Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

kasja83 14:00, 11 sie 2017

Kindzia napisał(a)
Coś za skromna jesteś...na prawdę ładne to wyszło i pasuje Ci rewelacyjnie!!! U nas też sporo drewna do kominka idzie, chociaż tylko weekendowo jesteśmy. M uwielbia palić w kominku i hajcuje tak, że możesz w kostiumie kąpielowym chodzić...albo i bez. Zawsze mamy drewniane zapasy Z 8 metrów teraz jest i bankowo jeszcze będziemy ze 3 kupować we wrześniu...M pali dwu, trzy-letnim drewnem. Aaaa...i sam kominek czyści

U nas w zasadzie obyłoby się w domu bez kominka...palimy rzadko. Drewno to głównie wykorzystujemy do grilla. Teraz nawet żałuję, że kozy nie postawiliśmy-zajmowałaby mniej miejsca.
kasja83 14:00, 11 sie 2017

Kawa napisał(a)
Kasiu fajnie ci wszystko rośnie i ten stojak super

Dzięki Kamilko. Robię co mogę, a że niewiele mogę...
kasja83 14:02, 11 sie 2017

malkul napisał(a)
Co tam Katarzyno w ogrodzie?

Se wyobraź nic...śmierdzi moim bezrobociem i słychać jak chwasty rosną
Zamówiłam Sporobolusy, żeby ulżyć utrapionej duszy-zawsze to coś. Przyjdą to będę sadzić-wokół tarasu.
Póki co przy tarasie królują chwasty-ziemia nie obsadzona, nie obsypana korą-to i plewić można 24 godziny na dobę....
_Martini_ 16:42, 11 sie 2017

kasja83 napisał(a)

Moje heufleriany rosną-ale...dostrzegam znaczną różnicę między tymi w cieniu, a tymi w słońcu. Te pierwsze są znacznie bujniejsze. A co do cięcia...ja cięłam tylko raz na wiosnę.Kiedy je odnawiasz ponownie?

W cieniu masz bujniejsze? A mi się wydawalo, że te moje w słońcu to potwory są. Cięłam je trzy razy, ostatnio jakieś dwa tyg temu, bo mi zawalają Pashminę. Mam mieszane uczucia co do nich, nie wiem czy podobają mi się takie szczotki. Chcę je przesadzić, ale nie wiem gdzie, żeby mogły swobodnie rosnąć.
lindsay80 23:17, 11 sie 2017

Ogród śmierdzi bezrobociem właścicielki fajnie powiedzinne
Kindzia 11:38, 12 sie 2017

U mnie by pewnie do rozwodu doszło, jakbym z kominka zrezygnować chciała Ale ja też lubię, tym bardziej, że go nie myję

Przylał Ci deszcz nocą???
AgataP 13:16, 12 sie 2017

U nas kominek w używaniu bo rozprowadzamy nim ciepło po domu, ale tylko jak niezłe mrozy chwycą. Poza tym lubię gapić się w ogień, w fotelu przy kominku posiedzieć, grzane wino wypić..
beata_m 17:50, 13 sie 2017

śmierdzi bezrobociem buahahah dobre
Agania 17:58, 13 sie 2017

Pozdrawiam bezrobocie...u mnie kotki tylko na rozplenicy donicowej kupionej w tym roku...doczekałam się w końcu na kwitnące hortensje u mnie
Sebek 18:31, 13 sie 2017

Ty to masz teksty
Ja zawsze powtarzam, że duże chwasty łatwiej się wyrywa Chociaż jak widzę metrowe pokrzywy w bylinowej to... przed samym sobą jest mi wstyd