Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

kasja83 10:50, 02 sty 2018

Święta, święta i tak dalej....

Czosnki główkowate wyłażą mi z ziemi-mam nadzieję, że moje plany na łany czosnków nie pójdą się paść.

Nowy Rok-dobry czas na planowanie
Temat altankowy czeka na wycenę-obawiam się jednak, że będą to duże pieniądzory..zwłaszcza, że trzeba jeszcze jakieś utwardzenie pod altanę zrobić-bo dotychczasowa ma w środku wylewkę betonową.
Rozkmniniam czy jednak nie zrobić po całości robót ziemnych-a trochę zabawy będzie-zoranie ziemi, dosypanie piachu, lepszej ziemi. Jakiś dren musimy jeszcze pociągnąć,bo woda zbiera się bardzo. Do tego chciałabym wytyczyć już wszystkie rabaty, żeby tylko potem sobie sadzić. Od razu w obrzeżach-uczymy się na błędach
Dla przypomnienia:tutaj chciałabym działać.
mrokasia 11:03, 02 sty 2018

Kasja, u Ciebie widzę też plany . Ja również zaczynam powoli układać sobie w głowie co chcę robić od wiosny .
Jeśli tylko masz taką możliwość (ach te pieniądze!!!) to rzeczywiście zrób te prace ziemne, dren i wytycz rabaty. Bo potem szkoda będzie rujnować własną pracę. A tak to od razu będzie porządnie .
Wszystkiego dobrego!!!
MirellaB 12:05, 02 sty 2018

Czosnki główkowate u mnie wychodzą od października. Nic nigdy im nie jest więc będziesz miała łany czosnkowe
malgorzata_s... 12:07, 02 sty 2018

Kasiu plany ambitne bardzo, życzę więc ich realizacji w Nowym Roku. Zdrowia i powodzenia wszelkiego. Psiurek słodziak do miziania
Pozdrawiam
anabuko1 13:28, 02 sty 2018

Kamienie te wielkie masz rewelacyjne.
Życzę Ci w Nowym Roku wszystkiego najlepszego.
I aby te wszystkie plany w 200 % się zrealizowaly .
Anda 17:06, 02 sty 2018

Plany masz ogromne. Jeśli masz na to finanse i zdrowie, to "złap byka za rogi" i zrób wszystko porządnie, od podstaw. Zyczę Ci bardzo mocno powodzenia
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Sebek 17:07, 02 sty 2018

Ale Ty masz miejsca jeszcze dużo! Nie sądziłem, że aż tyle
AsiaK_Z 18:08, 02 sty 2018

Jestem w takim samym szoku jak Seba miejsca mnóstwo i pracy też. Dobrze kombinujesz, najpierw prace ciężkie - ziemne, a później tylko.... przesadzanie
Trzymam kciuki i będę podglądać, może coś zgapię
zawitka 18:29, 02 sty 2018

No no kamole leżą i czekają na plany .Faktycznie dobre plany macie .zyczę realizacji a potem sadzenie roślinek ;d
kamila66 18:32, 02 sty 2018

Ja się zawsze zastanawiam czy powinno się drenować gdy nie ma rabat a ma się je w planach. U mnie też było dużo wody a od momentu posadzenia drzew i krzewów to panuje "Sahara". Teren masz ogromny