Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Urszulla 13:08, 20 sty 2017

Takie musli własnej roboty jest najlepsze. Tez kiedyś robiłam na śniadanie z mlekiem i miodem. To z kuchni makrobiotycznej wzięłam. Życzę smacznego
Makao_J 14:17, 20 sty 2017

leon60 napisał(a)

zalej wodą z odrobiną mleka, dodaj słonecznik, dynię, żurawinę, orzechy, łyżkę miodu, cynamon i 2 minutki na płycie tego nie można nie lubić

Kiedyś jadłam ale nie długo. Smak mi się znudził. Ale może spróbuję teraz jeszcze raz. Może z wiekiem smak mi się zmienił i polubię bardziej
Masz jakieś proporcje ile płynu ile płatków czy tak na oko? No i czy płatki zwykłe czy błyskawiczne?
Kawa 14:22, 20 sty 2017

ja owsiankę lubię
ale teraz muszę najpier zrobić mleko roślinne
bo po kilku latach okazało się ze nie toleruje laktozy
jolanka 14:34, 20 sty 2017

Ja owsianke gotuje na wodzie bo nie mogę z mlekiem, ziarna dyni, słonecznika i np. ziarna sezamu praze na suchej patelni, do tego orzechy włoskie. Dodaje do płatków łyżeczkę masła, świeże owoce albo własny dżem. Można miód. Smacznego

Do talerza dodaje czasami troche jogurtu naturalnego.
Sebek 15:23, 20 sty 2017

Skoro tu tyle o jedzeniu idę popatrzeć co mam w lodówce
AgataP 15:56, 20 sty 2017

A ja płatków owsianych nie lubię, wolę otręby owsiane na mleku i moja córka też. Są bardziej delikatne. Dokładam na zmianę co mam - rodzynki, żurawina, prażony słonecznki, cynamon, banan... pycha. Już nie mogę się doczekać własnych owoców
A teraz zrobiłam sobie granolę, cały słój i z jogurtem pomykam genialna tak, że aż podjadam łyżką ze słoja.
leon60 16:35, 20 sty 2017

Makao_J napisał(a)

Kiedyś jadłam ale nie długo. Smak mi się znudził. Ale może spróbuję teraz jeszcze raz. Może z wiekiem smak mi się zmienił i polubię bardziej
Masz jakieś proporcje ile płynu ile płatków czy tak na oko? No i czy płatki zwykłe czy błyskawiczne?

na oko płatki zwykłe dla odmiany dorzucam trochę orkiszowych, jaglanych lub pszennych
AniMa 16:48, 20 sty 2017

Bez chleba czy bułek (pelnoziarnistych)-ciężko, ziemniaki lubie, makaronu nie bardzo. Owsianke na mleku z miodem uwielbiam...Ostatnio coraz mniej mięcho mi podchodzi....
beata_m 20:02, 20 sty 2017

pozdrawiam Kasiu u Iwonki wyczytałam, że chorobowo u Ciebie ... u mnie to samo, ledwo wyszlismy z ospy to na nowo wirusowo-goraczkowo ... juz dzis trzeciego bierze, pierwszego pusciła, a drugi w trakcie ... już nie wspomnę o mężu
Madzenka 23:17, 20 sty 2017

O matko ale tu się dietetycznie zrobiło