mam czarny z Teki i przeklinam go czasem przez ten osad. Jakies sprawdzone sposoby na niego macie ?

ja tez taki mam i go nei cierpię, dziś bym tylko dała stalowy! i nie kanciaty tylko okrągły. dla wygody
malkul 11:42, 04 lis 2016

kasia daj stalowy
anna_t 11:47, 04 lis 2016

kasja83 napisał(a)

a wiesz Aniu,że wczoraj byłam na szybkiej kawie u koleżanki i rozmawiałyśmy od kuchni-ona ma taką 3-letnią i czarny zlew.Zastanawiałam się właśnie,czy swój zlew wymieniać.Mówiła mi, że mocno widać osad-regularnie mocno go czyści-ale nie dopytałam czym-a potem olejem naciera. Mój jasny też zachodzi osadem z herbaty, kawy...

wiesz ja akurat z czarnego zlewu jestem zadowolona, miałam jasny i brudny gorzej wyglada bo nigdy go nie doprowadzisz do idealnej czystości. a czarny tak. bardziej wkurzają mnie zacieki przy bateriach .. i samo doprawadzanie blatu do blysku
LyraBea 11:48, 04 lis 2016

kasja83 napisał(a)

Beatko ja jestem wzrostu słusznego-1,80 w skarpetach, mąż też niemały-także blat będzie wyżej jakieś 5 cm niż standard.Jak tak piszesz o tej Twojej kuchni-to okrutnie jestem jej ciekawa!Jakąś fotkę na priv wysłałabyś?

kasja83 napisał(a)

Słyszałam, że magic-cornery są fajne.Ale cena kuchni i tak ze sprzętem mocno mnie dobija, więc obejdę się bez takiego bajeru.Jedna szafka będzie po prostu mniej używana-a jak tak sobie pomyślę- to w sumie w stałym obrocie człowiek nie ma wszystkich sprzętów kuchennych-coś tam wyciąga się okazjonalnie.
Wszystkie dodatki ułatwiające życie i poprawiające funkcjonalność kosztują. Ale to dobrze spożytkowana kasa. U mnie nie ma w kuchni miejsca za sprzętem mało używanym Takowy ewentualnie trzymam w spiżarni wygospodarowanej z części garażu. W kuchni każdy kąt ma znaczenie. Dlatego przemyśl.
AniMa napisał(a)
Ja drewniany blat to zostaw zlew beżowy, aby sie nie gryzło z czarnym...bialego ci nie zaproponuje... U siebie wstawiłam zdjęcie kuchni z blatem podwyższonym do poziomu parapetu, tzn - zamiast parapetu...uważam to za super posunięcie
Dokładnie. Nie wstawiałabym zlewu kontrastującego z resztą blatu. NIektórzy wstawiają zlew w jakimś neutralnym kolorze i do tego dobierają armaturę. Gdy armatura jest z nierdzewki to jeszcze może wchodzić w rachubę zlew z nierdzewki, ale to już nie moje bajka...
O to to, tak kombinowałam z oknami żeby blat się zlicował z nimi i stworzył jedna płaszczyznę. Też polecam takie rozwiązanie.
Mixtoorka 11:49, 04 lis 2016

malkul napisał(a)
kasia daj stalowy

Gosiu- koffam Cię normalnie

wszyscy piszą o pięknych, nowoczesnych czarnych, kremowych a ja po cichu i tak miałam zamiar wstawić stalowy len iii już zaczynałam się zastanawiać, a może jednak ...

przeszło mi dziękuję ;D
anna_t 11:50, 04 lis 2016

no ale Kasia juz tak nie zrobi to jej nie drażnijcie już
zołzy
AnnaCh 11:51, 04 lis 2016

anna_t napisał(a)
no ale Kasia juz tak nie zrobi to jej nie drażnijcie już
zołzy
Dokładnie to samo pomyślałam, przecież pisała, że ma okno podmurowane
No chyba, że wymieni okno
12:48, 04 lis 2016
ooo widzę że dyskusja się rozwinęła ...są zwolennicy i przeciwnicy (tego śmego i owego) ...ale to dobrze

widzę, że nie ma zlewu idealnego
ale takiej propozycji sie nie spodziewałam
malkul napisał(a)
kasia daj stalowy

bo tez załazi kawa czy herbata i tez nie łatwo domyć po iluś latach ...chyba że teraz tą stal mają jakąś inną i nie załazi

LyraBea - twój opis i mnie zaciekawił ...może zdecydujesz się coś nam pokazać?

Nett 12:54, 04 lis 2016

Już pisałam, ale jakoś nikt nie skomentował.
A zlew ceramiczny? Czyli faktura taka jak umywalki, ale kształt zlewozmywaka. Z czyszczeniem nie powinno być problemu.
Znajomi mają taki starego typu, kwadratowy jak w angielskich kuchniach, ale nowoczesne tez już są.

http://www.homebook.pl/produkty/8132869/dla-domu-do-kuchni-i-jadalni-armatura-do-kuchni-zlewozmywaki-villeroy-amp-boch-zlewy-kuchenne-zlew-kuchenny-flavia-60-ceramic-plus-heban-330402s5-wysylamy-za-darmo-od-499zl
malkul 13:06, 04 lis 2016

jesli stac kogoś na zlew za 5 koła to ok